Seara de film cu premiere – Christiane F.

Centrul Cultural German din Iasi si Centrul Regional Antidrog Iasi va invita la Seara de Film, care va avea loc miercuri, 11 ianuarie 2012, incepand cu ora 17:00, in Cafeneaua Phoenix din Iasi.

Va fi prezentat filmul Christiane F. in regia lui Uli Edel, cu Natja Brunckhorst si Thomas Haustein in rolurile principale. Dupa difuzarea filmului vor avea loc discutii interactive pe marginea consumului de droguri in Germania si Romania.
Cu aceasta ocazie va avea loc si premierea participantilor la dezbaterea „Cum putem privi tentatiile din viata noastra” desfasurata pe 24 noiembrie 2011, in cadrul campaniei „60 minute pentru tine”.
Filmul Christiane F. este o productie germana a anului 1981. Aceasta drama semi-biografica zugraveste lumea toxicomanilor din Berlinul anilor ’70 folosindu-se de inregistrari pe caseta audio realizate de Christiane F.

Actiune: In varsta de 14 ani, Christiane locuieste cu mama si sora ei intr-un bloc ordinar de apartamente din Berlin. Tatal fetelor a parasit de mult timp familia. Christiane este fascinata de “The Sound”, o noua discoteca echipata foarte modern. Desi este, legal, prea mica pentru a avea acces acolo, Christiane ii cere unui prieten s-o ajute sa intre. In acel loc il cunoaste pe Detlef, membrul unui grup in care toti sunt consumatori de droguri. Pas cu pas, tanara Christiane patrunde din ce in ce mai adanc in acea lume. In momentul in care ajunge sa se prostitueze, in scopul de a castiga banii necesari procurarii drogurilor, ia decizia radicala de a renunta la ele.

Filmul va fi subtitrat in limba engleza.
Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: