Se redeschid centrele StudentObike, toamna 2016

3j5a5150

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea in Iasi si in orasele din tara a sezonului de toamna al studentObike 2016, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Astfel, incepand din 03 octombrie, sezonul de toamna studentObike isi reia programul in centrele de inchirieri din Bucuresti, Iasi si Timisoara, iar din 10 octombrie si in Cluj.

330 de biciclete vor fi puse gratuit la dispozitia studentiilor din Bucuresti, din trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – Herastrau, dar si in si alte trei centre din tara: Iasi – Campus T. Vladimirescu, Cluj si Timisoara. Studentii pot folosi bicicletele, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Programul studentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Asteptam studentii sa inceapa sezonul de toamna in forta si cu multa energie. Bicicletele studentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau locuri de relaxare si speram ca numarul lor sa fie in crestere si in toamna aceasta”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

studentObike este un proiect national de bike-sharing gratuit pentru studentii din sase centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. In cei cinci ani de functionare, programul  « studentObike » a reusit sa scoata peste 125.000 de studenti la pedalat si peste 15.000 de studenti in prima parte a sezonului 2016.

studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara.

PROGRAM

Luni-Vineri: 11:00-19:30 si Sambata-Duminica: 12:00-20:30. Inchirierea se face in baza Carnetului de student si a Cartii de Identitate,  pentru maxim 5 ore, minim o ora. Incepand cu ora 18:30, bicicletele se pot inchiria pana a doua zi, cand trebuiesc predate in intervalul orar 11:00-12:00 in timpul saptamanii si 12:00-13:00 in week-end.

 

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

INFO

ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

www.greenrevolution.ro

www.facebook.com/StudentObike.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: