Se lanseaza prima enciclopedie de hair design din Romania

carte-2

Hair stylistul Cristina Grama va lansa prima enciclopedie de hair design din Romania: „Arte impletite in par”, o carte cu un concept vizionar ce se dovedeste un instrument pretios pentru profesionistii din domeniu, pentru cei interesati de domeniul modei, dar si o lectura captivanta ce are in prim plan corelarea dintre costum si coafura.

Lansarea va avea loc duminica, 27 noiembrie, in cadrul celui mai mare eveniment de hairstyle al anului 2016, Gala Eternal Beauty, care va avea loc la Brasov.

Cristina Grama calatoreste prin toate stilurile, pornind de la istoria coafurii, aducand informatii, reinterpretari din stilurile ce s-au dezvoltat in timp in contemporan: “Este un ghid estetic, duce la un alt nivel ideea de total look. Astazi nu mai poti sa privesti omul fragmentat, el este o poveste de viata colorata cu forme, proportii, expresivitate si unicitate. Ceea ce exprima el vizual ne aduce foarte multa informatie. Cu cat ai mai multe informatii cu atat ai mai multe argumente si castigi increderea celui cu care lucrezi”, este de parere Cristina Grama.

Am scris aceasta carte cu gandul la materialele pe care eu insami le cautam si nu le gaseam, asa ca am dedicat mult timp studiului, practicii si participarii la cursuri pana sa ajung sa impart aceste informatii cu incredere si bucurie. Obiectivul acestei carti este de a demonstra interactiunea coafurii cu toate zonele artei (sculptura, arhitectura, picture, muzica, dans), cu psihologia, istoria, economia si politica si nu in ultimul rand cu simbolistica, spiritualitatea si comunicarea”, spune Cristina Grama.

Enciclopedia semnata de Cristina Grama „Arte impletite in par” este o carte despre pasiune si subliniaza complexitatea misiunii celor care lucreaza in acest domeniu. Dupa cum sustine hair stylistul, scopul acestora este nu numai „de a demonstra că se poate transforma in arta ceea ce la prima vedere pare o munca bazata pe indemanare”, ci si de a percepe aceasta zona a civilizatiei umane ca pe o „terapie pentru suflet”. De la stravechea civilizatie a egiptenilor sau cea antica greco-romana, trecand prin Renastere si Baroc, incursiunea culturala a Cristinei Grama ajunge in epoca moderna, la stilul minimalist și deconstructivism la revolutia hair styling-ului datorata amploarei cinematografiei.

cristina1

Provocatoarele colectii ale Cristinei Grama, plecand de la proiectul “Alte arte” in care s-a inspirat din mai multe zone ale Romaniei („J’adore Brancusi”, „Sarmizegetusa”, „Transilvania, mon amour”, „Romania Underground” sau „Ecouri brancovenesti”) pana la colectii experimentale si avangardiste, dar si profunde, cu mesaje profunde  (“Tinerete fara batrate”, “Cunoastere, creatie, credinta”) sunt prezentate in enciclopedia „Arte impletite in par” intregind complexul concept descris de autoare in volumul sau.

Citand-o pe Coco Chanel care spunea ca „fiecare zi este un fashion show si lumea este podiumul”, Cristina Grama vorbeste despre importanta stilului fiecarei individualitati, dar si despre modul cum fiecare dintre acestea contribuie la crearea unei imagini de ansamblu a unei epoci, descrisa de autoare prin particularitatile care o caracterizeaza.

Pe 27 noiembrie, la Gala Eternal Beauty, odata cu lansarea primului volum al enciclopediei „Arte impletite in par”, Cristina Grama impreuna cu echipa Salon Fason va lansa si o noua colectie de hairstyle, “Identity and evolution”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: