Se fac inscrieri la Scoala de vara Economics through a Macrofying Glass

“Credem in oameni exceptionali!” care doresc sa inteleaga, nu doar sa stie, este crezul Econosofia. Usor de spus, insa cum putem face asta reprezinta cel mai complex demers pentru ca, uneori, de la vorbe la fapte este cale lunga.

Este usor sa gasesti problema, insa adevarata provocare vine din a gasi solutia si , poate mai presus de aceasta, din a o implementa. Noi, Econosofia, ne propunem ca, prin cea de-a opta editie EMG sa cream si sa mentinem o comunitate a viitorilor economisti.

Cui ne adresam: EMG 2011 este o scoala de vara ce se adreseaza studentilor cu potential ridicat, pasionati de macroeconomie, care doresc  sa aprofundeze  cunostintele  acumulate in facultate si sustine intelegerea si explicarea intr-un mod cat mai simplu si eficient a mecanismelor economiei reale. Mai plastic spus, EMG sustine in demersul lor de cunoastere si de dezvoltare acei studenti  ce intra in categoria  Outliers (Max Gladwell, Outliers,  The story of succes)

Ce oferim participantilor: poate ca World Bank, Parlamentul European, BNR, Ambasada UK sau USA  pot suna  doar ca un vis frumos pentru multi dintre studenti, insa EMG reuseste ca in numai 14 zile sa ofere participantilor un seminar sustinut de Lajos Bokros, PhD profesor la Central Europe University, fost director  financiar al Bancii Mondiale si membru al Parlamentului European.

Acesta  este doar inceputul, sau “iluminarea” de dimineata. Dupa-amiaza, economisti, ambasadori, consultanti si analisti economici precum Tony Lybek- FMI, Lucian Croitoru- consilierul guvernatorului BNR pe probleme de politica monetara, Valentin Lazea- economist sef BNR, Mihai Copaciu- economist principal Directia politica monetara BNR, Nicolae Chidesciuc- economist sef ING, Lucian Anghel- economist sef BCR, Blaire Labarge, Anca Paliu-Dragu -FMI, Niels Schnecker-consultant, vor “pilota” impreuna naveta spatiala numita Macroeconomie, vor descoperi daca  “PIIGS (Portugal, Ireland, Italy, Greece, Spain) can fly?”, vor stabili care este viitorul EURO,  vor discuta despre potentialul BRIC (Brazil, Russia, India, China), vor analiza care este impactul comportamentului irational asupra economiei (Behavioral Economics) sau vor dezbate asupra liderului economic mondial SUA sau China si a sustenabilitatii pozitiei acestuia.

Ce vor face participantii: anul acesta provocam participantii ca, uzand de suportul invitatilor de marca sa elucideze mecanismele economice si sa descopere Metode Moderne de Crestere Economica. La sfarsitul celor 2 saptamani de economie la dimensiuni macro, studentii participanti vor elabora, in echipe, lucrari de cercetare ce vor fi publicate in numarul 4 al Econosofia Journal si, implicit, cele mai bune vor fi premiate.

Important: este ca acest proiect a fost sustinut, pentru ridicarea nivelului de invatamant economic, de catre OTP Bank si Mazars si ca toate acest detalii, impreuna cu multele informatii utile participantilor se gasesc pe siteul emg.econosofia.org.

Va puteti inscrie pe http://emg.econosofia.org/apply.html, pana vineri 17 iunie 2011

Vara, vara; soare mare; o mare de soare; libertate; “Nu am chef azi”; ”M-am plictisit”!

Am insa, un altfel de  inceput de poveste pentru vara ta.

Zero – 1 august.

Start. 2 saptamani. Bucuresti. Economics through a Macrofying Glass. Scoala ta de VARA.

EMG este acea scoala de vara care trateaza pasiunea ta pentru economie prin seminarul tinut de  Lajos Bokros, fost director al Bancii Mondiale, professor la CEU, demonstreaza vitalitatea permanentei conexiuni cu informatiile economice actuale, insa filtrate prin rationamentul economic. Nu e usor lucru, insa ajutorul vine din partea lui Lucian Croitoru(BNR), Ionut Dumitru (Raiffeissen Bank, Consiliul fiscal), Anca Paliu Dragu(FMI), Nicolae Chidesciuc (ING) si Lucian Anghel (BCR).

EMG modeleaza spiritul de echipa  prin tribul din care vei face parte ce are ca misiune, pe linga distractie, vara, soare, o lucrare de cercetare ce va fi publicata in revista Eco Journal, issue no. 3.

Se zice despre Sirul lui Fibonacci ca tinde la infinit. Asta iti putem garanta si noi, ECONOSOFIA, prin cea de-a opta editie EMG inceput de economie, lucruri complexe explicate intr-o maniera abordabila practic, pragmatism, oameni de renume, trib, sef de trib, prieteni noi, scoala DE VARA.

Pentru a afla mai multe informatii importante intra pe siteul emg.econosofia.org.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: