Se fac inscrieri la Festivalul International de Film Etnografic Zlatna, editia 2015

zlatna-2015

Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, din judeţul Alba, îşi deschide porţile pentru a treia oară, către toţi iubitorii de film.

Organizatorii acestui eveniment cultural, care a devenit o tradiţie pentru oraşul Zlatna, au plăcerea să anunţe că în perioada 5-7 iunie 2015 se desfăşoară a treia ediţie a FIFE Zlatna.

Aflat la a treia ediţie, Festivalul Internaţional de Film Etnografic Zlatna îşi propune să propage cultura şi tradiţiile naţionale, prin intermediul promovării tinerilor artişti. FIFE Zlatna – singurul festival etnografic din România ajută la formarea și educarea cineaştilor independenţi, are rolul de a descoperi noi talente şi promovează schimbul de valori culturale cu alte ţări.

Festivalul este deschis şi profesionistilor cineaşti, care doresc să contribuie la edificarea patrimoniul cultural naţional sau internaţional. Nu în ultimul rând, FIFE Zlatna se doreşte a fi o poartă de lansare şi educare a tinerilor comunităţii.  Sub tutela centrului cultural al artelor vizuale s-au infiinţat un cineclub si un fotoclub, unde tinerii pot urma cursuri de operatorie, montaj film, regie film si artă fotografică, sub indrumarea unor specialişti în domeniu, aduşi din Bucureşti.

Cele mai bune creaţii ale artiştilor din Zlatna sunt promovate în cadrul FIFE Zlatna, creându-se noi oportunităţi de afirmare pentru tânara generaţie. Pe langă un ajutor dat concret comunitaţii şi mai ales tinerilor din Zlatna este şi un mod elitist de a promova valorile istorice, etnografice şi turistice ale oraşului şi judeţului Alba.

INSCRIERE

Filmele pe teme etnografice pot fi înscrise în competiţia festivalului până la data de 15 mai 2015. Persoanele care doresc să înscrie filmele în festival sunt rugate să completeze următorul FORMULAR DE INSCRIERE. Nu se percepe taxă de înscriere. Filmele înscrise pentru secţiunile competiţionale, care nu sunt in limba română, trebuie să fie traduse şi în limba engleză, inclusiv titlul şi distribuţia. Filmele pot fi produse direct în limba engleză sau pot fi trimise în limba ţării unde au fost realizate, dar este obligatoriu să fie traduse şi în limba engleză.

INFO

Festivalul Internaţional de Film Etnografic Zlatna

Web: www.etnofilmzlatna.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: