Se deschide Librăria Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Universitatea

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va inaugura oficial  librăria de la parterul Corpului B al UAIC, acolo unde a fost librăria S.C. Sedcom Libris S.A., la deschiderea anului universitar 2016-2017.

Însă, publicul larg poate vizita și achiziționa publicații începând cu data de 15 septembrie 2016.

Peste 120 de titluri academice și 30 de reviste și periodice științifice sunt editate și tipărite anual la Editura Universității.  Vânzarea acestora se face în acest moment exclusiv pe baza comenzilor online, prin poștă, cu plata ramburs, ceea ce presupune un timp mai mare de livrare către beneficiari și costuri suplimentare suportate de Editura Universității. În acest context, deschiderea acestei librării ar facilita accesul publicului la volumele editate de această instituție.

Conducerea Editurii Universității consideră că „pentru popularizarea activității academice a autorilor noștri și în folosul contactului direct al studenților cu cartea academică, redeschiderea efectivă a librăriei se dovedește a fi o necesitate”.

Între anii 2000-2006, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a beneficiat de un spațiu de librărie la intrarea sudică a corpului A.  Activitatea librăriei a fost suspendată odată cu începerea lucrărilor de consolidare a clădirii, fiind relocată în depozitul Editurii din Corpul E al Universității.

Librăria Editurii și-a reluat activitatea în anul 2009, în Corpul R, dar în 2010 s-a decis suspendarea activității și relocarea cărților în depozitul Imprimeriei Editurii Universității din spatele corpului B. În toată această perioadă, distribuția și vânzarea cărților s-a făcut prin intermediul distribuitorilor externi, prin comenzi online pe site-ul Editurii sau direct la depozitul acesteia.

INFO

www.uaic.ro

PE ACEEASI TEMA:

Librarium Iasi isi redeschide portile

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: