Se cauta antreprenori creativi! Inscrie-te la competitia internationala Creative Business Cup

La Creative Business Cup 2014 intra în concurs cele mai bune idei din 60 de tari, inclusiv din România, în domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

România participa, pentru al treilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, între 17 si 19 noiembrie 2014. Cei mai creativi anteprenori români îsi pot pune la bataie ideile pentru premii în valoare de 100.000 de dolari si expunere în mediul international de afaceri, în fata unor posibili investitori si parteneri.

Circa 300 de start-up-uri din 60 de tari – fiecare tara organizeaza propria selectie pentru a desemna finalistii – sunt asteptate la editia de anul acesta.

În România, selectia nationala este organizata de Creative Seeds (www.creativeseeds.ro), un promotor al comunitatii creative românesti independente. Înscrierile pentru Creative Business Cup România au demarat în luna iunie si se prelungesc pâna pe 20 septembrie 2014, pentru a permite cât mai multor antreprenori sa-si înscrie ideile în concurs.

INSCRIERE

Participantii trebuie sa completeze un plan de afaceri bazat pe cifre si propuneri concrete, care ar trebui sa-i convinga pe potentialii parteneri si finantatori de ce ar fi oportun sa investeasca bani si energie în ideea propusa. Antreprenorii au nevoie de o idee proprie, inovatoare, aflata în orice stadiu de dezvoltare, cu potential de piata.

Planul de afaceri, completat în limba engleza, trebuie trimis pâna pe 20 septembrie 2014, inclusiv, pe adresa creativebusinesscupro@gmail.com. Planul de afaceri trebuie completat dupa urmatorul model: creativebusinesscup.ro/business_concept_template_-_cbc_2014.pdf

Câstigatorul selectiei românesti va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea în fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga. Cuvântul-cheie este creativitatea: poate fi vorba de un obiect sau de un serviciu inovator, de o nevoie noua creata pe piata sau de o idee care sa implice creativitatea consumatorilor.

În 2013, marele câstigator al CBC a fost Teddy the Guardian (Croatia), un ursulet de plus care contine senzori ce monitorizeaza starea de sanatate a copilului, atunci când este îmbratisat. Datele sunt transmise catre o aplicatie web. În 2012, cupa a fost oferita pentru platforma online We Want Cinema (Olanda), unde spectatorii decid ce filme ruleaza în anumite cinematografe, creând evenimente în social media si invitându-si prietenii.

Anul trecut, România a fost reprezentata la Copenhaga de EFdeN – Casa solara inteligenta EFdeN (www.efden.org), care promite sa schimbe viitorul locuintelor din orase. EfdeN, initiat de Asociatia Solar Decatlon Bucuresti, este un program de locuinte solare inteligente, adaptabile la siturile dificile din mediul urban, modulare, eficiente energetic si cu un pret accesibil.

Juriul selectiei nationale a CBC 2014 este alcatuit din experti în industriile creative: Eugen Panescu (Planwerk, Cluj-Napoca), Ovidiu Hrin (Synopsis Media, Timisoara), Dragos Pîslaru (GEA Strategy & Consulting, Bucuresti) si Alina Niculescu (fondator si director Creative Seeds).

Competitia Creative Business Cup România (www.creativebusinesscup.ro) a fost organizata prima data în anul 2012 si s-a bucurat de atentia comunitatilor creative din întreaga tara, fiind prezentata în Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov si Constanta.

Creative Seeds (www.creativeseeds.ro) este un promotor al comunitatii creative independente românesti, iar în consiliul sau aduna unii dintre cei mai respectati si cunoscuti membri ai acestei comunitati. Organizatia desfasoara programe de training si mentorat, creeaza oportunitati de networking, organizeaza competitii si ateliere dedicate comunitatii creative, pentru a sprijini atât dezvoltarea nationala, cât si regionala a industriilor creative în România.

Creative Business Cup (www.creativebusinesscup.com) este organizat de Center for Cultural and Experience Economy (CKO), cu sprijinul Ministerului Danez al Afacerilor. Competitia are loc în cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor si antreprenorilor. Printre sustinatorii GEW se numara presedintele american Barack Obama, fostul lider de stat Bill Clinton si renumitul om de afaceri britanic Richard Branson.

INFO

Creative Business Cup România

www.creativebusinesscup.ro

Creative Seeds

www.creativeseeds.ro

www.facebook.com/creativeseedsro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: