Scurtmetrajul „Paperman“ al celor de la Disney poate fi vizionat online (VIDEO)

Scurtmetrajul „Paperman“ al celor de la Disney poate fi vizionat online (VIDEO) www.iasifun.roInternetul s-a indragostit de animatia „Paperman“ a celor de la Disney. Filmuletul de 6 minute nominalizat la Premiile Oscar a fost uploadat pe Youtube pe 29 ianuarie 2013 si in 2 zile a strans aprox. 8.000.000 de vizualizari. Producţia Disney combină animaţia digitală cu desenele bidimensionale pentru a relata povestea unui corporatist din New York-ul anilor ’40 care o întâlneşte pe fata visurilor sale.

Viaţa tânărului din „Paperman“ se schimbă în momentul în care întâlneşte o fată. Drumurile lor se despart însă, iar el o crede pierdută pentru totdeauna. O regăseşte într-un zgârie-nori din New York şi vrea să-i atragă atenţia printr-un avion de hârtie, dar planul său eşuează. Continuarea se regăseşte în videoclipul de mai jos, bogat în efecte vizuale impresionante create de Disney.

Pentru a realiza efectele din „Paperman“, Disney a trebuit să-şi creeze propriul instrument, denumit Meander. Cu ajutorul acestuia animaţiile generate pe computer pot fi alterate cu un desen clasic, bidimensional. Acest software ajută şi artiştii, deoarece nu mai trebuie să se chinuie să creeze anumite zone, să le facă să pară cât mai naturale. După cum se poate vedea în „Paperman“, mişcarea este mai naturală.

Pelicula a obţinut la Oscar o nominalizare la categoria „Cel mai bun scurtmetraj animat“. Regizorul a fost John Kahrs.

sursa: www.adevarul.ro

VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=aTLySbGoMX0
PE ACEEASI TEMA:

Află cine intră în cursa pentru Oscar, astazi la Film Now și Digi24

ShortStop International Film Festival la Meru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

The Mono Jacks – Brunch Acoustic Session

Acaju LIVE – The Mono Jacks

La Clubul Cinefililor, în martie, miercurea, ne întâlnim cu Francois Truffaut

Moonlight Breakfast LIVE in Underground!

Scrie un comentariu: