Sculptura subacvatica in Bahamas

statuie-bahamas-0

Insulele Bahamas sunt cunoscute pentru plajele cu nisip roz, insulele private incredibile, purcei care inoata si scufundari minunate. Si, aproape de Nassau, am descoperit o noua comoara, care merita cu siguranta o sesiune de scufundare – o opera de arta, care, conform artistului, este cea mai mare sculptura subacvatica din lume.

Sculptura, denumita ”Atlas din ocean” reprezinta imaginea unei localnice si masoara aproape 5 metri, cantarind mai mult de 16 tone. In plus, statuia functioneaza si ca un recif artificial, protejand viata marina. Creata de artistul  si scafandrul britanic Jason DeCaires Taylor, sculptura se afla scufundata in apropiere de coasta Nassau.

In timpul refluxului, scafandrii vor putea admira si reflexia statuii, pe langa bogata viata marina care va lua in stapanire creatia artistica neobisnuita. Scopul proiectului este de a oferi scufundatorilor un recif articial pe care sa-l exploreze in locul celor naturale, prevenind in acest fel deteriorarea habitatelor marine naturale.

Sursa: www.huffingtonpost.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Educatia prin tehnologie – Code School Clubs

Iași, Bistrița, Brașov și Roman – în competiția pentru titlul Capitala Tineretului din România

Let`s Do It, Romania! premiază cei mai implicați voluntari pentru realizarea Hărții Deșeurilor

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ – ,,CARUSEL” – SILVIA ANTON

Scrie un comentariu: