Scrisa de liceeni, revista Phénix vrea sa readuca in prim-plan limba franceza

Revista Phénix, apărută în februarie 2014, este rezultatul muncii unor elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași, dedicaţi limbii franceze, preocupaţi de evoluţia ei şi care vor să o readucă în prim-plan prin articole pe diverse subiecte, dar și prin jocuri şi evenimente interactive.

phenix-2

O idee spontană s-a transformat în scurt timp într-o revistă de top, care are o strânsă colaborare cu instituţii importante din Iaşi, precum Institutul Francez Iași, TVR Iași, Asociația Studenților Francofoni Iași (ASFI), Fundația Iași – Capitală Cultural Europeană, toate pentru a aduce franceza mai aproape de oricine este dornic de cunoaştere şi deschis spre ideea de noutate.

În contextul unei globalizări a limbii engleze și a unei reorganizări a francezei, autorii vor sa ofere o viziune nouă asupra posibilităților de învățare a acestei limbi. Există aproximativ 129 milioane de vorbitori de limbă franceză în toată lumea. Este limba oficială a 30 de țări și a Organizației Națiunilor Unite, deci merită să fie învățată.

Revista, ajunsă la al doilea numar,  nu se adresează unei singure categorii de persoane, ci fiecărui om în parte, invitându-l să descopere o varietate de articole pe teme precum: societatea, jurnalismul, teatrul, literatura, muzica, gastronomia, performanța și succesul, sistemul bilingv, dar nu numai.

“100 de pagini de cuvinte alese, informații utile, culori vii, diversitate, bilingvism și multe surprize. Dacă vrei sa afli mai multe, stai cu ochii pe ce vom posta, iar în cazul în care frânturile nu sunt pentru tine, solicită un exemplar și vei fi surprins de felul în care revista Phénix și-a respectat promisiunea de a reînvia limba franceză.” spun redactorii sai despre continutul celui de-al doilea numar al revistei

Urmăriți cele mai interesante articole pe pagina de Facebook  și pe blogul revistei, iar cei ce doresc un exemplar (din numărul 1 sau 2), îl pot achiziționa de la Colegiului Național „Mihai Eminescu”, sau de la Institutul Francez Iași.  

INFO

Revista Phénix

facebook.com/revistaphenix

revistaphenix.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: