Scriitorul Ion Creangă, aniversat la Iași și la Chișinău

Ion Creanga - V. Museteanu - Portret - Valori de Patrimoniu fotoÎn perioada 1-2 martie 2014, Muzeul Literaturii Române Iași organizează două evenimente dedicate scriitorului Ion Creangă: Festivalul de Literatură pentru copii „Ion Creangă” (ediția a IV-a)  și „Mărțișoare la Bojdeucă” (ediția a XIII-a).

PROGRAM

Programul manifestărilor este unul variat și bogat. Astfel, în prima zi vor avea loc o expoziție de mărțișoare, prezentarea noului număr al revistei „Dacia literară”, spectacole artistice, recitaluri, precum și o întâlnire cu scriitori din Republica Moldova. Pe 2 martie, în Sala Senatului de la Universitatea „Petre Andrei”, va fi organizată o masă rotundă pe tema literaturii pentru copii și adolescenți, iar în Sala Studio a Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” va avea loc decernarea premiilor „Ion Creangă” pentru autor de literatură pentru copii și promovarea operei lui Creangă. Programul zilei va continua la Chișinău.

Festivalul de Literatură pentru copii „Ion Creangă” s-a născut din nevoia de a valorifica literatura pentru copii și adolescenți. „De la o mitologie a copilăriei, pe care o patronează Ion Creangă, până la cei care își întorc ochiul și sufletul către copii și adolescență, e un spațiu spiritual, care trebuie promovat permanent”, motivează Valentin Talpalaru, unul dintre coordonatorii programului.

Evenimentele culturale dedicate scriitorului Ion Creangă sunt realizate în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iași, Universitatea „Petre Andrei”, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău și Radio Moldova. Pe lista invitaților se regăsesc Spiridon Vangheli, Cassian Maria Spiridon, acad. Mihai Cimpoi, acad. Nicolae Dabija, Claudia Balaban, Diana Vrabie, Elena Pintilei, Gheorghe Calamanciuc, Petru Ciubotaru, Constantin Parascan, Doru Tompea. Coordonatorii manifestărilor culturale sunt Valentin Talpalaru și Claudia Balaban.

INFO

Mai multe informații despre programul evenimentelor se găsesc pe site-ul Muzeului Literaturii Române Iași.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: