Scriitoarele Sînziana Popescu și Simona Antonescu vin la ”Șotron. Festivalul copilăriei”

La ”Șotron. Festivalul copilăriei” vor participa scriitoarele Sînziana Popescu și Simona Antonescu, creatoarele seriilor pentru copii ”Andilandi” și ”Istoria povestită copiilor”, apărute la NEMI, un imprint al Editurii Nemira dedicat copiilor.

Sâmbătă, 8 iunie, cu începere de la ora 11:00, în Muzeul „Mihail Sadoveanu” va avea loc întâlnirea și lectura cu autoarea Sînziana Popescu, creatoarea Andilandi – prima serie fantasy inspirată din miturile și basmele românilor, ce include șapte romane și un volum de povestiri. Copiii participanți se vor întâlni cu personaje mitologice românești readuse în actualitate și cu personaje cunoscute moderne. Sînziana Popescu este o prozatoare și autoare de teatru pentru copii și tineret, iar piesele ei pentru copii au fost premiate, traduse și jucate pe scene mari în toată ţara sau la Teatrul Național Radiofonic.

Duminică, 9 iunie, cu începere de la ora 11:00, în Muzeul „Mihail Sadoveanu” va avea loc întâlnirea și lectura cu autoarea Simona Antonescu, creatoarea seriei de romane care îi familiariză pe micii cititori cu istoria și legendele românilor, Istoria povestită copiilor, cu ilustrații de Alexia Udriște. La întâlnire, copiii vor afla detalii legate de îmbrăcăminte, feluri de mâncare, obiceiuri, evenimente istorice, care își propun să-i împrietenească cu istoria, să-i facă curioși și dornici de explorări. Simona Antonescu este una dintre cele mai cunoscute prozatoare contemporane, autoarea romanelor bestseller Fotograful curții regale, Darul lui Serafim și Hanul lui Manuc.

Șotron. Festivalul copilăriei este un eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, ce se va desfășura în perioada 7-9 iunie 2019, în grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu”. Șotron va reuni activități interactive pentru copii și părinți, dintre cele mai diverse: lecturi și întâlniri cu autori, ateliere de creație, arhitectură, desen și sport, demonstrații de dans, concerte, piese de teatru, concursuri cu premii, întâlniri cu personaje din povești etc.

Programul complet se regăsește AICI

INFO

www.sotroniasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Concurs de șotroane literare în pregătirea festivalului copilăriei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

JAZZ PE LAC by CALI Quartet (II)

Romanul grafic „Beethoven, geniu nemuritor”, ilustrat de Remus Brezeanu, lansat online de ICR Berlin

Săptămâna teatrală la Ateneu | 13-19 iulie 2020

Recicleaza si primesti 50% reducere

Scrie un comentariu: