Scriitoarea Simona Antonescu în turneu de promovare a seriei „Istoria povestită copiilor”

Joi, 31 mai, de la ora 18.00, Editura Nemi – Cărți pentru copii și Librăria Humanitas Iași te așteaptă la Cafeneaua Fika (Piața Unirii, nr. 7) la o mare vânătoare de comori. Vino să descoperi indiciile care îi vor salva pe Ilinca și Călin!

Istoria povestită copiilor” este o serie de romane pentru copii menite să-i familiarizeze cu istoria României.

Cărțile din serie prezintă istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc într-un cufăr vechi din podul casei un manuscris magic. Copiii se întorc în timp în diferite perioade (cea mai îndepărtată este vremea lui Decebal, cea mai recentă e Marea Unire din 1918) și cunosc astfel viața oamenilor din acele timpuri, istoria și legendele românilor.

Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseşti şi îl deschizi, atunci toate cele care au fost ţi se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înţelegi miezul de adevăr al lucrurilor şi ajungi să simţi că realmente te înrudeşti cu cei despre care scrie prin cărţile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveţi în voi un ochi special, cu care vă puteţi vedea strămoşii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere şi poveşti fabuloase. Trebuie doar să căutaţi în voi ochiul acesta şi apoi să priviţi filmele dintre paginile cărţilor.” (Simona Antonescu)

INTRARE

Accesul la eveniment este gratuit și se face în baza unei rezervări la ana.androne@nemira.ro.
Recomandat: 7+

INFO

Cafeneaua Fika

Piața Unirii, nr. 7, Iasi

www.facebook.com/NuDoarOPauzadeCafea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: