“Scoala Zero Waste”, editia 2014. Castiga o tabla interactiva pentru scoala ta!

“Scoala Zero Waste” este un concurs national de educatie ecologică si colectare selectivă destinat tuturor scolilor din învătământul primar si gimnazial din România. Perioada de desfăsurare a competitiei este 22 Aprilie – 30 Mai. Premiile puse în concurs se ridică la peste 60.000 lei.

Începând cu 3 Martie si până în 21 Martie toate scolile din România se pot înscrie în Competitia “Scoala Zero Waste” Editia 2014. Daca anul trecut „Scoala Zero Waste” a fost o competitie judeteană la care au participat peste 6.300 de elevi în Judetul Timis si au fost colectate peste 64 de tone de deseuri reciclabile, în acest an Ecostuff Romania a decis să ofere posibilitatea participării tuturor scolilor din tară.

În România numărul scolilor care oferă programe de educatie ecologică sau au programe extensive si permanente de colectare a materialelor reciclabile este extrem de mic. Motivarea si motivatia elevilor si a profesorilor de a participa si de a initia astfel de programe este foarte redusă.

Introducând competitia în procesul de educatie ecologică, Ecostuff Romania încearcă să aducă motivatia participării în special în rândul celor care altfel nu răspund mesajelor de protectie a mediului. Concursul  de educatie ecologică si colectare selectivă dă posibilitatea elevilor si scolilor din România să concureze pentru câstigarea premiilor puse în concurs si în acelasi timp să contribuie la protejarea naturii si reducerea poluării.

Prin intermediul acestui concurs vom sustine si întări obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii îsi formează valori si deprinderi pe care le vor avea tot restul vietii. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect si la informarea si responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii, mai ales acum, avand in vedere adoptarea prin lege a obligativitătii colectării selective.

INSCRIERE

Detalii despre procedura de înscriere si desfăsurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romaniawww.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook –  www.facebook.com/scoalazerowaste. Toate companiile care doresc să se implice si să sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate să ia legătura cu organizatorii.

INFO

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: www.ecostuff.ro

Pagina de Facebook: www.facebook.com/scoalazerowaste

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: