Școala Moldovenească de Cafea isi deschide oficial usile

Școala Moldovenească de Cafea își deschide oficial ușile pe data de 21 februarie 2017, cu o primă sesiune de cursuri de barista în sediu propriu. Vor fi 6 zile consecutive de curs, organizate în 3 training-uri diferite, fiecare cu o durată de 2 zile și un numar de max. 4 participanti (12 cursanti in total).

Echipa acestei școli are deja experiența cursurilor lunare organizate în locații partenere din Iași (perioada iunie 2016-ianuarie 2017).

Trainer-ul care va susține cele 3 cursuri cât și următoarele în cadrul școlii este Laurențiu Ștefan, barista dublu Campion Național (2013 & 2014). Laurențiu va asigura pregătirea cursanților, începători ori deja cu experiență, în cadrul modulelor de curs oferite de școală momentan.Acestea sunt:

1. Barista Basic – noțiuni de bază;

2. Latte Art – tehnica desenelor din cremă de lapte realizate în cafea;

3. Brewing & Grinding – cunoașterea metodelor alternative de preparare a cafelei și a procesului de râșnire;

4. Cupping – degustare de cafea obținută prin diferite metode de brewing; observare de gust și arome, practică pe mai multe tipuri de cafea de specialitate.

Modulele 5 și 6 sunt în pregătire.

În afara training-urilor lunare, școala organizează periodic workshop-uri de preparare de cafea și sesiuni de cupping, sau degustare de cafea de specialitate – mici ateliere, cu durată de până la 2 ore, pentru maximum 6 persoane, sub îndrumarea trainer-ilor locali.

În cadrul acestor ateliere se vor învăța noțiuni de bază despre cafea (cum să recunoști o cafea de calitate, cum să o alegi funcție de preferințe, și cum să o depozitezi acasă), cum se utilizează metodele alternative de preparare a cafelei (V60, Syphon, Chemex, Aeropress, Moka ș.a.) și se vor degusta diferite sortimente de cafea de specialitate, provenind din regiuni ale lumii renumite pentru producțiile de cafea de foarte bună calitate. Aceste mici ateliere sunt dedicate publicului larg, iubitor de cafea, de toate vârstele, oamenilor care doresc să cunoască mai multe despre cafeaua pe care o consumă zilnic.

De asemenea, școala își dorește să pună la dispoziție spațiu de antrenament pentru persoanele care doresc să se antreneze pentru viitoare competiții și concursuri.

INFO

Școala Moldovenească de Cafea

Str. Scăricica, nr.2 – Iași, România

Telefon: 0753 353 956

E-mail: scoaladecafea@gmail.com

Website: www.scoaladecafea.ro

PE ACEEASI TEMA:

Inovarea în serviciile de asistență socială – workshop româno-norvegian

Ieșenii învață cum să-și prezinte ideile de afaceri la Startarium Pitching Workshop

Divortul este o experienta dureroasa. Invata cum sa treci peste ea

”Comunicarea dincolo de cuvinte” – workshop

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Scriitorul lunii”, editia VI. Invitat: Florin Irimia

VAMA live on stage @Fratelli Lounge & Club Iasi

Soundcheck @Fratelli Lounge & Club Iasi

Expozitia de arte vizuale “Identitate si valori europene”

Scrie un comentariu: