Scoala de vara UAIC

În perioada 6-19 iulie 2020 , șaisprezece elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași participă la cursurile din cadrul proiectului „Școli de vară Rose – 2020” , inițiat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

În cadrul celor douăsprezece programe de vară, opt elevi: Bucătaru Diana Elena, Buzatu Andreea Roxana, Popa Adelina Sebastiana, Musteață Alina, eleve in clasa a XII-a, Simeria Georgiana Ionela, elevă în clasa a XI-a, Apostol Liliana Ionela, Pașan Narcisa Elena, Petruță Georgiana, eleve în clasa a IX-a, vor participa la cursurile Facultății de Geografie-Geologie „Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii! GEO-GEO!”; eleva Teleman Nicoleta Raluca, clasa a XII-a, va participa la „Școala de vară pentru Economiști – EconomIS”, organizată de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor; alți trei elevi, Budeanu Simona Marcela, Ceicovschi Ionela și Nechita Maria Denisa din clasa a IX-a, vor participa la programul Facultății de Litere, „Vreau să fiu la Litere! – LiteraiIS”, eleva Stroescu Andreea Mihaela, clasa a IX-a, vă urma programul Facultății de Teologie Ortodoxă și Istorie, „Școală de vară în domeniul Teologiei Ortodoxe și Istoriei – TEOIST; elevul Costache Eduard, clasa a IX-a, va participa la activitățile din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, „Cum ajung profesor/antrenor? Școala de vară – CAPA”; Rață Clara Teodora, elevă în clasa a IX-a, va urma „De-ale viitorului: informatică și matematică – INFORMAT”, curs organizat de Facultatea de Informatică și Matematică, iar elevul Simon David Petru, clasa a IX-a va parcurge progamul „Școală de vară pentru Științe: program punte pentru tranziția de la liceu la universitate – Vara Științelor”, organizat de Facultatea de Biologie și Chimie.

Întrucât în contextul actual , cursurile vor fi în versiune on-line, pentru buna desfășurare a școlii de vară, elevii vor primi un kit, care va conține o tabletă cu trafic de internet mobil inclus, pe care aceștia o vor folosi în cadrul atelierelor de lucru și ca instrument de optimizare a învățării.

Dorința elevilor de a participa la programe atractive de învățare se regăsește și în mărturiile acestora: „Îmi doresc foarte mult să particip la cursurile Școlii de vară Rose – UAIC, deoarece sunt sigură că așa voi fi în contact direct cu profesorii din mediul universitar și astfel voi înțelege mai bine ce presupune să fii student, să mergi la facultate”, Teleman Nicoleta Raluca, elevă în clasa a XII-a.

Doamna Voinea Liana Dolores, director al Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași, mulțumeste pentru deschidere atât reprezentaților Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, cât și Inspectoratului Școlar Județean prin implicarea activă a doamnei prof. dr. Farcaș Genoveva Aurelia, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Iași și doamnei prof. dr. Lesenciuc Mihaela, Inspector Școlar pentru disciplina geografie.

INFO

www.uaic.ro/scoli-de-vara-rose-2020

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: