Școala de vară pentru pitici, 23 – 27 iulie 2018

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează „Școala de vară pentru pitici” – un proiect educațional care are ca scop explorarea laturilor „magice” ale științelor naturii. Prin îmbinarea literaturii de specialitate cu imaginația, specialiști de la trei facultăți ieșene și-au propus să demonstreze celor mici că aceste domenii pot fi nu doar interesante, ci și distractive.

„Școala de vară” se adresează copiilor între 6 și 12 ani și cuprinde activități practice și utile pentru dezvoltarea unei atitudini pozitive față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Facultățile de Fizică și de Biologie ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași. Timp de cinci zile fiecare disciplină își va „etala” punctele forte: exerciții de logică, iluzii optice și experimente chimice, curiozități din lumea animalelor și fenomene astronomice.

Activitățile se vor desfășura la Biroul Împrumut pentru Copii (Bd Ștefan cel Mare, nr. 8-10), începând de luni, 23 iulie 2018, în intervalul orar 10.00 – 12.00, după cum urmează:

Luni, 23 iulie

  •  „Matematica distractivă”, cu Bogdan Marian, coordonator al Clubului de astronomie „Lectura stelelor” al Bibliotecii Județene Iași.

Marți, 24 iulie

  • „Fizica distractivă”, cu drd. Isabela Ștefania Dragomir (Facultatea de Fizică – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași).

Miercuri, 25 iulie

  •  „Chimia distractivă”, cu dr. ing. Mihail Lupei (Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” – Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași).

Joi, 26 iulie

  •  „Biologia distractivă”, cu biolog dr. Alina Elena Ignat (Facultatea de Biologie – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași).

Vineri, 27 iulie

  •  „Astronomia pentru toți”, cu Bogdan Marian, iar de la ora 21.00, Eclipsa totală de lună – observații astronomice prin telescop de pe pietonalul din fața Primăriei Iași.

INSCRIERE

Participarea este GRATUITĂ! Înscrierile se fac în baza permisului de intrare, direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași – Biroul Împrumut pentru Copii (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile Comerciale, mezanin) sau prin telefon, la numărul 0332110044.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: