Scoala de vara “Holocaustul din Romania intre istorie si receptare”

elie wiesel-scoala vara

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în parteneriat cu The Olga Lengyel Institute & The Memorial Library și Fundația Precept Ministres organizează în perioada 19-24 iulie 2015, la Lugoj-Surduc, școala de vară „Holocaustul din România între istorie și receptare”.

Seminarul se adresează masteranzilor, doctoranzilor, tinerilor cercetători și cadrelor didactice din mediul universitar, ce studiază în domeniul științelor socio-umane, având ca obiectiv aprofundarea temei Holocaustul din România și deschiderea unei perspective mai largi în privința unor aspecte precum discriminarea, antisemitismul cultural, viața comunitară a evreilor din România.

Programul cuprinde o serie de colocvii susținute de specialişti, profesori şi cercetători din România și străinătate, întâlniri cu supraviețuitori și proiecții de film.

INSCRIERE

Costurile de cazare, masă și transport vor fi suportate de către organizatori. Selecţia participanţilor se va realiza în baza unui CV şi a unei scrisori de motivare în care să se prezinte interesul candidaților pentru studierea Holocaustului din România Trimiterea aplicaţiilor se poate face până la data de 6 iulie 2015 la adresa office@inshr-ew.ro.  Aplicaţiile vor fi evaluate de către o comisie formată din cercetători ai Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa office@inshr-ew.ro .

INFO

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”

E-mail: office@inshr-ew.ro

Web: www.inshr-ew.ro

PE ACEEASI TEMA:

Școala de Vară ,,Film mai aproape” caută participanți!

Seminar de parenting pentru copii fericiți și părinți liniștiți

Şcoala de vară de Astronomie „Descoperă Universul!”, ediţia a VI-a

Eveniment special pentru femei insarcinate si proaspete mamici

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Eunika – un spectacol in aer liber pentru toate varstele

Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena

Copiii olandezi descoperă limba română printre alte sonorităţi multilingve

Noaptea Albă a Galeriilor Iasi, 2017

Scrie un comentariu: