Scoala de vara “Holocaustul din Romania intre istorie si receptare”

elie wiesel-scoala vara

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în parteneriat cu The Olga Lengyel Institute & The Memorial Library și Fundația Precept Ministres organizează în perioada 19-24 iulie 2015, la Lugoj-Surduc, școala de vară „Holocaustul din România între istorie și receptare”.

Seminarul se adresează masteranzilor, doctoranzilor, tinerilor cercetători și cadrelor didactice din mediul universitar, ce studiază în domeniul științelor socio-umane, având ca obiectiv aprofundarea temei Holocaustul din România și deschiderea unei perspective mai largi în privința unor aspecte precum discriminarea, antisemitismul cultural, viața comunitară a evreilor din România.

Programul cuprinde o serie de colocvii susținute de specialişti, profesori şi cercetători din România și străinătate, întâlniri cu supraviețuitori și proiecții de film.

INSCRIERE

Costurile de cazare, masă și transport vor fi suportate de către organizatori. Selecţia participanţilor se va realiza în baza unui CV şi a unei scrisori de motivare în care să se prezinte interesul candidaților pentru studierea Holocaustului din România Trimiterea aplicaţiilor se poate face până la data de 6 iulie 2015 la adresa office@inshr-ew.ro.  Aplicaţiile vor fi evaluate de către o comisie formată din cercetători ai Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa office@inshr-ew.ro .

INFO

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”

E-mail: office@inshr-ew.ro

Web: www.inshr-ew.ro

PE ACEEASI TEMA:

Seminarul “Nu îmi e frică să zbor” / Hangariada 2018

Școala de vară pentru pitici, 23 – 27 iulie 2018

“Cum își găsesc copiii drumul în viață? – seminar sustinut de Oana Moraru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Școala de vară pentru pitici, 23 – 27 iulie 2018

Seara cu Antreprenori marca JCI Iaşi, ediţia a V-a

Clubul Cinefililor va invita la film: ”La mala educacion” (2004)

The Glimpse LIVE @Underground Pub

Scrie un comentariu: