Începe Scoala de Vara ADV Romania

Editia a XI-a a Scolii de Vara ADV Romania – program gratuit de educatie si divertisment pentru liceeni, incepe in 2 septembrie, la Iasi si se desfasoara pana in 13 septembrie 2013.

Au fost admisi 24 de tineri, care in acest an participa la un program inedit de dezvoltare abilitatilor personale, menit sa consolideze cunostinte in domenii esentiale pentru viitor – comunicare, asistenta sociala, antreprenoriat.

In premiera, aceasta editie a Scolii de Vara ADV Romania se va realiza pe doua paliere, unul destinat formarii tinerilor care nu au inca experienta participarii in diverse proiecte, a implicarii in activitati publice si un altul, destinat formarii si practicii, pentru tineri care deja si-au exersat unele calitati in cadrul actiunilor publice si au o suma de conostinte care le-au permis sa fie eligibili pentru un program de internship – primul de acest gen oferit unui grup de liceeni romani de catre ADV Romania.

“Am gandit astfel programul Scolii de Vara ADV Romania deoarece am observat o segmentare a tinerilor cu potential – unii foarte, foarte implicati in activitati variate, si altii mai pasivi, care manifesta dorinta de implicare, dar nu au avut inca oportunitatea de a se manifesta.

La internship i-am selectat pe cei care se implica major si in ciuda varstei mici reusesc sa dezvolte proiecte care ar avea un succes mai mare daca, acesti tineri ar avea o suma de abilitati in plus. Ei au dorinta de a face multe lucruri, au calitati care ii recomanda, iar noi ii vom aduce la un nivel cat mai apropiat de excelenta in mai multe domenii. Fiecare dintre ei are deja un CV foarte bogat… Acesti tineri sunt viitorii antreprenori sau activisti comunitari care ar putea dezvolta societatea romanesca.

Mai exista si celalalt segment, al tinerilor care inca nu au facut pasul spre implicare, fie din teama, fie pentru ca nu au avut sansa de a fi in grupul potrivit la un anumit moment, fie pentru ca inca nu au simtit gustul succesului. Lor le vom stimula dorinta de implicare, ii vom ajuta sa se simta mai siguri, si sunt convinsa ca vom reusi sa ii directionam spre o alegere buna”– a declarat Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

In acest an Scoala de Vara se va realiza in mod experimental pe doua paliere:

  • educatie si divertisment pentru tineri cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani;
  • informare, formare si practica in cadrul unui internship pentru liceeni.

Astfel, cu tinerii inscrisi la Scoala de Vara, vor lucra atat trainerii ADV cat si liceenii din programului de internship, propus in premiera de organizatie.

Am sesizat in randul liceenilor o mare dorinta de a se implica, de a se perfectiona, astfel incat, cat mai devreme, sa se formeze pentru viata. Ceea ce le propunem noi este un program de formare pluridisciplinar, in care pe parcursul a 3 saptamani, sa poata invata drumul de la propria instruire la instruirea altora. Integrarea liceenilor de la internship in echipa de realizare a scolii de vara este cea mai buna metoda de a le oferi si informatie si practica in acelasi timp. Dorim sa extindem programul de internship si pentru studenti, si vom reveni la toamna, cu o astfel de oferta” – este opinia doamnei Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

La activitatile care se vor desfasura zilnic la Clubul Tinerilor al ADV Romania, in str. Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com Miroslava (la 300 m de E 85, la iesirea din Iasi spre Bacau, fata in fata cu Antibiotice SA), se vor realiza dezbateri pe teme de mare interes pentru tineri cum ar fi – drumul pana la scopul meu, drepturile si obligatiile mele, ce resurse am ca antreprenor?, Internetul sursa sau resursa?, vor fi vizionate filme care apoi vor fi discutate, vor fi facute jocuri.

Scoala de Vara ADV Romania este un brand ADV prin care organizatia a oferit posibilitatea cultivarii abilitatilor tinerilor in domenii diverse- de la cel al relationarii si acceptarii diversitatii indivizilor, pana la cel al antreprenoriatului sau dezvoltarii profesionale.

Editia din 2013 a Scolii de Vara ADV Romania se realizeza din veniturile obtinute din activitatea economica a unitatii protejate autorizate Util Deco a fundatiei, sumele fiind reinvestite astfel in proiecte sociale. Detalii puteti obtine de la Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, la tel. 0740513864 sau email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.

INFO

www.clubultinerilor.eu

E-mail: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: