Scoala de bune maniere literare/ Inscrieri pana pe 4 aprilie

Muzeul Literaturii Romane Iasi te invita la o cu totul altfel de scoala: in lunile aprilie si mai ne ascutim simtul artistic la “Scoala de Bune Maniere Literare”! Programul e flexibil, iar cursurile interesante: scriere creativa si benzi desenate. Ai la dispozitie 6 cursuri, fiecare de 2 ore jumatate, pentru a-ti descoperi si slefui talentul. Nu oricum, ci in preajma si sub indrumarea unor profesionisti.

Scoala de bune maniere literare/ Inscrieri pana pe 4 aprilie afis iasi MLR

Emil Brumaru te va stimula sa te exprimi si sa te joci la “cursul” de poezie, vei afla din secretele reportajului si din subtilitatile stilului jurnalistic de la Viorel Ilisoi, Oltita Cintec te va familiariza cu textul dramatic, cu Dan Dobos vei ajunge in lumea Science Fiction si Fantasy, Lucian Dan Teodorovici te va convinge ca propria ta viata bate filmul la intalniri despre scenariul de film, iar JUP (Lucian Amarii) te va introduce in lumea fascinanta a benzilor desenate. Rezultatele personale obtinute in urma cursurilor si considerate interesante vor fi promovare in mediile literar-artistice.

„Cursurile de scriere creativă şi de benzi desenate se numărau printre proiectele prioritare din planul meu de management, în calitate de director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi. Mă bucur că am reuşit să-l lansez, cu o echipă aşa de grozavă. Sper să se întâmple la fel şi cu rezidenţele pentru scriitori, traducători şi mediatori culturali. Dacă nu mă înşel, MLR Iaşi este prima instituţie publică românească de cultură care organizează astfel de cursuri. Visez ca în câţiva ani MLR Iaşi să dea imaginea de instituţie prăfuită şi provincială pe cea de promotor al înnoirii şi schimbării.” (Dan LUNGU)

„Vom vorbi despre poezie… Vom face exerciţii de creativitate… Ne vom juca… Totul va fi spontan, fiindcă altfel nu se poate” (Emil BRUMARU)

„Teatrul nu e literatură! Vino să afli de ce.” (Oltiţa CÎNTEC)

„Literatura science fiction și cea fantasy sunt percepute la noi ca fiind destinate copiilor și tineretului deși în lumea largă constituie marea masă a lecturilor tuturor vîrstelor. Vă invit să descoperim împreună mecanismele scrierii unei literaturi care îmbină explozia de fantezie cu rigorile unui canon și care se încadrează în categoria divertismentului scris fără a se feri să pună probleme filozofice și etice.” (Dan DOBOŞ)

„Oricine poate scrie un reportaj dacă vrea. Eu voi spune câte ceva despre cum se scrie un reportaj dacă trebuie. Şi mai ales despre cum nu se scrie.” (Viorel ILIŞOI)

„Banda desenată e un domeniu aflat la intersecţia dintre arta grafică, arta cinematografică şi literatură, iar deprinderea acestui meşteşug îţi poate deschide calea catre mijloace de expresie nebănuite şi miraculoase.” (JUP)

„Dacă literatura îţi oferă o imensă libertate a imaginaţiei, în cadrul căreia trebuie să înveţi să-ţi creezi şi să-ţi asumi regulile, scenaristica e un mod de a-ţi pune imaginaţia pe o tablă de şah: poţi ajunge şi aici la lovituri de maestru, dar numai respectînd cadrul oferit. E doar unul din motivele pentru care cred că sînt necesare cît mai multe iniţiative de genul acestui curs de creative writing.” (Lucian Dan TEODOROVICI)

INSCRIERE

Oferta este tentanta! Cu 350 lei (daca esti angajat) sau 250 lei (elev/student), poti sa obtii un loc la Scoala de bune maniere literare, la unul dintre cele sase domenii.

Pentru cei carora situatia financiara nu le permite aceasta taxa, avem o surpriza: exista cate un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrari personale sa convinga titularul cursului.

Se simte entuziasmul tau, vrei sa faci parte din prima promotie! Esti rugat sa ai “putintica rabdare”, vorba lui Caragiale si sa iti pregatesti CV-ul si o scrisoare de intentie. Daca vrei sa obtii unul din locurile gratuite, mai trebuie sa adaugi si o creatie proprie (text scris sau desen) – in functie de interesul tau. Trimite-le la adresa de email scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau la Muzeul Literaturii Române Iași, Str. Vasile Pogor, Nr.4, până pe data de 4 aprilie 2013, specificând secțiunea la care dorești să te înscrii (poezie, reportaj, text dramatic, Science Fiction și Fantasy, scenariu de film, benzi desenate). Să fie cu noroc!

scoala maniere literare

De la stanga la deapta: Emil Brumaru, Oltita Cintec, Viorel Ilisoi. Pe randul de jos: Dan Dobos, Jup (desenat de Zaharia) si Lucian Dan Teodorovici

 

INFO

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

Tel.: 0232.213.210

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: