Scoala altfel… in Tren

scoala altfel tren

În mai multe locații feroviare din țară, reprezentanţii CFR Călători vor organiza programe educaţionale pentru copii, în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”ce va avea loc în perioada 18-22 aprilie 2016. CFR Călători vine în întâmpinarea părinţilor şi a cadrelor didactice şi propune pentru această săptămână călătoriile individuale sau de grup ale copiilor, pe distanţe scurte, la alegere.

La călătoria cu trenurile CFR Călători spre orice destinaţie din România, copiii de până la zece ani beneficiază de unele dintre cele mai atractive reduceri: 50% la trenurile InterRegio şi Regio, atât la clasa întâi cât şi la clasa a doua. Copiii mai mici de cinci ani pot călători gratuit fără loc separat.

Reducerile pentru copiii de până la zece ani se cumulează cu reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie, cu reducerea de fidelitate (pentru călătoria cu mai multe trenuri) şi cu reducerea de 5% pentru biletele cumpărate online.

Grupurilor de minim 20 de copii, organizate prin unitatea de învăţământ sau prin inspectoratele şcolare,  li se acordă o reducere de 50% la trenurile InterRegio şi Regio, clasa a doua. De reducere beneficiază inclusiv personalul însoţitor (1 persoană la 10 copii).

Pentru pasionaţii  mici şi mari de călătorii cu trenul, recomandăm şi vizitele la următoarele muzee: Muzeul CFR din Bucureşti,  Muzeul locomotivelor de la Dej, Muzeul locomotivelor cu abur de la Reşiţa, Muzeul locomotivelor cu abur de la Sibiu, expoziția „Mic Muzeu CFR” din gara Bistriţa.

Reamintim că, în cadrul săptămânii „Școala Altfel” într-un tren Săgeata Albastră vor avea loc atelierele educaționale pentru copii „Poftiți în vagoane”, care se desfășoară în Remiza Automotoare Bucureşti. Copiii vor petrece o oră și jumătate într-un tren special amenajat ca un atelier de imaginație și creație, perfect pentru toți cei pasionați de călătorii și tehnologie. Cei mici au ocazia unică să viziteze spectaculosul bord de comandă al trenului și să experimenteze profesiile de controlor de tren și mecanic de locomotivă.

Copiii vor învăța că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că, regula de bază, pentru efectuarea unei călătorii, este aceea de a avea bilet!

Programul educațional sprijinit de CFR Călători, și organizat în parteneriat cu Holy & Molly, se desfășoară în Remiza de Automotoare Bucureşti a CFR Călători, o locație ușor accesibilă, fiind situată în imediata apropiere a stației de metrou 1 Mai, în zona străzii Grivița.

Pentru mai multe detalii şi rezervarea biletelor vă rugăm să scrieți la  comunicare.calatori@cfrcalatori.ro sau să accesaţi pagina de Facebook Poftiti in vagoane.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: