„School Without Walls” la Iasi

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, în parteneriat cu Direcția de Educație din Trabzon – Turcia, Directoratul Regional de Educație din Komotini – Grecia, Primăria din Zywiec – Polonia, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Colegiul Economic Administrativ Iași, desfășoară în perioada 9 – 13 octombrie 2017, la Palatul Culturii – Muzeul „Poni-Cernătescu”, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” și Palatul Memorial „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, o serie de activități cultural-educative cuprinse în cadrul proiectului „School Without Walls”- ce se desfășoară prin programul european din domeniul educației Erasmus+.

Proiectul are ca obiective principale stimularea creativității în contexte multilingvistice și multiculturale, dezvoltarea și schimbul de bune practici între România, Grecia, Polonia și Turcia în contextul activităților școlare și extrașcolare ce implică extinderea procesului educațional în muzee, instituții de cultură sau dezvoltarea gândirii creative și reducerea abandonului școlar, prin inițierea de activități extrașcolare atractive.

Dintre activitățile educative care vor avea loc la muzeele din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, menționăm:

Marți, 10 octombrie 2017

  • – între orele 9.00-13.00: Lecții de chimie în muzeu – atelier cu experimente chimice la Muzeul „Poni – Cernătescu”;
  • – între orele 15.00 – 17.00, Educație, comportamente, mentalități ale aristocrației ieșene în secolul al XIX-lea – activitate extrașcolară la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași;

Miercuri, 11 octombrie 2017

  • – între orele 10.00-12.00: Educație în muzeu – atelier interactiv de modelare a unor obiecte de artizanat la Muzeul Etnografic: prelucrarea lemnului și ceramică;
  • – între orele 13.00- 15.00, Între clasic și tradițional – spectacol muzical-coregrafic susținut de către elevii Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, în Sala „Ștefan Procopiu” a Palatului Culturii, activități urmate de vizitarea muzeelor din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Scopul principal al proiectului este de a conștientiza rolul activităților extrașcolare în viața elevilor, precum și recunoașterea schimbărilor benefice din viața acestora, îndeosebi creșterea încrederii în sine și formarea unei atitudini pozitive față de școală și societate.

Responsabilul de proiect din partea Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este doamna dr.ing Monica Nănescu, șef al Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

INFO

CMN MOLDOVA Iasi

palatulculturii.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: