Sarea-n bugete: Tur ghidat + live cooking show @Funky Citizens

sarea-n bugete-tur iasi

În anul electoral 2016 te invităm vineri, 18 martie 2016, de la ora 15:00 să-ți cultivi apetitul civic printr-o porție zdravănă de educație bugetară făcută altfel, pe sistemul „learning by doing”.

TUR GHIDAT PRIN IAȘI
Mersul pe jos face piciorul frumos, dar doar dacă e cu folos. Pornim în inspecție prin oraș, printr-un tur ghidat din care vei înțelege în ce s-au investit banii din bugetul local al ieșenilor. Mergem să vedem principalele obiective de investiții de la fața locului. Vom descoperi împreună câți bani au costat efectiv și ce s-a realizat concret de ei.

LIVE COOKING SHOW
Gusturile nu se discută, dar bugetele da. După ce ai văzut pe ce s-au dus banii contribuabililor, vino să înveți cum se coace un buget local printr-un show culinar live. Vei asista la prepararea meniului zilei, care e chiar specialitatea bucătarului. Elena Calistru, expertul Funky Citizens pe bugete, va găti un buget moldovenesc la cuptor și îți va explica cum să prepari bugetul după gustul tău, nu al autorităților.

BONUS: Mini-serial online
Show-ul culinar va fi filmat și dat pe net în trei mini-episoade, ca să educe cât mai mulți cetățeni funky despre deseori misticul proces bugetar. Lecția cea mai importantă e că bugetul nu e doar un document contabil cu câmpuri nesfârșite de Excel, ci poate fi un document care consemnează o viziune de dezvoltare a unui oraș, așa cum și-o doresc cetățenii. În fond, poți face o sumedenie de rețete cu aceleași ingrediente, iar toate bugetele locale au aceleași surse de venit: taxe, impozite, subvenții, etc. Hai să ne jucăm cu ele.

PROGRAM SI INSCRIERE

Intrarea e liberă, dar locurile sunt limitate la 50 de participanți pentru turul ghidat și 30 pentru show-ul culinar. Înscrie-te la tur: http://bit.ly/1LgDbmG. Înscrie-te la cooking show: http://bit.ly/1LWBqLE

  • Ora 15: ne vedem în Piața Palatului ca să plecăm grupat în turul ghidat;
  • Ora 17: turul se termină la CUIB, unde va începe apoi cooking show-ul;
  • Ora 18:30 – socializare.

Evenimentul face parte dintr-un proiect de educație financiară alternativă, realizată cu sprijinul prietenilor de la ING Bank. Vei găsi în curând, pe www.banipublici.ro un dicționar finanțez-român și câteva infografice, ca să înțelegi scurt/2 care-i faza cu bugetele publice.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a sponsorului ING Bank România. Toate drepturile de autor și copyright sunt asumate de asociația Funky Citizens

INFO

Funky Citizens

www.banipublici.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: