SĂRBĂTOREȘTE ST. PATRICK’S DAY CU BEREA GUINNESS!

GUINNESS_St.-Patrick's-Day

Pe 13 martie se dă startul oficial la St. Patrick’s Day. În peste 104 locații partenere din toată România, românii vor ciocni bere GUINNESS,  alăturându-se celor peste 70 de milioane de persoane de pe tot globul care sărbătoresc St. Patrick’s Day, ziua sfântului patron al Irlandei. In Iasi, St. Patrick’s Day se va sarbatori in ATELIERUL DE BERE, OXFORD PUB, The Trumpets, LEGEND, LAVRIC MUSIC PUB, ROCK’N ROLLA, London Pub.

Anul acesta, GUINNESS şi-a propus să ofere tuturor iubitorilor acestei beri ocazia de a deveni din nou irlandezi de St. Patrick’s Day. Sub motto-ul Be Irish for a day! /  Fii irlandez pentru o zi!, Guinness a pregătit o serie de surprize de neuitat pentru amatorii de distracție din 33 de orașe din țară, printre care Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Craiova şi Bucureşti.

În weekend-ul 13-17 martie, Guinness îi va premia pe amatorii de bere, aceștia având posibilitatea de a câştiga pe loc unul din miile de premii puse la dispoziție de Guinness în puburile partenere din întreaga țară. Conform sloganului, de St. Patrick’s Day, oricine poate deveni irlandez, sărbătorind ca un adevărat cetăţean al ţării spiridușilor și legendelor celtice.  În acest weekend, toţi iubitorii de Guinness sunt invitaţi să ridice pinturile de bere în cinstea lui St. Patrick şi să sărbătorească prietenia şi buna dispoziţie, cântând și dansând ca nişte adevăraţi irlandezi!

St. Patrick’s Day în lume

Sărbătoarea St. Patrick’s Day este marcată  anual pe șase continente. Pe 17 martie, Planeta va deveni din nou verde: de la Dublin în Dubai, de la Londra la Lima, de la Peru la Paris, de la Sydney la Stockholm, de la Moscova la Montserrat. St. Patrick’s Day este Ziua Națională a Irlandei şi cea mai cunoscută zi din întreaga lume dedicată unui sfânt. Pe 17 martie, paharele de bere Guinness sunt ciocnite în cadrul miilor de petreceri şi parade stradale, ce au ca simboluri spiriduşii irlandezi şi trifoiul cu patru foi. St. Patrick’s Day este celebrată în lume în nenumărate moduri: de la parade fastuoase organizate în capitalele importante din lume, până la „înverzirea” (iluminarea verde) monumentelor și atracțiilor importante de pe glob.  Și în timp ce lumea întreagă se pregătește să sărbătorească St. Patrick’s Day, iar Guinness va fi inima petrecerilor, iată câteva lucruri interesante despre această zi.

Știați că?

  • Numele real al St. Patrick era Maewyn Succat.
  • Verdele a fost asociat cu St. Patrick’s Day abia în secolul 19. În legendele irlandeze, verde era culoarea purtată de zâne și de nemuritori.
  • St. Patrick’s Day este o sărbătoare națională în Irlanda, dar și în Montserrat, o mică insulă din Caraibe, care are doar 4.000 de locuitori și care a devenit căminul unui număr mare de emigranți irlandezi în secolul 17.
  • St. Patrick’s Day a fost celebrată inclusiv în spațiu – de două ori. În 2011, Stația Spațială Internațională a găzduit o petrecere la care astronautul american de origine irlandeză
    Catherine Coleman a cântat la un flaut vechi de 100 de ani, plutind în spațiu. În 2013, astronautul Chris Hadfield a celebrat St Patrick’s Day fotografiind Irlanda din spațiu, în timp ce cânta cântecul Danny Boy.
  • Prima paradă în onoarea lui St. Patrick nu a avut loc în Irlanda, ci în Statele Unite ale Americii. Astăzi, au loc sute de parade în toată lumea, de la Munchen (Germania), la Londra, Manchester, Birmingham și Belfast (UK), până la Buenos Aires (Argentina), Tokyo (Japonia) și Sydney (Australia).

Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele şi activitățile care vor avea loc în puburile partenere, cei interesaţi sunt invitaţi să urmărească pagina de Facebook Guinness România. De asemenea, aici va fi disponibilă o aplicație prin care iubitorii de bere Guinness își vor putea genera numele și un „act de identitate” irlandez.

INFO

www.facebook.com/GuinnessRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: