Sărbătoarea Românilor din Republica Cehă, ediţia aVI-a

Sarbatoarea-Românilor

A şasea ediţie a Sărbătorii Românilor din Republica Cehă are loc duminică, 28 iunie 2015, pe terasa Muzeului Etnografic – Musaion din parcul Kinsky, din Praga, în intervalul orar 13.30- 21.00.  Sărbătoarea Românilor este un eveniment de cultură şi tradiţie cu acces liber, la care sunt invitaţi toţi românii şi moldovenii care locuiesc pe teritoriul Republicii Cehe, dar şi cehii şi alte persoane de naţionalităţi diferite, care doresc să cunoască tradiţiile româneşti.

Programul din acest an include câteva ore de spectacol cu folclor românesc şi moldovenesc susţinut de Ansamblurile “Sânzienele” şi “Spicul Olari”, din Arad şi grupul etno-folk  “Kodrjanka” al comunităţii moldoveneşti din Praga.

O după-amiază cu muzică şi voie bună, specifice românilor, nu poate fi autentică fără gustul de acasă, din România. Specialităţi din bucătăria românească, prăjituri, bere şi vin romanesc pot fi savurate pe tot parcursul zilei în cadrul expoziţiei cu vânzare amenajată în Parcul Kinsky.  Tot în cadrul expoziţiei cu vânzare se vor regăsi elemente din portul popular românesc şi moldovenesc şi multe alte obiecte specifice.

Tombola cu numeroase premii pentru participanţi dar şi colţul de joacă pentru copii sunt alte activităţi care se vor desfăşura în timpul evenimentului.

PROGRAM

program-Sarbatoarea-Românil

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare al Guvernului României, Angel Tîlvăr, a acceptat invitaţia adresată de Asociaţia Românilor din Republica Cehă şi va fi prezent în mijlocul participanţilor la Sărbătoarea de la Praga.

Sărbătoarea Românilor din Republica Cehă este un eveniment organizat de  Asociaţia Românilor din Republica Cehă și Comunitatea Moldovenilor din Republica Cehă, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al României – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi al Primăriei Praga 5, sub înaltul patronaj al  Excelenţei Sale Daniela Gîtman, Ambasadorul României în Republica Cehă şi al Excelenţei Sale Ștefan Gorda, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă.

INFO

ICR Praga

www.icr.ro/praga/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: