Sărbătoarea muzicii la Iasi cu artistul francez Marc Fichel

Cu ocazia Sărbătorii Muzicii 2021 – La Fête de la musique, Institutul Francez din România invită publicul la o serie de concerte susținute de artistul francez Marc Fichel (voce și pian), acompaniat de Franck Séguy (clarinet, acordeon și percuție).

Turneul lui Marc Fichel în România are loc între 21 – 23 iunie și invită publicul la trei concerte inedite, cu un eveniment de deschidere la Iasi luni, 21 iunie, de la ora 19.00, în Amfiteatrul Palas (strada Palas nr. 7A).

Marc Fichel are puternice legături cu România, familia sa pe linie maternă fiind originară din Iași. Foarte apreciat în Franța, cu o biografie surprinzătoare, viața sa impresionează.

Începând cu orele 3.00 ale dimineții, Marc este director de export la halele din Rungis. Este, de asemenea, autor, compozitor și interpret. « C’est ma vie dans les Halles este primul meu single, din primul meu album, care s-a bucurat de un succes rasunator și a atras curiozitatea posturilor media », mărturisește artistul.

Partener al concertului organizat la Iași este Palas Mall. În spiritul Sărbătorii Muzicii, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

La Fête de la Musique este una dintre cele mai gustate și apreciate sărbători estivale, o manifestare organizată pentru prima dată în Franţa în 1982, care s-a extins la nivel internațional, devenind  un veritabil fenomen artistic de masă și invitând publicul la concerte gratuite. Data celebrării acestei sărbători a fost aleasă pentru simbolistica sa, 21 iunie fiind Ziua solstițiului de vară. 

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I, nr. 26, Iasi

Web: www.institutfrancais.ro

FB: www.facebook.com/Institut-francais-Iasi

Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: