Sarbatoarea Liliacului – Bellaria Hotel, 3 mai-3 iunie

Sarbatoarea Liliacului, Bellaria Hotel

Sarbatoarea Liliacului, eveniment organizat anual la Bellaria Hotel, s-a dovedit, pe parcursul celor 7 editii desfasurate pana in prezent, prilej de bucurie pentru iesenii iubitori de frumos.

Anul acesta, incepand cu 3 mai, Gradina de Vara, punctul de atractie al Sarbatorii, se va transforma intr-o inedita galerie de arta in aer liber. Vor expune, printre flori de liliac, artistii Dragos Patrascu, Constantin Tofan, Sorin Purcaru si Ilie Bostan. Intrucat portofoliul acestora este extrem de vast, o parte din lucrarile artistilor ieseni vor putea fi admirate si in interiorul hotelului.

Gradina de Vara a Hotelului Bellaria incanta in fiecare zi frumoasa ochiul si sufletul privitorului. Aceasta pentru ca-i transfera din linistea, naturaletea si farmecul propriu, imposibil de regasit intr-o alta locatie. In fiecare an, in a doua jumatate a primaverii, Gradina de Vara capata trasaturi aparte, atunci cand verdele-i caracteristic se impleteste armonios cu elegantul mov al florilor de liliac. Iar parfumul ce insoteste aceasta transformare este un element care potenteaza magic experienta senzoriala a oaspetilor Gradinii de Vara.

Si cum aceasta perioada este unica, trebuie celebrata intr-un mod aparte. De aceea a fost creata Sarbatoarea Liliacului, eveniment cu o traditie de 7 ani, ce reuneste iubitorii de frumos.

Anul acesta, Sarbatoarea Liliacului este patronata de artele frumoase. Pentru ca pe 3 mai Gradina de Vara gazduieste vernisajul expozitiei de grafica, pictura si sculptura semnata de 4 din cei mai prolifici artisti contemporani ieseni: Dragos Patrascu, Constantin Tofan, Sorin Purcaru si Ilie Bostan. Lucrarile vor fi expuse atat in Gradina de Vara, cat si in interiorul Hotelului Bellaria, pentru a fi admirate in tihna de vizitatori. De altfel, Bellaria gazduieste in mod constant opere de arta  ale acestor artisti, oaspetii regasind atat in restaurante, cat si in camerele si holurile hotelului, lucrari semnate de Dragos Patrascu, Constantin Tofan, Sorin Purcaru si Ilie Bostan.

DESPRE ARTISTI

Dragos Patrascu poate umple tulburator spatii „cali“-grafiind, in plan sau in volum, curgerea unui traseu de energie prin linie.” (Aurelia Mocanu, critic de arta)

De o bonomie cordiala şi cu un spirit practic aplicat, Constantin Tofan conduce de peste un deceniu breasla ieşeana a creatorilor de frumos, a zugravilor de subţire.”(ValentinCiuca, critic de arta)

„Supralicitand tehnici neconventionale care favorizeaza exploatarea hazardului, precum sudura unor aglomerari de cazaturi metalice, el [Sorin Purcaru] obtine structuri spatiale de o frapanta prospetime, care-l singularizeazadeja in expozitiile colective de sinteza.(D.N. Zaharia, critic de arta)

Ilie Bostan ramane credincios prin creatiile sale marii traditii figurative prin care metamorfozarea si materializarea unor teme existentiale universale sunt cea mai veridica actualitate.” (prof. univ. dr. Liviu Suhar)

INFO

www.bellaria.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: