Sărbătoarea iubirii în stil tradițional, la Biblioteca Județeană Iași

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași sărbătorește iubirea în stil tradițional printr-o suită de activități cu și pentru toate vârstele.

Startul a fost dat pe 23 februarie 2017, cu manifestarea „Tradiții de Dragobete”, care a avut loc la sediul Asociației Afect și la care au fost invitați seniorii de la Căminul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bucium. Pe lângă discuțiile referitoare la tradițiile și obiceiurile de Dragobete, reprezentanții bibliotecii au prezentat câteva cărți sugestive pe acest subiect.

În aceeași direcție se înscriu și următoarele două activități, care se vor desfășura vineri, 24 februarie 2017, la sediul central al Bibliotecii Județene. Astfel, de la ora 10.00, la Secția Împrumut pentru copii, va avea loc ediția a XIII-a a Sărbătorii Dragobetelui – o întâlnire interactivă la care vor participa elevii claselor gimnaziale de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, alături de profesorii Mirela Marin (director) și Laura Bejenaru. Invitatul special este Ana Maria Rață, etnograf la Muzeul Etnografic al Moldovei (Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași).

Tot vineri, de la ora 14.00, la Sala de Artă și Referințe, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani se vor întâlni dr. Adina Hulubaș, C.S. și coordonatorul Departamentului de Etnologie de la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” (Academia Română), care le va vorbi despre semnificația acestei sărbători, despre tradiții și obiceiuri de Dragobete. Prezentarea va fi urmată de discuții interactive pe această temă. Cei prezenți se vor mai putea delecta cu vizionarea unei inedite expoziții de desen/ artă plastică și decorativă, realizate de elevii de la cele două licee și cu vizionarea unei expoziții speciale de materiale audio și albume din colecțiile bibliotecii.

De asemenea, atmosfera va fi întregită de un fond muzical (pe vinil) care cuprinde melodii celebre românești de dragoste și versuri de dragoste citite de autorii sau de actori celebri.

 

Manifestările prilejuite de Sărbătoarea Dragobetelui se desfășoară în cadrul proiectului „Carte și tradiție românească” al Bibliotecii Județene Iași, care are ca scop cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: