Sarbatoarea dulcetii la Manastirea Golia

Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” – Iasi, cu sustinerea financiara a Consiliului Judetean Iasi si in parteneriat cu Primaria Iasi, organizeaza in perioada 10 – 16 octombrie 2011 prima editie a targului „Sarbatoarea dulcetii la Manastirea Golia” la Iasi. Acest eveniment va avea loc in parcarea din fata Manastirii Golia, incepand de luni, 10 octombrie, ora 10.00.

Au fost invitati preponderent producatori de dulceata din zona Moldovei, insa targul „Sarbatoarea dulcetii” reuneste si producatori de produse apicole si preparate de sezon (zacusca), precum si un creator de port popular din Neamt. Astfel, iesenii si pelerinii vor avea ocazia sa deguste dulceturi, miere si zacusca de la 15 producatori din judetele Iasi, Suceava, Neamt, Olt si Prahova.

Pe data de 15 octombrie va avea loc un concurs intre producatorii de dulceata, iar un juriu va desemna „Cea mai gustoasa si naturala dulceata“ din cadrul targului “Sarbatoarea dulcetii la Manastirea Golia”.

La prima editie a „Sarbatorii dulceti la Manastirea Golia”, iesenii vor avea ocazia timp de sapte zile sa deguste si sa achizitioneze atat dulceata de fructe cat si dulceata din morcov, vinete, rosii coapte, telina, clatite cu dulceata, miere si zacusca si sa se desfete cu apa limpede ce va curge de la cismeaua orientala aflata langa Turnul Golia.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Eunika – un spectacol in aer liber pentru toate varstele

Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena

Copiii olandezi descoperă limba română printre alte sonorităţi multilingve

Noaptea Albă a Galeriilor Iasi, 2017

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: