Sarbatoarea Culturala Câmpina-Brebu

Vineri, 2 august 2013, în Câmpina va avea loc „Sarbatoarea Culturala Câmpina-Brebu”, eveniment care are ca scop revitalizarea valorilor culturale ale zonei, prin abordarea trecutului acestora, a istoriei si traditiei locului. Evenimentul este finantat din fonduri europene si îsi propune să atragă cât mai multi turisti într-o zonă cu potential natural, istoric, cultural si arhitectural foarte mare dar si bogată în traditii, foarte pitorescă, încă nedescoperită cu adevărat.

Evenimentul va începe la ora 16:00, în Câmpina –  Parcarea Complexului Comercial FIBEC. Pentru readucerea în prezent a atmosferei boeme de final de secol XIX, respectiv început de secol XX, se va parcurge un traseu cultural si vor fi aduse în atentia tinerilor, personalitătile culturale ale zonei – B.P. Hasdeu, Nicolae Grigorescu etc.

Turistii sunt invitati cu mic, cu mare să participe la programul pregătit de organizatori ce va include si un tur imaginar al obiectivelor turistice din zonă. Circuitul Cultural Câmpina-Brebu cuprinde obiective prin intermediul cărora se facilitează  incursiunea în trecutul culturii autohtone, Castelul “Iulia Hasdeu”, Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu” si Schitul “Sfântul Nicolae”, toate din localitatea Câmpina, dar si Casa Domnească din localitatea Brebu.

Spre seară va avea loc un concert ce va avea ca invitati pe Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum si ansambluri populare din zonă. Organizatorii au pregătit pentru cei prezenti la eveniment multe concursuri, surprize si un superb foc de artificii.

„Sărbătoarea Culturală Câmpina-Brebu” are ca obiectiv promovarea si popularizarea unei zone cu potential turistic deosebit, zonă de care trebuie să ne bucurăm cu totii si reprezintă un eveniment al traditiilor si valorilor locale, ce exploatează potentialul turistic ridicat al zonei, promovând turismul românesc si cultura autohtonă.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco Natura, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare în scopul cresterii atractivitătii României ca destinatie turistică.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: