Sarbatoarea Copiilor Catolici din Moldova

Mii de copii romano-catolici din Moldova vor participa sambata, 1 iunie, la Sarbatoarea Copiilor la nivel diecezan. Evenimentul va avea loc in Parohia „Coborarea Sfantului Duh” din Adjudeni (jud. Neamt). In centrul zilei este sfanta Liturghie, care va incepe la ora 11.00, oficiata de PS Petru Gherghel. La celebrare vor fi prezenti si numerosi preoti, persoane consacrate si tineri voluntari.

La Adjudeni se vor intalni copii din majoritatea parohiilor din Dieceza de Iasi pentru a trai impreuna Sarbatoarea Copiilor. Intalnirea din acest an, cu tema: „Suntem mesagerii lui Isus!”, doreste sa ii ajute pe copii in trairea credintei si sa creasca in copii simtul apartenentei la marea familie a Bisericii prin trairea prieteniei cu Cristos. Totodata sarbatoarea vrea sa incurajeze si munca tuturor persoanelor care se ocupa de educatia copiilor in parohii.

Cu ocazia acestei sarbatori, PS Petru Gherghel a adresat copiilor din dieceza un mesaj intitulat „Voi sunteti mesagerii cerului, mesagerii lui Isus”.

Icoana care il reprezinta pe Isus inconjurat de copii, pe care ii binecuvanteaza, va fi preluata la finalul Liturghiei de parohia care va organiza anul viitor Sarbatoarea Copiilor. Dupa-amiaza va avea loc festivalul copiilor, cu momente cultural-artistice realizate de copii pentru copii.

Sarbatoarea Copiilor este o intalnire a copiilor catolici din parohiile Diecezei de Iasi, impreuna cu cei care se ocupa de formarea lor si cu preotii din parohii. Evenimentul are loc in fiecare an, incepand din anul 2002, in prima sambata din luna iunie, in preajma Zilei Internationale a Copilului. Sarbatoarea se inscrie in dorinta Bisericii de a-l face cunoscut pe Isus Cristos celor mici, fiind in acelasi timp si o buna ocazie ca acestia sa dezvolte in ei germenul credintei primit la Botez.

Intalnirile precedente au fost la: Bacau „Sfantul Nicolae” (2002), Roman „Sfanta Tereza a Pruncului Isus” (2003), Iasi „Sfanta Tereza a Pruncului Isus” (2004), Sabaoani (2005), Faraoani (2006), Rachiteni (2007), Izvoare (2008), Gheraesti (2009), Lespezi (2010), Roman „Isus, Bunul Pastor” (2011), Barati (2012).

PROGRAM

09.00 – Program de animare

10.00 – Deschiderea Sarbatorii Copiilor

10.30 – Repetitie cantari

11.00 – Sfanta Liturghie

12.30 – Program de animare

13.00 – Festivalul copiilor

14.30 – Incheierea Sarbatorii Copiilor

INFO

www.sarbatoareacopiilor2013.blogspot.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: