Sărbătoarea Bojdeucii, editia 2016

Afis-Sarbatoarea-Bojdeucii-

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează duminică, 17 aprilie 2016, ediția cu numărul 49 a programului cultural „Sărbătoarea Bojdeucii”.  Evenimentul va începe la ora 10:00 și se va desfășura la Muzeul „Ion Creangă”.

În cadrul „Sărbătorilor Bojdeucii” va avea loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, ediția a XXIV-a. Anul acesta, la concurs au fost înscrise 69 de lucrări la secțiunea „Copii” și 50 de lucrări la secțiunea „Adulți”.

Juriul care a evaluat lucrările este format din Mirel Cană (președinte), alături de Carmelia Leonte și Cătălin Mihai Ștefan (membri). Rezultatele concursului vor fi afișate pe muzeulliteraturiiiasi.ro în cursul acestei săptămâni.

De asemenea, va avea loc lansarea volumului al XVII-lea al antologiei „Poveștile de la Bojdeucă”, apărut la Editura Muzeelor Literare, ce cuprinde poveștile câștigătoare la ediția de anul trecut a concursului.

Tot duminică se va inaugura expoziția de afișe „Evenimente și personalități la Bojdeucă (1972-2016)”, iar Palatul Copiilor Iași va oferi un spectacol. La acest eveniment, elevii de la Palatul Copiilor Iaşi vor susţine un spectacol alcătuit din momente teatrale (coordonatori profesorii Ana Hegyi şi Andreia Macarov) şi muzicale (coordonatori profesorii Gabriela Nechita, Paul Şerban, Claudia Martinică, Cristina Cozma).

Invitatul special al evenimentului va fi actorul Petru Ciubotaru.

„Sărbătoarea Bojdeucii”, ediția a 49-a, este sponsorizată de Carrefour Felicia. Coordonatorii evenimentului sunt Camil Iercan, Diana Leonte, Camelia Macoveschi, Niculina Purcaru și Valentin Talpalaru.

INFO

Muzeul ”Ion Creanga”

Strada Simion Bărnuţiu nr. 4, Iaşi

Marţi-Duminică 10:00-17:00. Luni închis

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: