Sărbătoare la Ateneul Național din Iași

În anul 2019, în care instituția  sărbătorește 100 de ani de la înființare,  se scrie o nouă filă în istoria Ateneului ieșean și în cea a orașului, sub o nouă denumire, respectiv, „Ateneul Național din Iași”.

Luând în considerare faptul că împlinesc această frumoasă vârstă într-o perioadă plină de însemnătate religioasă și profunzime spirituală, respectiv Săptămâna Patimilor, evenimentele pe care si le-au propus  respectă rigorile impuse de Sărbătorile Pascale.

Astfel, Joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 10.00, noul site al Ateneului Național din Iași va putea fi folosit de toți cei care doresc să se informeze cu privire la evenimentele pe care le organizeaza și, bineînțeles, să îsi cumpere bilete (www.ateneuiasi.ro). Spre deosebire de cel cu care ieșenii sunt deja obișnuiți, site-ul nou are o mai mare claritate la nivel de layout, butoane, fotografii, interfață, fiind optimizat pentru o navigare ușoară și intuitivă, dar care, în același timp transmite toate informațiile necesare. Meniul a fost simplificat, cromatica schimbată, întreg site-ul a devenit mult mai user friendly și mai accesibil.

De la 10.30 se inaugureaza magazinul Ateneului, de unde publicul va putea achiziționa atât cărți care au fost lansate la Ateneul Național din Iași, unele chiar cu semnătura autorilor, cât și suveniruri. Pentru copii vor fi create în perioada imediat următoare suveniruri personalizate, cum ar fi puzzle-uri sau cuburi cu imagini din piesele de teatru montate în cadrul instituției noastre.

Începând cu ora 11.00, copii se vor putea bucura de o piesă de teatru extrem de antrenantă, „Povestea Iepurașului de Paște”, în regia lui Arun Cotic.

De la ora 12:00, în Capela Ateneului, va fi oficiată o slujbă de pomenire a înaintașilor și a binefăcătorilor Ateneului, iar de la 13.30, Corul Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeșanu, va susține un concert la Căminul de pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” – Copou.

Pentru că simțim că Unirea prin Cultură este cu adevărat deviza instituției noastre și a echipei pe care o coordonez, sărbătorim vârsta de 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului și 99 de ani de la inaugurare nu doar într-o singură zi! Avem o întreagă stagiune, respectiv Stagiunea celor 100 de ani, pentru a ajunge în fiecare județ din România, în mediul urban, dar mai ales în cel rural. În fiecare zi, ne ambiționăm să ducem numele Iașului și al Ateneului Național din Iași cât mai departe și să promovăm actul cultural în rândul românilor, fie ei din țară sau din diaspora.”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

INFO

Ateneul din Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: