Saptamina Turismului la Iasi 2012, 7-13 mai

Saptamina Turismului la Iasi - Icar Tours

In perioada 7 – 13 mai 2012 agentia de turism Icar Tours va organiza a treia editie a evenimentului „Saptamana Turismului la Iasi”. Scopul acestuia este de a imbunatati imaginea Iasului turistic, atat la nivel local, cat si national.

PROGRAM

Concurs de cultura generala pe subiectul Iasi: Acesta va avea loc pe 7 mai, la Centrul de Informare Turistica. Participantii sunt elevi din clasele V – lX de la scolile iesene. Ei vor forma cinci echipe a cate doi elevi si vor raspunde la intrebari despre Iasi. La sfarsit, vor primi premii de la organizatori si parteneri.

Expozitie de fotografie „Iasi vechi – Iasi nou”: Expozitia va avea loc la Cafeneaua Vintage, pe parcursul intregii saptamani. Vernisajul va fi pe 7 mai, in prima zi. Expozitia va reprezenta un contrast intre imaginile din Iasul Vechi si Iasul Actual. De asemenea, vor fi si concursuri pe aceasta tema.

Evenimentul „O tigara pentru un bilet la teatru”: Pe 8 mai vom organiza o campanie stradala in care vom oferi un bilet la teatru, opera, filarmonica sau cinema in schimbul unei tigari. Toate tigarile stranse vor fi folosite in scop artistic pentru a crea opere pe tema orasului Iasi.

Conferinta pe turismul iesean: In aceeasi zi, persoane publice din Iasi vor participa la o conferinta pe tema „Destinatia turismului iesean”, bazata pe dezbaterea viitoarelor proiecte turistice ale orasului.

Activitate de ecologizare: In a patra zi a saptamanii, ne propunem sa formam un grup de 40 de elevi care vor ecologiza zona de picnic C.A. Rosetti.

Proiectie filme despre Iasi: La Cafeneaua Vintage, in decorul de fotografii, va avea loc o proiectie cu filme despre Iasi, unde vom incerca sa aducem fie regizorii filmelor, fie alte personalitati pentru o dezbatere. Evenimentul va avea loc in seara zilei de 10 mai.

Treasurehunt: Vrem sa implicam si organizatiile studentesti din Iasi in evenimetele noastre, asa ca vineri, pe 11 mai, vom organiza pentru ele un treasurehunt. Membrii organizatiilor vor fi provocati sa gaseasca indicii si obiective turistice din Iasi.

Workshop de arta si mestesug: Pe Bulevardul Stefan cel Mare, sambata, 12 mai, vor fi amplasate corturi, in care reprezentanti ai asociatiilor de mestesuguri si handmade vor oferi demonstratii, implicand si publicul in procesul de creatie.

Dansuri ale comunitatilor locale in aer liber: In acelasi timp, tot pe Bulevardul Stefan cel Mare va avea loc un festival in aer liber cu dansuri si demonstratii ale comunitatilor si minoritatilor din Iasi.

Maraton pe biciclete: In ultima zi, duminica, vom organiza un maraton pe biciclete. Traseul este: sediul Icar Tours – Decathlon (ERA Shopping Park) si retur. La mijlocul traseului va fi amplasat un cort Fructe Naive. Participantii vor avea biciclete Raiffeisen. Taxa de participare va fi simbolica si va fi donata unei asociatii in scopuri caritabile.

Tururi de oras tematice: In fiecare zi a Saptamanii Turismului la Iasi va avea loc cate un tur tematic al orasului. Astfel vom avea: un tur „Pe ulita boierilor”, un tur literar, „Iasul in marmura si bronz”, „Pasi pierduti” printre tablourile lui Sabin Balasa, un tur religios si „Iasi by night”.

Picnic si foc de tabara: In zona de picnic C.A. Rosetti va avea loc ultimul eveniment din aceasta editie, in care se va povesti ce a fost bine si ce nu. Vom invita atat partenerii, cat si presa sa petreaca o seara atipica, cu muzica folk, interpretata de artisti ieseni.

Parteneri media: Belva, Curierul de Iasi, Evenimentul de Iasi, inoras.ro, Ziarul de Iasi, News Iasi, Ora de Iasi, Radio Iasi, Studentul info, TeleM.

Parteneri: Primaria Iasi, Cafeneaua veche, Acaju, Anticariat Grumazescu, Avant Garde, Casa Pogor, Centrul de informare turistica Iasi, Complexul Muzeal Moldova, Decathlon, gravez.ro, Hotel Select, Iasi (Fotografii vechi), SSMI, Maideyi, Muzeul Universitații, Naive, Palatul Culturii, Sage Cafe, Ateneu Tatarasi, Comunitatea Evreilor Iasi, Spirits Alchool and Tabaco, Teo’s Cafe, Trupa de teatru Idiot, Verve, vinlaiasi.ro, Vintage Cafe.

INFO

facebook.com/SaptamanaTurismuluilaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: