Saptamana Turismului la Iasi, 17-26 mai 2013

Cea de-a patra editie a Saptamanii Turismului la Iasi este organizata de cei 10 interni de la Icar Tours, care doresc sa demonstreze prin intermediul acestui proiect ca Iasul este un oras cu potential turistic si care are de oferit multe experiente noi. Evenimentele organizate de interni formeaza un proiect original, amplu si care contureaza un traseu turistic inedit al Iasului. Proiectul se desfasoara in perioada 17-26 mai si are ca obiectiv promovarea turismului iesean, cu accent pe obiectivele turistice ale Iasului.

In cadrul Saptamanii Turismului la Iasi au loc evenimente precum: Record la Iasi, Turul cultural al Iasului si Ceremonia ceaiului, Treasure Hunt, Expozitie Eco, Turul fabricilor din Iasi, Degustare de vinuri, De 3 ori teatru si multe altele. Ne dorim sa facem Iasul cunoscut prin evenimente diverse, care sa contureze un oras cultural, academic, dar si plin de viata.

PROGRAM

Dezbatere pe tema dezvoltării turismului în Iasi – vineri, 17 mai, 11:30, la Centrul de Informare Turistică se vor întrece în argumente două echipe formate din persoane avizate în domeniu.

Treasure Hunt – sâmbătă, pe 18 mai, iesenii se vor întrece în a descoperi toate ”comorile” orasului. Aventura începe în Copou, la ora 10:00, cu un formular de înscriere, iar startul competitiei îl dăm la 11:00. Descoperiti indiciile si dezlegati puzzle-ul Iasului!

Din dorinta de a le arăta celorlalti cât de frumos este orasul nostru, am gândit o expozitie a obiectivelor turistice din Iasi, realizate aproape în întregime din materiale reciclabile. Vă invităm, astfel, în perioada 18-19 mai, să admirati operele de artă expuse, menite să demonstreze lumii că Iasul merită vizitat.

Pe 20 mai mergem în vizită la Icar. Motivul? Sediul Icar Tours Iasi se va lăsa pe mâinile unor artisti ieseni, care vor încerca să învioreze spatiul, dându-i culoare. Cei trei participanti se vor întrece în imaginatie si talent, fiecare având de realizat două desene cu tema turismului, lucrări ce vor fi admirate si evaluate de toti cei care ne trec pragul. Asadar, începând cu 20 mai, înarmati-vă cu spiritul critic si votati cel mai relevant si mai reusit desen!

Cine se trezeste devreme pe 21 mai, peste tot ajunge! Avem o zi întreagă la dispozitie să vizităm fabricile din Iasi. Vă ducem peste tot, asa că pregătiti-vă papucii comozi!

De înfrumusetarea Iasului nostru drag ne ocupăm pe 22 mai, când, înarmati cu entuziasm si cu vointă, ecologizăm. Comunitătii iesene îi pasă de mediu!

După atâta hoinăreală, pe 23 mai v-am pregătit teatru. Chiar de trei ori teatru, ca să împăcăm toate gusturile si vârstele: de păpusi pentru cei mici, un monolog pentru cei experimentati si o scenetă pentru publicul tânăr, la ceas de seară. Iar pentru cei care îsi doresc să îsi petreacă ziua altfel, propunem un tur cultural al Iasului, finalizat cu ceremonia ceaiului, tinută de membrii Asociatiei Himawari. Aveti de unde alege!

Pe 24 mai, seara, de la 21:30, ne întâlnim la Conacul Moruzzi de pe Manta Rosie, un loc plin de legendă si istorie, pentru a petrece împreună o memorabilă ”Scary Night”. În acest cadru, domnul Grumăzescu ne va spune povestile de groază ale Iasului si, când e întuneric bine, facem vizionare de film horror. Sper că nu v-am speriat asa usor!

Jocurile copilăriei – 25 mai este ziua destinată prichindeilor. Începând cu ora 14:30, în parcul Copou, cei mici vor fi antrenati în diverse competitii, de la sărit elasticul si sotron până la badminton sau ratele si vânătorii. Parcul va prinde viată prin râsetele copiilor!

Record – ziua de 26 mai va fi una memorabilă: va fi ziua în care cele mai multe avioane de hârtie vor zbura deodată! Vă invităm, astfel, in gradina Palas Malll de la ora 17:30 în număr cât mai mare, pentru a demonstra lumii că Iasul are o comunitate unită. Si după, pe la 19:30, dacă tot suntem multi, putem merge împreună la concert, să sustinem artistii ieseni ascultându-i si aplaudându-i. Numai împreună putem face Iasul să crească!

INFO

Saptamana Turismului

facebook.com/SaptamanaTurismuluilaIasi

blog.icar.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: