Săptămâna teatrală la Ateneu | 13-19 iulie 2020

Ateneul Național din Iași continuă seria de spectacole în aer liber, începută la mijlocul lunii iunie. Și în această săptămână, instituția a pregătit reprezentații teatrale de toate genurile și pentru toate gusturile, care se vor desfășura atât în Grădina de vară a Ateneului, cât și la Amfiteatrul Palas.

Săptămâna debutează miercuri, 15 iulie, la Amfiteatrul Palas, începând cu ora 19.00 cu comedia „Prima dată”, o adaptare după textul lui Michal Walckzak, în regia tinerei Erica Moldovan. Spectatorii vor asista la o comedie savuroasă compusă din mai multe tablouri care prezintă un „du-te – vino” continuu dintre cei doi, un preludiu matematic și exact gândit de către Magdalena și menit să stârpească orice fantezie de-a lui Carol.

Și weekendul va fi plin de spectacole teatrale dedicate atât celor mici, cât și celor mari. Astfel, sâmbătă 18 iulie, de la ora 10.00, în Grădina de vară a Ateneului copiii sunt invitați să îl cunoască pe prietenul lui Wendy, băiatul care nu vrea să crească mare și care și-a pierdut umbra, în spectacolul „Peter Pann”, regia Iulian Sandu, iar duminică 19 iulie, de la ora 12.00, în aceeași locație, toți prichindeii vor putea descoperi „Comoara piraților”, a trupei Marionete Show.

Duminică 19 iulie, de la ora 10.00, la Amfiteatrul Palas, Compania Andirino a pregătit tuturor o premieră de teatru pentru copii, „Spală-te pe mâini”, în regia lui Andrei Ciobanu. Copii vor învăța cum să ne spălăm corect pe mâini, să nu mâncăm cu mâinile murdare, să purtăm mască în locurile aglomerate sau să avem o alimentație echilibrată. Toate acestea vor fi aduse în fața lor de către Zâna Sănătății și piticii ei poznași care vor avea de înfruntat un Virus înspăimântător.

Serile de weekend sunt rezervate celor care vor să zâmbească. Astfel sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20.00, în Grădina de vară a Ateneului, Andrei Ciobanu, după ce a reușit ca în ultimele trei sâmbete să aibă sold out la spectacolele sale, invită publicul să îl revadă în comedia „Măturător de praf de stele”. Spectatorii vor vedea pe viu șapte personaje care defilează în fața lor pe o scenă a vieții, o demonstrație de virtuozitate actoricească, ambalată într-o comedie spumoasă.

Voia bună va culmina la Amfiteatrul Palas, când duminică, 19 iulie, de la ora 19.00, publicul este invitat să urmărească spumoasa comedie de mare succes „Pijamale”, regia Andrei Ciobanu. Spectacolul aduce cu sine o serie de intrigi, farse pline de umor, infidelități, decepții, promisiuni ce nu pot fi ținute, răsturnări de situație și schimburi de identităţi.

Evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro, de la casa de bilete a Ateneului sau cu o oră înainte de începerea spectacolului la Amfiteatrul Palas. Prețul unui bilet este de 15 lei la spectacolele pentru copii și 20 de lei la cele pentru adulți.

INFO

Ateneul National Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: