Evaluare psihologică gratuită pentru persoanele cu autism din Iaşi/ 10 – 16 iulie

Evaluare psihologică gratuită pentru persoanele cu autism din Iaşi/ 10 – 16 iulie/ test fotoCentrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism – Iași anunță «Săptămâna porților deschise», în perioada 10 – 16 iulie 2013. Sunt invitate și așteptate la Centru, pentru evaluarea funcționalității, realizată gratuit, persoane diagnosticate cu autism, din toate localitățile județului Iași.

Evaluarea se realizează cu ajutorul testelor psihologice DENVER II, BASC II și ABAS II, de către personal de specialitate din Centru, instruit în aplicarea acestora.

Evaluarea psihologică inițială a persoanei diagnosticate cu autism reprezintă primul pas în stabilirea unui program de intervenție individualizat, în scopul dobândirii de abilități de comunicare, relaționare, socializare, de către persoana cu autism.

În perioada 10 – 16 iulie, în cadrul Săptămânii porților deschise, sunt aşteptate, așadar, persoane și familii ale persoanelor cu autism din toate localitățile județului Iași, la Centrul pentru consiliere și asistență a persoanelor cu autism, pentru evaluare psihologică gratuită.

Copilul cu autism poate prezenta simptome diverse, însă următoarele caracteristici sunt considerate semnale de alarmă:

  • pare că nu aude și nu răspunde niciodată la nume;
  • nu observă persoanele din jur și nu este interesat de jocul altor copii;
  • pare că nu stie să se joace cu jucăriile;
  • are alte comportamente specifice tulburării (mișcări repetitive, atașament neobișnuit față de obiecte).

DESPRE

Centrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din Iași a fost înființat de Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Direcția Protecția Copilului și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, prin proiectul „Și ei trebuie să aibă o șansă! – program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist”, și face parte dintr-o rețea națională de 40 de Centre ce oferă servicii gratuite.

Proiectul „Și ei trebuie să aibă o șansă!” urmărește creșterea șanselor de integrare socială și, ulterior, de acces pe piața muncii a copiilor și tinerilor cu autism, prin diagnosticare precoce și facilitarea accesului la servicii și programe de recuperare și asistență specializată. Proiectul a fost demarat la 1 octombrie 2010, are o durata de 3 ani și beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, „Investește în oameni!”.

INFO

Adresa: Str. Sf. Andrei nr. 25 A, Iași, Jud. Iași, (în cadrul Complexului de Servicii Comunitare “Sf.Andrei”).

Telefon (pentru relații și programări): 0232.710.198

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: