“Saptamana europeana” la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

Centrul de Studii Europene organizează “Săptămâna Europeană” la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în perioada 05 – 10 mai 2014.

Evenimentul îsi propune să promoveze o largă dezbatere pe teme europene, pentru a contribui la o mai bună informare si întelegere a procesului de integrare pe diversele sale componente, a exigentelor de participare a României la acest proces, a locului si rolului Uniunii Europene în lume.

PROGRAM

  • Sesiunea de comunicări stiintifice studentesti în domeniul studiilor europene (8 mai 2014, ora 13.00)

La această sesiune sunt invitati să participe studentii de la programele de licentă si master. Lucrările se elaborează sub coordonarea unui cadru didactic. Lucrările sustinute vor fi evaluate în cadrul sectiunilor tematice iar cele mai bune lucrări vor fi premiate.

  • Concursul de eseuri „Visul meu european” (8 mai 2014, ora 13.00)

Concursul se adresează exclusiv studentilor din anul III (sau din anii terminali – licentă) din centrul universitar Iasi, indiferent de universitate si de specialitatea urmată. Prin intermediul eseului, cei interesati au posibilitatea să expună, să detalieze si să argumenteze viziunea proprie referitoare la procesul de integrare europeană si să propună un proiect imaginar al Europei de mâine.

  • EURINT International Conference: European Union in times of crisis. Perspectives and solutions, (9 – 10 mai 2014)

Conferinta se adresează profesorilor, cercetătorilor, expertilor si tinerilor doctoranzi si post-doctoranzi din domeniile studiilor europene, relatiilor internationale, economie, stiintelor politice, etc. din România, UE si tările Parteneriatului Estic.

  • 09:30-10:00

Ceremonia de deschidere a conferintei internationale EURINT 2014, 09 Mai 2014 / Aula Magna „Mihai Eminescu” – Corp A  /Cuvânt de deschidere: Gabriela Carmen PASCARIU, Director al Centrului de Studii Europene; Alexandru-Florin PLATON, Director Executiv al Centrului de Studii Europene

  • 10:00-11:00

Prelegere – Aula Magna „Mihai Eminescu”, Corp A; Mihai-Răzvan UNGUREANU, Profesor, Universitatea Bucuresti – Despre „sufletul” Europei

  • 11:00-11:15

Pauză de cafea – Aula Magna „Mihai Eminescu”, corp A

  • 11:15-12:15

Prelegere – Sala Ferdinand, Corp A – Maurice Guyader, Associate professor at Paris 3 Sorbonne Nouvelle University – The European Union, first world economic power

INFO

www.cse.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

6 comentarii la ““Saptamana europeana” la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza””

  1. Prunescu Constantin Marius says:

    *Integritatea entitatilor evaluative in acest stagiu statual,ce evidentiaza perspectiva solutionarii in privinta identitatilor progresiv empirice.Portofoliul de etalon exogen,la nivel specific a-l emitentului,cat si stabilirea reitingului ,minim,pentru stabilirea activelor eligibile.De retinut ca numai o organizare,cu o clasificare de exceptie in paralel fata de capitalul ce-l reprezinta societatea,documente pe baza de Contracte Comerciale ,ce o atesta Codul Civil,LEGEA SPECIALA IN CODUL COMERCIAL,o activitate actiune procesuala pasiva,reglementata prin normele actualizate de drept.

  2. Prunescu Constantin Marius/c.n.p.1760425182791 says:

    *Stiinta sfideaza ratiunea si faptele ,si-l pune in miscare,cibernetica ia amploare. *Totul este ceeace se vede dupa cele invatate si auzide,dar dragostea este cunostinta ,statornicia dintre doua persuane unite pentru eternitate ,infaptuirea vietii insasii in acest univers,infinit ,fara limitedorinta de-a trai,te iubesc jumatatea mea oriunde ai fii./muz inspire/ -Multumesc!

  3. Prunescu/c.n.p.1760425182791 says:

    *Mecanizmul de introducere colereazã dinamica dezvoltãrilor financiare ce evidentiazã raportul dintre beneficiar si consumator.Metodologia stabilirii preturilor de cãtre utilizator restabileste coantumul bugetar prin cerere si oferta pe piata muncii.
    *Viata publica si cea privatã impune foarte frecvent loarea unor decizii,iar acestea sunt cu atãt mai coerente; cu cât informatia de care dispune decidentul este mai bunã ,mai adecvatã;decidentul ultimatumului consacrat de reforma criteriilor bugetare.

  4. Prunescu Constantin Marius says:

    *Tratatul de la LISABONA,ce reprezinta efectele imediate parcurse in intregime a-le acestor proecte ,programe a-le UNIUNII EUROPENE,ce comanditeaza Planurile de Afaceri,aprobate pe viitor si creditate.O componenta de cofinantare sustinuta de statul Roman,un drept activ licit ,consfintit in Constitutia Romaniei.Fara drept de-a revizui proectul regional zonal si ducerea lui la bun sfarsit,un drept activ de incadrare ,in CONSTITUTIA UNIUNII EUROPENE.

  5. Prunescu Constantin Marius says:

    *Prognoza Economica,cat si deficitul ,se axeaza pe beditorii creditati,ce-l reprezinta,axa bugetara in constructia statala,pe temeiul stabilitatii fiscale.Colapsul Economic,se stabileste,prin instrumetul garantiilor de stat (garantare ,contragarantare),dar mai cu seama prin investitii a firmelor mici si mijloci in Macroeconomie,ce-l scoate in evidenta indicatorul P.I.B.Succesul in afacerea propusa,este plauzibil numai daca puterea de cumparare in tara cu pricina,are o Politica de Guvernare bine determinata,fata de taxe,impozitul pe venit(profit),accize,sa de-a dovada de-o rezonabilitate fata de puterea de cumparare.

  6. Prunescu Constantin Marius says:

    *Evaloarea capacitatii reflecta analiza pe baza chestionarelor introductive abrogate anachetei in curs,estimativa regulilor juste,a demersurilor invocate termenului anticipat.
    *Mai multe detalii in baza de date informationala sub semnatura electronica.
    *SUNT DIN TG-JIU/JUD. GORJ/STR. ECATERINA TEODOROIU/NR.453/ROMANIA/TEL.0763974028.
    *Efectul legii i-l coantifica contributia celui care produce scala de valori,a-l reglementarilor controlate profesional.

Scrie un comentariu: