Săptămâna copiilor de toate vârstele, la Teatrul Luceafărul

Săptămâna aceasta va fi consacrată în programul online al Teatrului Luceafărul din Iași Zilei internaționale a copiilor, 1 Iunie. Evenimentele se vor derula în spațiul digital și vor viza spectatori de toate vârstele, întrucât artiștii ieșeni consideră că indiferent de data nașterii, putem rămâne tineri și ne putem copilări toată viața.

Evenimentul se intitulează Săptămâna copiilor de toate vârstele și se va desfășura pe canalul You Tube al instituției pentru copii și tineret și pe contul Facebook, în perioada 26 mai – 1 Iunie. Este vorba despre miniaturi de maxim 5 minute, inedite, lucrate și filmate de actori, utilizând ca mijloace de expresie storytelling-ul, teatrul de hârtie, teatrul de umbre, propunând exerciții de memorie, ludic și creativitate, o întâlnire năstrușnică, în plină vară, cu Moș Crăciun, sfaturi ecologice și multe alte surprize. Îndemnul nostru este să nu uitați să aplaudați!

În fiecare zi, în mediul electronic vor fi postate dimineața și seara aceste eșantioane de inventivitate, începând de marți, 26 mai și până pe 1 Iunie. Evident, vom continua difuzarea duminicală, la orele 11, a spectacolelor online, sub genericul «La distanță, dar în continuare împreună!». Pe 31 mai, va fi «Fram, ursul polar» după Cezar Petrescu. Concursurile atașate vor merge și ele mai departe, întrucât ne-au oferit o mulțime de reacții emoționante din partea celor care ne urmăresc. Reacțiile vin nu numai din toată România, ci și din Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Franța etc. Unul dintre avantajele online-ului e că traversează foarte ușor granițele. Ne gândim chiar să păstrăm o secțiune online a activității noastre artistice și după revenirea în sălile de spectacole“, a precizat criticul de teatru Oltița Cîntec, director artistic.

Echipa Teatrului Luceafărul se pregătește intens și pentru momentul reluării spectacolelor cu public, cel mai probabil după 15 iunie, într-o primă fază, în aer liber. Decizia aparține autorităților centrale.

 

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi
Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5, Iaşi

Telefon: 0232-212 662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

YouTube: Teatrul Luceafarul Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: