Sambata, respiram la Ateneu

Sâmbătă, 25 martie 2017, va avea loc la Ateneul din Iași lansarea cărților pentru copii “Mami, e gata?”, “Te iubesc orice-ai face” și a romanului ”Miercuri, respirăm”, ambele semnate de Ioanei Chicet-Macoveiciuc, autoarea unuia dintre cele mai iubite și cunoscute bloguri autohtone: www.printesaurbana.ro. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.30 și este un eveniment pentru întreaga familie

Lansarea de carte le va avea ca invitate, alături de autoare, pe Ioana Nichifor, reprezentant al Ateneului din Iași, pe Diana Sanda Mihalcea, realizator TV și mamă, pe Petronela Tuca, antreprenor și mamă, și pe Alexandra Ali, blogger și mamă.

Organizatorii pregătesc momente speciale și pentru cei mici, și pentru cei mari. Autoarea va lectura pe scenă din prima ei carte pentru copii, Te iubesc orice-ai face, o carte foarte îndrăgită de mii de copii și părinți, apoi pe scena Ateneului va avea loc un scurt moment de teatru pentru copii, bazat pe episoade din carte.

Părinții prezenți în sala Ateneului vor putea discuta cu invitatele despre viața de familie, resurse de educație cu blândețe, importanța lecturii pentru cei mici și cei mari. În timp ce pe scenă vor avea loc discursurile pentru părinți, copiii se vor putea bucura de câteva ateliere creative organizate în foaier. La final, autoarea va oferi autografe și va face poze cu toți cei prezenți la lansare.

”Miercuri, respirăm” este o carte despre prietenie și familie, despre femei și copii, despre iubire și curaj în viața de zi cu zi, despre prime întâlniri și regăsiri după douăzeci de ani.  Pentru șase tinere femei, se apropie Ziua Z. O așteaptă de mult, o visează, toate speranțele și temerile lor se îndreaptă în aceeași direcție. Dar sunt departe de a fi pregătite! Se înscriu, deci, la un ultim și intens antrenament. Primesc muniție adecvată, echipament specializat, o instructoare pe măsură și numărătoarea inversă începe. Numai că acolo, în casa aproape conspirativă în care se întâlnesc în fiecare miercuri, nu are loc vreo competiție, dimpotrivă, între ele se înfiripă o prietenie așa cum se întâmplă numai în momentele de cumpănă ale vieții. Toate problemele și secretele celor șase viitoare mame ies la iveală și se complică și mai mult pe ultima sută de metri. Dar după crizele de râs sau de plâns împreună, cele șase noi prietene încearcă din răsputeri să se ajute între ele. Rămâne de văzut dacă și cum vor rezolva milioanele de încurcături la timp pentru a ajunge cu bine la destinația finală: secția de Maternitate

”Mami, e gata?” e o carte pentru copii și părinți cu 50 de pagini ilustrate, plină de replici haioase și pățanii din bucătărie. Cartea include și 11 rețete sănătoase ce pot fi preparate de copii împreună cu părinții.

Ioana Chicet-Macoveiciuc are peste 15 ani de experiență în presa scrisă, project management și comunicare online. Actualmente este scriitor de carte și de blog, precum și organizator de evenimente pentru părinți. Scrie delicios, onest și asumat pe www.printesaurbana.ro  din ianuarie 2007 și, de când a devenit mamă, subiectele de pe blog se învârt în jurul vieții de familie, al unui stil de viață sănătos, al dezvoltării de sine și al creșterii copiilor cu respect și blândețe.

În anul 2015 lansează prima ei carte pentru oameni mari, O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, (Editura Univers, 2015) o carte ce a devenit rapid bestseller la nivel național, cu vânzări de peste 20.000 exemplare.

În vara anului 2016 a publicat la Editura Didactică și Pedagogică prima ei carte ilustrată pentru copii, Te iubesc, orice ai face!, vândută în peste 10.000 exemplare încă din primele doua luni, devenind rapid lider în vânzări.

La lansare, autoarea va vorbi despre toate cărțile scrise de ea, care vor fi disponibile spre vânzare la prețuri cu discount.

Evenimentul se va încheia în jurul orei 14.00. Accesul la eveniment este liber.

Sponsori si parteneri ai evenimentului: Feelolio.ro, Verde Bun, Gradinita Kids Garden Iasi, Mona m-a cusut, Ergonomice.ro, Dopo Poco Trattoria & Simigeria Petru Iaşi, Gioconda Medical Spa & Dentesse Clinici Dentare, AXKID RO, Cutiuta cu Amintiri – Cabina FOTO, Tuca Petronela(SaraCreations), Nan by Danina Line, Bogdan Todireanu, Brandusa Bordeianu Make-up Artist, Cafeneaua Noastra, Țara Minunilor.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: