Sâmbătă, la FIE, dizidentul cubanez Petro J. Fuentes-Cid susține o conferință

Seria Conferințelor Festivalului Internațional al Educației 2017 continuă în această săptămână. Invitatul din străinătate din cadrul Conferințelor FIE este dizidentul cubanez Pedro J. Fuentes-Cid care va susține la Iași prelegerea cu titlul „Educația memoriei. Prizonieratul politic în Cuba comunistă”. Întâlnirea sa cu ieșenii interesați de acest subiect va avea loc sâmbătă, 10 iunie, la Palatul Roznovanu, de la ora 12.00.

Pedro J. Fuentes-Cid a făcut 16 ani de închisoare politică sub Fidel Castro. Pedro J. Fuentes și-a făcut studiile (științe sociale și politice și drept) la Paris, Havana și Miami, este avocat și locuiește în Statele Unite ale Americii. I-a cunoscut pe Che Guevara și Fidel Castro și a avut o încercare eșuată de a înlătura regimul politic instaurat de Fidel Castro în Cuba, fiind capturat și condamnat la mai mulți ani de închisoare. În SUA a înființat Asociația „Politico Presidio Cubano”. Este considerat unul dintre specialiștii și cunoscătorii cei mai buni ai regimului politic cubanez.

În timpul Festivalului Internațional al Educației publicul ieșean a putut asculta și dialoga cu mai multe personalități culturale despre istorie, poezie și spiritualitate, cosmos sau identitate.

Seria Conferințelor FIE a debutat pe 10 mai când Theodor Paleologu a vorbit la Iași despre „Monarhia în refugiu”, în cadrul evenimentului Centenarul Sărbătoririi Zilei Naționale la Iași (10 mai 1917 – 10 mai 2017), unul dintre cele două momente importante ale ediției din acest an a Festivalului Internațional al Educației dedicate CENTENARULUI.

Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu s-a întâlnit cu publicul în timpul prelegerii cu titlul „Explorarea spațiului cosmic. Încotro?”, iar poetul și eseistul Radu Vancu a susținut conferința cu titlul „Identitatea poeziei române. Despre cum poezia ne-a făcut să devenim ceea ce eram”.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Ioan-Aurel Pop, a dialogat cu publicul în cadrul conferinței „Locul românilor și al României în Europa”, iar părintele Constantin Necula a susținut o conferință dedicată spiritualității și identității umane cu titlul „Identitatea ca vocație”.

INFO

fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: