Salonul International de Vara 2014 si inaugurarea sediului iArt Europa

Asociația iArt – Europa, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” Iasi, vă asteaptă la inaugurarea oficială a sediului iArt – Europa, situat în cadrul Galeriilor Regale de Arta, parter ale Bibliotecii Centale Universitare (str. Păcurari nr. 4). Deosebitul eveniment va avea loc joi, 28 august, de la ora 18.00, la Galeriile Regale de Arta, parter.

Cu ocazia inaugurării va avea loc si expoziția de artă plastică “Salonul Internațional de Vară” – 2014, Ediția I, la care vor participa peste 35 de artisti plastici din Europa, Asia si America de Nord. Vernisajul va fi susținut de criticul de artă Emanuela Ilie. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 5 septembrie.

Invitați de onoare ai evenimentului vor fi viceprimarul Mihai Chirica, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” Iasi prof. univ. dr. Gheorghe Teodorescu, avocatul Remus Deleanu, directorul general Tele Moldova Plus/Prima TV Petru Frăsilă.

DESPRE

iArt – Europa este una dintre cele mai mai mari şi importante asociaţii internaţionale ale artiştilor plastici din domeniul pictură, grafică, sculptură, fotografie, artă electronică. Artistii care vor da curs invitației de înscriere în asociație vor avea posibilitatea să participe la conferinţe naţionale şi internaţionale în domeniu, vor avea expoziţii personale, acces la partenerii artistici, muzee, galerii şi nu în ultimul rând, artiştii cu talent dar fără posibilităţi vor fi susţinuţi financiar.

Înfiinţată în 1835 ca bibliotecă a Academiei Mihăilene si înglobând fonduri care au făcut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domneşti (cea mai veche, de pe la 1640, fiinţând la Mănăstirea Trei Ierarhi), Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi este o instituţie de cultură a cărei evoluţie a transformat-o într-o componentă principală a vieţii universitare ieşene de astăzi, având rolul ei distinct, în care funcţiile sale informative şi formative se împletesc cu calitatea de tezaur al miilor şi sutelor de mii de tomuri preţioase pe care le deţine în colecţiile sale. Biblioteca „Mihai Eminescu” înseamnă tradiţie şi continuitate, un centru activ de informare, educaţie multilaterală şi valorificare a unui inestimabil tezaur.

INFO

Galeriile Regale de Arta

Str. Pacurari 4,BCU Iasi

www.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: