Salonul Internațional de Carte Bookfest, 30 mai – 3 iunie, Romexpo

bookfest 2012

Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, organizată de Asociația Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România, va începe miercuri, 30 mai și va ține până duminică, 3 iunie, spațiul de desfășurare fiind pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul Expozițional Romexpo. Respectând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție, Bookfest se bucură în 2012 de participarea Franței ca oaspete de onoare. Standul țării invitate va fi amenajat în pavilionul C3, aici urmând să aibă loc evenimentele anunțate de Ambasada Republicii Franţei şi Institutul Francez.

Autorii români și francezi prezenți la Bookfest
Iubitorii cărții care vor veni la Bookfest pe 30 și 31 mai îi vor putea întâlni la evenimentele de lansare pe Horia-Roman Patapievici și Mircea Cărtărescu. În următoarele zile, vor avea ocazia de a-i revedea și asculta pe Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu și Lucian Boia, la prezentările volumelor pe care cunoscuții autori le vor lansa în cadrul programului Bookfest.

Din partea țării invitate, și-au conifrmat prezența la întâlnirea cu vizitatorii Bookfest 2012 producătorul și moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot, autorii Michel Houellebecq, Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra și Yann Apperry, editorul Jean Mattern (responsabilul cu literatura străină al Editurii Gallimard) și academicianul Dominique Fernandez (autorul volumului „Rapsodia română”).

Scriitoarea Sylvie Germain va veni pe 31 mai în fața publicului pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar Bernard Pivot îi va provoca pe vizitatorii standului internațional la un test de scriere după dictare în limba franceză. Tot pe 31 mai, Bernard Pivot va fi prezent la o degustare de vinuri românești, ocazie cu care își va prezenta volumul “Dictionnaire amoureux du vin”, iar pe 2 iunie va intra într-un dialog cu Luiza Vasiliu (Dilema Veche) și Horia-Roman Patapievici.
Vineri, 1 iunie și sâmbătă, 2 iunie, publicul Bookfest va avea întâlnire la standul Franței cu scriitorul Michel Houellebecq. Cunoscutul autor al “Particulelor elementare” va fi prezent în fața vizitatorilor pentru o discuție moderată de Mihaela Dedeoglu (RFI România) și Matei Martin (Dilema Veche) și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri, urmată de o sesiune de autografe.

În seara zilei de 30 mai, Bookfest se va muta pentru câteva ore la sediul Fundației Löwendal din Piața Gh. Cantacuzino nr. 1, unde va avea loc “Noaptea literaturii europene”, proiect coordonat la București de Institutul Cultural Român.

Literatură și cinema în fiecare zi
În pavilionul C3, cartea se va întâlni în fiecare zi cu filmul de artă. Prin formula “Cinema după carte”, Bookfest le lansează anul acesta vizitatorilor invitația de a viziona, gratuit, pelicule cinematografice având la bază scenarii adaptate după opere ale unor cunoscuți autori francezi. Pintre producțiile anunțate se află și filmul realizat după volumul “Particulele elementare” al lui Michel Houellebecq.

Conexiunea dintre literatură și film va fi și tema dezbaterii pe care revista Observator Cultural o va organiza pe 31 mai, în seria de evenimente Formula 3. Tot pe 31 mai, Asociația Editorilor din România va aduce în centrul atenției statutul editorului de carte în România și în Europa, într-un eveniment la care sunt invitați reprezentanți ai unor edituri din România, Polonia și Franța.

Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional al Cărții Bookfest va reuni într-un spațiu ce depășește 4.000 mp edituri, distribuitori de carte, tipografii și companii partenere Bookfest. Vizitatorii salonului vor avea intrarea liberă, accesul făcându-se după următorul program: pe 30 și 31 mai (miercuri și joi), între 10:00 și 20:00, pe 1 și 2 iunie, între 10:00 și 22:00, iar pe 3 iunie, între 10:00 și 20:00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2012 este organizat în colaborare cu Ambasada Franței la Bucureşti și Institutul Francez, co-finanțat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și susținut de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Ediția Bookfest 2012 are ca parteneri Muzeul Țăranului Român, ArCub, Primăria Municipiului București, primăriile sectoarelor 1, 2 și 5, fiind susținută de Lemon Design, BMW și Julius Meinl. Partenerii media sunt TVR Cultural, RFI România, Hotnews, Ziarul Financiar, Jurnalul Național, Dilema Veche, Observator Cultural, Zile și Nopți, Șapte Seri, cariereonline.ro, 121.ro, b365.ro, port.ro, DIGI-24, și compania Spectacular.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiție organizată în fiecare an de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cea mai importantă confederație patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus în spațiul cultural ca un eveniment care promovează lectura și accesul consumatorilor de carte la  produsele editoriale de calitate.

Vizitatorii Bookfest 2012 vor avea intrare liberă în toate cele cinci zile ale salonului de carte, accesul făcându-se după următorul program: pe 30 mai și 31 mai (miercuri-joi), în intervalul orar  10:00- 20:00, pe 1 și 2 iunie (vineri și sâmbătă), între 10:00 și 22:00, iar pe 3 iunie (duminică), între 10:00 și 20:00.

Asociația Editorilor din România a fost înființată în 1991 cu misiunea de a reprezenta interesele editorilor și de a promova valorile culturii universale. AER își propune să promoveze lectura produselor editoriale de calitate şi scrisul, să uşureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional, contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea culturii şi limbii române în circuitul mondial de valori.

Programul general al evenimentelor

Miercuri, 30 mai

12.00-12.30 Festivitatea de deschidere a Salonului internațional al cărții Bookfest 2012
(intrarea în Pav. C1)
Participă reprezentanții Asociației Editorilor din România, Federației Editorilor din România, ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, ai Ambasadei Republicii Franceze în România și ai Institutului Francez.

13.30-14.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansarea celor mai recente titluri din colecţia Biblioteca medievală: Consolarea filosofiei de Boethius; Despre iubire de Andreas Capellanus; Cartea definiţiilor de Avicenna
Invitaţi: Horia-Roman Patapievici, George Grigore, Alexander Baumgarten
Moderator: Adrian Şerban

14.00 Editura Spandugino
(stand propriu, C44, Pav.C4)
Lansare: Scrieri (vol. I) de C. D. Zeletin
Invitați: C. D. Zeletin, Smaranda Bratu-Elian, Radu Șerban Palade
Moderator: Lavinia Spandonide

14.00-14.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Eroticon. Tratat despre ficţiunea amoroasă de Mihaela Ursa
Invitaţi: Mircea Cărtărescu, Doina Ioanid, Radu Vancu
Moderator: Claudia Fitcoschi

14.00-19.00 Ateliere şi concursuri de lectură, joc,  creativitate, integrame, teatru de păpuşi, precum şi alte surprize pentru copiii care iubesc cartea.
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Animatori: Secţia Naţională IBBY, Federaţia Naţională a Comunităţilor Educative, Biblioteca pentru copii “Ion Creangă”,  Cercetaşii României, Compania Neatzer

15.00-17.00 Editura Cununi de Stele
(Scena Arena, Pav. C3)
Lansări: Sergiu Al-George văzut de noi, indienii, de Amita Bhose
Invitați: Dan Puric
Moderator: Carmen Mușat-Coman

15.30-16.00 Editura Ars Docendi – Universitatea din București
(stand propriu, C24, Pav. C4)
Prezentare de carte: Microbiologie generală (vol. II) de Ioan Ardelean

16.00 Editura Spandugino
(stand propriu, C44, Pav. C4)
Lansare: Chronosophia de Mihai Dinu
Invitați: Mihai Dinu, Solomon Marcus, Mihai Zamfir
Moderator: Lavinia Spandonide

16.00-17.00 Ora poveştilor
(Stand francez – Spaţiu cursuri de limbă)

16.00-18.30 Cinema după carte
(Cinema, Pav. C3)
Vipère au poing de Philippe de Broca (2004, 1h40min), adaptare după romanul lui Hervé Bazin;
Madame Bovary de Claude Chabrol (1991, 2h20 min), adaptare după romanul lui Gustave Flaubert

17.00-17.30 Editura Ars Docendi – Universitatea din București
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Lansare: FATE – Conversia fostelor baze militare în centre antreprenoriale. O perspectivă românească de Alexandru Ionuț Petrișor
Moderator: Ioan Crăciun

17.45-18.30 Lectură – performance –  în jurul operei Jurnal de doliu de Roland Barthesde către Nicoleta Lefter
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

18.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Sesiune de autografe: Sănătatea are gust și Trăiesc, deci mă abţin, de Mihaela Bilic

18.00-19.00 Editura Art
(stand propriu, A09, Pav. C1)
Sesiune de autografe cu Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ, autorii volumului Cuba continuă
Moderator: Laura Albulescu

18.30 Inaugurarea standului invitatului de onoare – Franța
(Stand francez)
Participă: SMA, Ministrul Culturii, Grigore Arsene, Bernard Pivot, Dominique Fernandez

20.30-23.00 Noaptea literaturii
(Fundaţia Löwendal, Piaţa Gh. Cantacuzino nr. 1)
Lecturi bilingve – texte semnate de cinci autori francezi: Nedim Gürsel, Pierre Bourdieu, Dominique Fernandez, Regis Jauffret și Sylvie Germain

Joi, 31 mai

11.00-12.00 Lecţia de limba franceză
(Stand francez – Spaţiu cursuri de limbă)

11.00-12.30 Observator Cultural – Formula 3
(Scena Arena, Pav. C3)
Dezbatere: Literatură și film
Moderator: Ovidiu Şimonca

11.00-16.00 Ateliere şi concursuri de lectură, joc,  creativitate, integrame, teatru de păpuşi, precum şi alte surprize pentru copiii care iubesc cartea. Concurs de scrisori adresate de copii personajului preferat.
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Animatori: Secţia Naţională IBBY, Federaţia Naţională a Comunităţilor Educative, Biblioteca pentru copii “Ion Creangă”,  Cercetaşii României
11.30-12.15 Editura Hasefer
(stand propriu, C27, Pav C4)
Lansari: Femeia cu carnea albă de Felix Aderca; Cu tălpile pe jar de Michael Skakun; Antichităţi iudaice
Invitați: H. Zalis, Liviu Rotman
Moderator: Alexandru Marinescu

11.30-12.30 Uniunea Editorilor din România
(stand propriu, B20, Pav. C2)
Lansare manuale şi ghiduri în cadrul programului ProEdit – instrumente de formare profesională specifică angajaţilor din sectorul editorial.
Moderator: Claudiu Istrate

12.00-13.00 Editura Eikon
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Lansare: Bismarck. O viață de Jonathan Steinberg
Invitați: Vasile Sebastian Dâncu, George Cristian Maior.
Moderator: Zorin Diaconescu

12.00-13.30 Lansare și dezbatere: eBook – primul an al pieței de carte digitală din România
(Scena Agora, Pav. C5)
Invitați: Paul Balogh (Read Forward), Vlad Puescu (Elefant.ro), Radu Apostoae (BookByte), Cristian Dinu (Read Forward), Nikos Paschalakis (Digibooks4all)

12.30-13.30 Editura Casa Radio
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Lansarea noii serii a colecţiei Noapte bună, copii!: Poveşti şi povestiri româneşti
Invitaţi: Alexandrina Halic, Alexandru Ciobotariu, Ioana Nicolaie, echipa Radio România Junior
Moderator: Ligia Necula

13.00-14.00 Booktopia
(stand propriu, E10, Pav. C3)
Interviu filmat: Studio de citit creativ – cu Radu Paraschivescu
Invitat: Radu Paraschivescu
Moderator: Alexandra Rusu

13.30-14.30 Booktopia
(Scena Arena, Pav. C3)
Dezbatere: “Cui i-e frică de cartierul Matache?”
Invitați: Șerban Sturdza, Simona Kessler, Vintilă Mihăilescu
Moderator: Alexandra Rusu

14.00-14.30 Prezentarea cărţii Cele mai frumoase sate din România
Asociația Cele mai frumoase sate din România
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

14.00-15.30 Dezbatere: Statutul editorului de carte în România și în Europa
(Scena Agora, Pav. C5)
Invitați: Grigore Arsene, Piotr Marciszuk, Mihail Penescu, Mario Demezzo

14.30-15.00 Sesiune de întrebări-răspunsuri cu Sylvie Germain
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

15.00 Editura Herald
(stand propriu, B01, Pav. C2)
Lansare: Sun dao – respiraţia daoistă şi practica vindecării de Jae-Sheen Yu
Invitaţi: Camelia Cioba, Gabriela Deniz

15.00-16.00 Editura C.E.C.C.A.R.
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Masă rotundă: Optimizarea fiscală în cadrul IMM-urilor
Invitaţi: membrii stagiari C.E.C.C.A.R., cadre didactice ASE
Moderator: Florin Dobre

15.00-16.00 Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Lansări: Poeţii revoluţiei de Titus Suciu; Revoluţia română în Banat de Alexandru Roșca; Dincolo de rubicon de Alexandru Roșca
Invitați: Alexandru Roșca, Titus Suciu, Ion Calafeteanu
Moderator: Ion Calafeteanu

15.00-16.00 Marea Dictare a lui Bernard Pivot
(Scena Arena, Pav. C3)

16.00-16.30 Editura Ars docendi – Universitatea din București
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Lansare: Lisandra (File risipite la umbră de stejar) de Maria Axinte
Invitați: Silvia Mateescu
Moderator: Ioan Crăciun

16.00-16.30 Asociația Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Lansare: Editura Națiunea – Marele manipulator și asasinarea lui Culianu, Ceaușescu, Iorga de Ion Coja
Invitați: Romeo Tarhon, Cezar A. Mihalache, Alex Pușcașu
Moderator: Pusi Dinulescu

16.00-17.00 Editura Niculescu
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare: Drum spre niciunde. O călătorie cu fiul meu de Martin Vopěnka
Invitați: Martin Vopěnka, Heliana Enculescu
Moderator: Cristian Niculescu

16.00-17.00 Ora poveştilor
(Stand francez – Spaţiu cursuri de limbă)

16.00-17.00 Teatru de păpuşi: Pinochio de Carlo Goldoni
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
În interpretarea colectivului din cadrul Bibliotecii   Metropolitane Bucureşti

16.00-17.30 Dezbatere: Influența franceză în arhitectura și peisajul Bucureștilor
(Scena Arena, Pav. C3)
Invitați: Ioana Beldiman, Nicolae Lascu, Irina Tulbure, Horia Moldovan
Moderator: Mihaela Criticos

16.00-17.30 Editura Spandugino
(stand propriu, C44, Pav. C4)
Lansare: O călătorie printre cărţile mele de Giancarlo Repetto
Invitați: Giancarlo Repetto, Smaranda Bratu-Elian, Oana Boșca-Mălin
Moderator: Lavinia Spandonide

16.30-17.30 Degustare de vinuri româneşti în prezenţa lui Bernard Pivot.
Prezentarea dicţionarului Dictionnaire amoureux du vin (Plon, 2006)
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

17.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Lansare: Tânăr student, caut revoluţionar, vol. I – La început a fost frica – şi vol. II – Voiam altceva, dar nu aveam în gând ceva anume de Zoltán Rostás şi Florentina Ţone
Invitaţi: Zoltán Rostás, Florentina Ţone, Iulia Popovici, Paul Cernat
Moderator: Doina Jela

17.00 Editura Herald
(stand propriu, B01, Pav. C2)
Lansare: Tantrismul de René Padoux; Buddhismul tantric de S.N. Dasgupta
Invitaţi: Radu Bercea, Vlad Şovărel, Aurelian Scrima

17.00-17.30 Editura Mica Valahie
(stand propriu, B22, Pav. C2)
Lansare: Dreptul mării pe timp de pace şi de război de Constantin Manea şi Marian Moşneagu
Invitaţi: Conf. Dr. George Şerban, Lect. Univ. Dr. Constantin Anechitoae
Moderator: Mariana Heroiu

17.00-18.00 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansare: Biografia Principesei Margareta

17.00-18.00 Întâlnire: Căutătorii de povești
(Scena Agora, Pav. C5)
Invitați: Irina Pacurariu, Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu

17.00-19.00 Ateliere şi concursuri de lectură, joc,  creativitate, integrame, precum şi alte surprize pentru copiii care iubesc cartea. Concurs de scrisori adresate de copii personajului preferat.
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Animatori: Secţia Naţională IBBY, Federaţia Naţională a Comunităţilor Educative, Biblioteca pentru copii “Ion Creangă”, Cercetaşii României, Galaxia Copiilor, Maxim Publisher etc.

17.00-20.00 Cinema după carte
(Cinema, Pav. C3)
La gloire de mon père de Yves Robert (1990, 1h45 min), adaptare după romanul lui Marcel Pagnol;
La Chamade de Alain Cavalier (1968, 1h38 min), adaptare după romanul lui Françoise Sagan

17.30-17.45 Deschiderea ciclului de ştiinţe umane de către D. François Weil, preşedinte al EHESS (Şcoala de Înalte Studii în Ştiinţele Sociale)
(Scena Arena, Pav. C3)

17.30-18.00 Editura Mica Valahie
(stand propriu, B22, Pav. C2)
Lansare: Introducere în dreptul mării de Constantin Anechitoae
Invitaţi: George Şerban, Mariana Moşneagu
Moderator: Mariana Heroiu

17.45-19.15 Dezbatere: Politicile de traducere în ştiinţele umane
(Scena Arena, Pav. C3)
Invitaţi: Radu Toma, Vlad Alexandrescu, Lidia Bodea, Andrei Şerban, Laura Albulescu, Carole Vantroys, Alexandru Matei, Patrick Champagne, Camelia Runceanu
Moderator: Bogdan Ghiu

18.00 Cercul poeților apăruți
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)
Invitat: Andrei Dosa
Moderator: Svetlana Cârstean

18.00-18.30 Editura Vremea
(stand propriu, A04, Pav. C1)
Lansare: Poeme naive de Otilia Parlea
Moderator: Silvia Colfescu

18.00-19.00 Editura Art
(stand propriu, A09, Pav. C1)
Lansare: Eminescu explicat fratelui meu de Ioana Both
Invitaţi: Ioana Bot, Mircea Cărtărescu, Rodica Zafiu
Moderator: Laura Albulescu

18.00-19.00 Editura All
(stand propriu, A10, Pav. C1)
Lansare: Nepovestitele trăiri ale templierilor români, de Adrian Voicu
Invitați: Adrian Voicu
Moderator: Mario Demezzo

18.00-19.00 Institutul Cultural Român
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare revistă: Lettre Internationale nr. 80-81

18.00-19.00 Editura Meteor Press
(stand propriu, B10, Pav. C2)
Lansare: Între Cucuteni şi macarale de Sorin Paliga
Invitaţi: Sorin Paliga, Alexandru Radu
Moderator: Iolanda Chioaru

19.15 Flash poezie
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

19.15-20.00 Prezentarea lucrării Pierre Bourdieu, Despre Stat: Cursurile de la  Collège de France de Patrick Champagne (Editions raisons d’Agir, 2012)
(Scena Arena, Pav. C3)
Participant: Patrick Champagne, sociolog francez, membru şi profesor al EHESS

 

Vineri, 1 iunie

10.00-18.00 Booktopia
(stand propriu, E10, Pav. C3)
Lectură publică în scop caritabil: Maratonul de citit Booktopia
Moderator: Alexandra Rusu

10.30-13.00 Dezbatere în parteneriat cu Centrul Naţional al Cărţii (Institutul Cultural Român): Cooperarea editorială franco-română
(Scena Arena, Pav. C3)
Invitaţi: Teresa Cremisi (Flammarion), Catherine Farin (Stock), Marielle Kalamboussis (Albin Michel), Dana Bleoca (ICR), Matei Vişniec, Simona Kessler (Simona Kessler Agency), Ana Nicolau (Nemira) și alți editori români
Moderator: Jean Mattern (Gallimard)

11.00-12.00 Editura Casa
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Lansare carte pentru copii: Buburuza de Bartos Erika
Moderator: Bokos Emese

11.00-12.00 Lecţia de limba franceză
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

11.00-12.00 Ilustrația de carte pentru copii (dezbatere urmată de atelier de creație pentru copii în Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
(Scena Agora, Pav. C5)
Moderator: Veronica Neacșu
Invitați: reprezentanți ai Clubului Ilustratorilor

11.00-16.00 Ateliere şi concursuri de lectură, joc,  creativitate, integrame, teatru de păpuşi, precum şi alte surprize  pentru copiii care iubesc cartea. Concurs de scrisori adresate de copii personajului preferat.
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Animatori: Secţia Naţională IBBY, Federaţia Naţională a Comunităţilor Educative, Biblioteca pentru copii “Ion Creangă”,  Cercetaşii României, Editura Cununi de stele

12.00-13.00 Editura Blumenthal
(stand propriu, C31, Pav. C4)
Lansare: Jurnalul unei oi deştepte de Sabin Stavarache

12.00-13.00 Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare: Constituţia României 1991. Documente (vol. II) de Teodora Stănescu Stanciu și Gheorghe Neacșu
Invitați: Ion Iliescu, Teodora Stănescu Stanciu, Gheorghe Neacșu, Constantin Corneanu
Moderator: Ion Calafeteanu

12.30-14.00 Didactica Publishing House
(stand propriu, C06, Pav. C4)
Lansarea jocului de cultură generală „Sunt Imbatabil” – cel mai îndrăgit joc de inteligenţă din lume; lansarea va fi urmată de un concurs
Moderator: Gabriel Coveșeanu

13.00 Read Forward
(stand propriu, E11, Pav. C3)
Lansare: Cartea cu dovlecel, de Irina Nicolae
Invitat: Irina Nicolae
Moderator: Paul Balogh

13.00 Patriarhia Română -Editura Basilica
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Lansare: Parabola făcliei aprinse: comunicarea religioasă în era informaţională de Pr. Nicolae Dascălu

13.00-13.30 Prezentare manuale şcolare de către librăria Sitka
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

13.00-14.00 Dezbatere: Scriitor în lumea virtuală – despre creația de conținut online
(Scena Arena, Pav. C3)
Moderator: Mircea Vasile

13.00-14.00 Institutul Cultural Român
(Scena Agora, Pav. C5)
Atelier de traduceri: Texte pe masa de operaţie
Invitat: Petre Barbu
Moderator: Florin Bican

13.00-14.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare carte pentru copii: Căsuţele animalelor de Irina Bogdan; Colecţia Acordeonul cu Poveşti (Răţuşca cea Urâtă, Capra cu trei iezi, Punguţa cu doi bani, Ridichea uriaşă, Ursul păcălit de vulpe, Căsuţa din oală, Coliba Iepuraşului, Scufiţa Roşie)
Invitaţi: Adriana Titieni, Mădălina Radu, Bogdan Teodorescu
Moderator: Mihaela Pogonici

13.30 Patriarhia Română – Editura Basilica
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Lansare:  Mănăstirea Văcăreşti din Bucureşti de la origini pînă azi de Octavian-Dumitru Marinescu

14.00-14.30 Editura Ars Docendi – Universitatea din București
(stand propriu, C24, Pav. C4)
Prezentare de carte: Rusia și Europa în cursa pentru energie. Gazul natural: între economie și geopolitică de Alin Codoban

14.00-14.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: I. L. Caragiale. Fatalitatea ironică de Mircea A. Diaconu
Invitaţi: Carmen Muşat, Iulian Costache
Moderator: Ana Maria Tăbârcă

14.00-14.30 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansare: Un an din viaţa familiei Chiţ-Chiţ
Invitaţi: Daniela Nane, Laura Udrea

14.00-14.30 Prezentarea cărţii lui Alexandru Matei, Jean Echenoz et la distance intérieure (L’Harmattan, 2012)
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)
Invitaţi: Alexandru Matei, Radu Toma

14.00-15.00 Editura Mica Valahie
(stand propriu, B22, Pav. C2)
Lansare: Politica externă şi diplomaţi la începuturile României moderne de Acad. Dan Berindei
Invitaţi: Acad. Dan Berindei, Ioan Scurtu, George Potra
Moderator: Mariana Heroiu

14.00-15.00 Editura Rao
(stand propriu, A11, Pav. C1)
Lansare: Sanitarium. Locul în care nimic nu este ce pare a fi de Eugen Ovidiu Chirovici
Invitat: Eugen Ovidiu Chirovici

14.00-15.00 Editura Casa Radio
(Scena Agora, Pav. C5)
Prezentarea noilor apariţii în colecţiile de carte cu CD inclus şi audiobook: Tudor Arghezi. Radio-Papagal. Publicistică radiofonică (1927/1967), carte+cd; I. L. Caragiale. 3 schiţe prahovene citite de Virgil Ogăşanu, audiobook; Geoge Călinescu vorbeşte despre Eminescu, poet naţional (înregistrare din 1964), audiobook
Invitaţi: Paul Cernat, Răzvan Voncu, Mitzura Arghezi, Traian Radu, Bogdan Alexandru Stănescu, Florin Iaru, Pusa Roth, Costin Tuchilă, Titus Vijeu

14.30-15.30 Atelier de cartografie la iniţiativa lui Michelin. Prezentarea ghidului verde al României
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

15.00 Editura Herald
(stand propriu, B01, Pav. C2)
Lansări: Omul şi devenirea după Vedanta şi Simbolismul crucii de René Guénon
Invitaţi: Simona Grazia-Dima, Teodoru Ghiondea

15.00-15.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Douăsprezece cîntece înaintea naşterii de Mihail Gălăţanu
Invitaţi: Bianca Burta-Cernat, Horia Gârbea
Moderator: Ana Maria Tăbârcă

15.00-16.00 Editura C.E.C.C.A.R.
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Masă rotundă: Întâlnire cu cititorii C.E.C.C.A.R.
Invitaţi: membrii stagiari C.E.C.C.A.R., cadre didactice ASE
Moderator: Florentin Caloian

15.00-16.00 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansare: Citim în engleză – carte + CD
Invitaţi: Margareta Pâslaru

15.00-16.00 Editura Mica Valahie
(stand propriu, B22, Pav. C2)
Lansare: Geopolitica noului imperialism de Ilie Bădescu
Invitaţi: Ilie Bădescu, Pavel Abraham, Lucian Dumitrescu
Moderator: Mariana Heroiu

15.00-16.30 Marea întâlnire a publicului cu Michel Houellebecq
(Scena Arena, Pav. C3)
Moderatori: Mihaela Dedeoglu (RFI) şi Matei Martin (Dilema Veche)

16.00-16.30 Asociația Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Lansare Editura Națiunea: Și îngerii au îngeri păzitori de Romeo Tarhon
Invitați: Cezar A. Mihalache, Alex Pușcașu, Carol Harsan
Moderator: Cezarina Adamescu

16.00-16.30 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare: Feerie pentru altă dată de Louis-Ferdinand Céline
Invitaţi: Irina Negrea, Svetlana Cârstean, Bedros Horasangian
Moderator: Tiberiu Stamate

16.00-16.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Sappho de Floarea Ţuţuianu
Invitaţi: Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Ion Caramitru
Moderator: Ana Maria Tăbârcă

16.00-17.00 Ora poveştilor
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

16.00-17.30 Editura Vremea
(stand propriu, A04, Pav. C1)
Prezentare noutăţi din Colecţia Autori Români: Călăuza de Mihai Giugariu; Cartea din berjera aurită de Corina Cristea; Să visezi nori pe cerul lunii de Oswald Horer; Cugetări, reflecţii, maxime de Ovidiu Ioniţă
Moderator: Silvia Colfescu

16.00-17.30 Asociația Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Lansare: Prezentarea a douăsprezece titluri noi de carte ale Editurii Dacoromană, avându-l ca autor pe Dr. Geo Stroe
Invitați: Dr. Mihai Prepeliță
Moderator: Dr. Aurel V. David

16.00-17.00 Editura Cununi de Stele
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare: De la Durga Puja la lumea lui Kalidasa. Emisiuni radiofonice, de Amita Bhose
Invitați: Maria Grapini (Consul Onorific al Ambasadei Indiei la București), Ileana Ratcu
Moderator: Carmen Mușat-Coman

16.00-19.00 De zece ani ne jucăm cu Pipo la Grădi
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Lecturi, concursuri, mascote, ghicitori, premii şi surprize realizate de editura CD Press împreună cu gradinite.ro, sfatulparintilor.ro, radio Itsy- Bitsy şi alţi prieteni ai îndrăgitei reviste pentru copii.

17.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Lansare: Cei o sută. Bastonul contelui de Gheorghe Schwartz
Invitaţi: Gheorghe Schwartz, Vasile Morar, Constantin Vlad
Moderator: Miruna Meiroșu

17.00 Publicaţiile Flacăra
(stand propriu, A01, Pav. C1)
Lansări: Răspunderea Socială Corporativă de Dumitru Borţun (coordonator); Social Media şi managementul reputaţiei de Diana Maria Cismaru.

17.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Spectacolul rezonanţei. Eseuri, evocări, sinteze de Dinu Pillat
Invitaţi: Monica Pillat, George Ardeleanu, Ioan Stanomir, Anca Ionescu

17.00 Editura Herald
(stand propriu, B01, Pav. C2)
Lansare: Yaatra. Jurnal din India de Vasile Andru
Invitaţi: Vasile Andru, Aurelian Scrima

17.00-17.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Femeile insomniacului de Radu Ţuculescu
Invitaţi: Carmen Muşat, Paul Cernat
Moderatori: Ana Maria Tăbârcă

17.00-17.30 Lansarea albumelor Tintin, Steaua misterioasă şi Afacerea Turnesol
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

17.00-17.30 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansarea volumului Aripi, urmată de lansarea concursului de debut literar
Invitaţi: Delia Matache, Shurubel (DJ Radio 21)

17.00-18.00 Editura Mica Valahie
(stand propriu, B22, Pav. C2)
Lansare: Nicolae Iorga în arhivele Siguranţei Regale (1902-1914) de Cornelia Bodea şi Radu Vergatti
Invitaţi: Radu Vergatti, Ioan Scurtu, Constantin Buşe
Moderator: Mariana Heroiu

17.00-18.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare: Trilogia ideologică: Postmodernism, din dosarul unei „bătălii” culturale; Recapitularea modernităţii. Pentru o nouă istorie a literaturii române; Despre identitate. Temele postmodernităţii de Ion Bogdan Lefter
Invitaţi: Ion Bogdan Lefeter, Cosmin Ciotloş, Andreea Drăghicescu, Irina Georgescu, Marieva Ionescu, George Neagoe, Emanuel Ulubeanu
Moderator: Tiberiu Stamate

17.00-18.00 Editura Rao
(stand propriu, A11, Pav. C1)
Lansare: Tatuaj pe glezna stângă de Carmen Adriana Gheorghe
Invitată: Carmen Adriana Gheorghe

17.00-18.00 Editura Niculescu
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Lansare: Povestea lui Cosmin care a plecat de acasă să cunoască viața/ Cosmin. Von Einem, der Auszog, das Leben zu lernen, de Karin Gündisch
Invitați: Karin Gündisch, Mariana-Virginia Lăzărescu
Moderator: Cristian Niculescu

17.00-18.00 Editura Ars Docendi – Universitatea din București
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare: Moartea fericirii light. De la reforma etică spre metafora estetică de Oana Șerban
Invitați: Vasile Morar, Mircea Dumitru, Romulus Brâncoveanu, Cristian Iftode, Gheorghe Tarara, Raluca Nestor, Irina Nicolae, Ioan Crăciun
Moderator: Vasile Morar

17.00-18.30 Dezbatere: Cotiturile scrierii
(Scena Arena, Pav. C3)
Invitaţi: Nedim Gürsel, Yasmina Khadra, Nina Yargekov, Yann Apperry, Matei Vişniec, Gabriela Adameşteanu, Simona Popescu, Răzvan Rădulescu, Jean Mattern, Jean-Paul Hirsch
Moderatori: Laura Marin şi Iulia Badea-Gueritée

17.30 Publicaţiile Flacăra
(stand propriu, A01, Pav. C1)
Lansare: Introducere în designul de presă de Alexandra Bardan
Invitaţi: Alexandru Arion, Laura Tibăr,  Bogdan Brat,  Bogdan Hrib.

17.30-20.00 Proiectarea documentarului lui Pierre Carles, Sociologia este un sport de luptă
(Cinema, Pav. C3)

18.00 Flash poezie
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

18.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Lansarea colecției Democrația creștină. Noutate editorială: Ortodoxie, postcomunism și neoliberalism. O critică teologico-politică de Cătălin Raiu
Invitaţi: Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Constantin Vlad
Moderator: Miruna Meiroşu

18.00 Publicaţiile Flacăra
(stand propriu)
Lansare: Mother of M. de Diana Maria Cismaru

18.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
“Poezia” – o nouă colecţie la Humanitas Fiction
Lansare: Cele mai frumoase 100 de poeme de Ernst Jandl
Invitaţi: Alexandru Al. Şahighian, Gabriel H. Decuble, Denisa Comănescu

18.00-19.00 Editura All
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare: Seria Itsy Bitsy
Invitați: Itsy și Bitsy
Moderator: Mario Demezzo

18.00-19.00 Editura Art
(stand propriu, A09, Pav. C1)
Lansare: Jurnalul unui puşti. Do-It-Yourself Book de Jeff Kinney
Moderator: Evelina Bidea

18.00-19.00 Editura Eikon
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Lansare: Despre prietenii artiști si înfăptuirile lor de Pavel Chihaia
Invitați: Nicolae Florescu, Pavel Chihaia
Moderator: Valentin Ajder

18.00-19.00 Institutul Cultural Român
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Curs: Literatura română explicată străinilor
Invitată: Ioana Both

18.00-19.00 Editura Meteor Press
(stand propriu, B10, Pav. C2)
Lansare: Viaţa te învaţă de Eleanor Roosevelt
Moderator: Iolanda Chioaru

18.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Acasă, între lumi. Romanul lui Ovidiu de Michael Solomon
Invitaţi: Michael Solomon, Radu Paraschivescu, Mihnea Gafiţa

18.30-19.30 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare: Reprogramarea matricei mentale prin tehnica reprogramării emoţionale. Cum să-ţi antrenezi gândirea pozitivă de Sasha Allenby şi Karl Dawson
Invitaţi: Andreea Ciocâlteu, Dr. Cristian Andrei
Moderator: Aurelia Ciobanu

19.00 Editura Vinea
(stand propriu, C30, Pav. C4)
Lansare: Poeme pentru Juşa de Leonard  Ancuţa
Invitați: Leonard Ancuţa, Mihail Gălăţanu, Nicolae Tzone, alţi invitaţi

19.00 Prezentarea lucrărilor lui Pierre Bourdieu apărute în română la Editura Art
(Scena Arena, Pav. C3)

19.30-21.00 Dezbatere: Pierre Bourdieu şi după
(Scena Arena, Pav. C3)
Invitaţi: Laura Albulescu, Alexandru Matei, Pierre Clément, Camelia Runceanu, Radu Toma
Moderator: Laura Albulescu

21.00-22.00 Conferinţa lui Pierre Clément, doctorand în sociologie (ENS/EHESS) şi contribuabil al revistei MAUSS (Mişcare anti-utilitaristă în ştiinţele sociale) asupra stării actuale a cercetătorilor în jurul lui Pierre Bourdieu în Franţa
(Scena Arena, Pav. C3)

Sâmbătă, 2 iunie

10.30-11.00 Prezentarea cărţii Syndrome de panique dans la Ville Lumière, de Matei Vişniec (Editions Non-Lieu, 2012), în prezenţa autorului
(Stand francez- Spaţiu conferinţă)

11.00-12.00 Editura Fundației România de Mâine
(Scena Agora, Pav. C4)
Lansări: Diferenţele bazate pe gen în ceea ce priveşte profesiile, cariera şi veniturile de Maria Andronie și Florin Făinişi (coordonatori); Turism internațional de Viorica Jelev; Teorii şi paradigme contemporane în psihologie de Claudia Rusu, Alexandru Ene și Oana Păunescu,
Moderator: Constantin Florea

11.00-12.00 Lecţia de limbă franceză
(Stand francez – Spaţiu cursuri de limbă)

11.00-12.00 Lansarea cărţii Fetele lui Allah, de Nedim Gürsel (Editura Nemira, 2012), în prezenţa autorului
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)
Invitați: Luminiţa Munteanu, Cezar Paul-Bădescu,Iulia Badea Guéritée

11.00-12.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare: Opere III de Leonid Dimov
Invitaţi: Ion Bogdan Lefter, Tatiana Vassu-Dimov, Ileana Moise-Dimov, Luminiţa Corneanu, Răzvan Voncu
Moderator: Tiberiu Stamate

11.00-12.00 Marea întâlnire cu Bernard Pivot Amintiri catodice
(Scena Arena, Pav. C3)
Moderator: Luiza Vasiliu

11.00-12.30 Editura Casa
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Atelier de creaţie pentru copii: Quilling, tehnica spiralării hârtiei
Invitaţi: Cristina Hornoiu, Talente de Năzdrăvani

11.00-19.00 Ateliere şi concursuri de lectură, joc,  creativitate, integrame, teatru de păpuşi, precum şi alte surprize  pentru copiii care iubesc cartea
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Invitați: Silvia Kerim, Lucia Muntean, Livia Coloji, Passionaria Stoicescu, Anastasia Popa, Alina Miron.
Animatori: Secţia Naţională IBBY, Federaţia Naţională a Comunităţilor Educative, Biblioteca pentru copii “Ion Creangă”, Cercetaşii României, Asociaţia socio-culturală “Prahova Excelsior”, Cărţile Lucia Muntean, Carminis, Galaxia Copiilor.

11.30-13.30 Asociația Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Lansări ale editurii Betta: Eseuri și alte povestiri de Eliza Roha; Îndrăgostiţii de arta cuvântului (eseuri critice) de Eliza Roha; Povești… povești (eseuri) de Eliza Roha; Eu sunt ultimul om… de Eliza Roha; Puiul de vrabie de Eliza Roha; Poeme de Maria Toma.
Invitați: Eliza Roha, Maria Toma, Aureliu Goci
Moderator: R. N. Carpen

12.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Lansare: Eu şi timpul. Viaţă, vocaţie şi viziune de Margareta Pâslaru
Participa: Margareta Pâslaru, Reluş Mureşan
Moderator: Constantin Vlad

12.00 Publicaţiile Flacăra
(stand propriu, A01, Pav. C1)
Lansare: Amintiri din actualitate. 50 de ani de cinematograf în România de Constantin Pivniceru.
Invitat: Lucian Pricop

12.00-12.30 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansarea seriei de autor Andrei Oişteanu: Grădina de dincolo. Zoosophia. Comentarii mitologice şi Imaginea evreului în cultura română
Invitaţi: Lucian Boia, Paul Cernat
Moderator: Adrian Şerban

12.00-12.30 Editura Paralela 45
(stand propriu, B 21, Pav. C2)
Lansare: Jurnalul meu trăsnit de Keri Smith
Invitat: Gianina Corondan
Moderator: Aurelia Ciobanu

12.00-12.30 Editura Ars Docendi – Universitatea din București
(Cafeneaua Literară Julis Meinl, Pav. C4)
Lansări: Contribuții de istorie literară (vol. I) de Nicolae Scurtu; Autografe de la Nichita Stănescu de Nicolae Scurtu
Invitați: Nicolae Scurtu
Moderator: Ioan Crăciun

12.00-13.00 Discuție între Bernard Pivot și Horia-Roman Patapievici
(Scena Arena, Pav. C3)
Moderator: Luiza Vasiliu

12.00-13.00 Grupul Editorial Conrint – Editura Leda
(stand propriu, A05, Pav. C1)
Lansare: Cele 13 motive de Jay Asher
Invitați: Elisabeta Lăsconi, elevi ai Colegiului German “Goethe”
Moderator: Roxana Petrescu

12.00-13.00 Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansări: Oamenii revoluţiei de Ioana Ciodaru Ceaușescu (coordonator); Și totuși, Revoluţia de Corneliu Vlad
Invitați: Ioana Ciodaru Ceaușescu
Moderator: Constantin Corneanu

12.00-13.00 Editura Mica Valahie
(stand propriu, B22, Pav. C2)
Lansare: Imaginea României prin turism, târguri şi expoziţii universale, în perioada interbelică de Claudiu Alexandru Vitanos
Invitaţi: Claudiu Alexandru Vitanos, Ioan Scurtu, Tamara Simon
Moderator: Mariana Heroiu

12.00-13.00 Editura Spandugino
(stand propriu, C44, Pav. C4)
Lansare: Ceea ce ziua datorează nopții de Yasmina Khadra
Invitat: Yasmina Khadra
Moderator: Lavinia Spandonide

12.00-14.00 Booktopia
(stand propriu, E10, Pav. C3)
Interviu filmat: Studio de citit creativ – cu Nadine Vlădescu
Invitat: Nadine Vlădescu
Moderator: Alexandra Rusu

12.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansări: Aromânii: Istorie. Limbă. Destin Neagu Djuvara (coord.) şi „Misterul” telegramei de la Stockholm din 23 august 1944 şi unele amănunte aproape de necrezut, din preajma dramaticei noastre capitulări de Neagu Djuvara
Invitaţi: Neagu Djuvara, Cătălin Strat

12.30-13.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Cain de Jose Saramago
Invitaţi: Simina Popa, Bogdan-Alexandru Stănescu
Moderator: Ana Maria Tăbârcă

12.30-13.30 Editura Art
(stand propriu, A09, Pav. C1)
Lansări: Pulbere de stele de Neil Gaiman; Alice în ţara din oglindă de Lewis Carroll
Moderator: Evelina Bidea

12.30-16.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Sesiune de autografe cu Maragreta Pâslaru: Eu şi timpul. Viaţă, vocaţie, viziune

13.00-13.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansări: Petrecere la Montrogue şi Sexagenara şi tânărul de Nora Iuga
Invitaţi: Adela Greceanu, Corina Sabău
Moderator: Claudia Fitcoschi

13.00-13.30 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansarea colecţiei IQ230

13.00-14.00 Editura Carpathia
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare: Nu suntem singuri, carte de interviuri, volum colectiv
Moderator: Mariana Brăescu

13.00-14.00 Editura Mica Valahie
(stand propriu, B22, Pav. C2)
Lansare: Politica şi viaţa cotidiană în România în sec. al XX-lea şi începutul celui de-al XXI-lea de Ioan Scurtu
Invitaţi: Ioan Scurtu, Dinu C. Giurescu, Ion Calafeteanu, Constantin Buse
Moderator: Mariana Heroiu

13.00-14.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare: Opere de Sebatian Reichmann
Invitaţi: Sebastian Reichmann, Ion Bogdan Lefter
Moderator: Tiberiu Stamate

13.00-14.30 Editura Blumenthal
(stand propriu, C31, Pav. C4)
Lansare: Rockin’ by Myself de Dumitru Ungureanu

13.00-15.00 Proiectarea filmului Particulele elementare (Oskar Roheler, 2006, 1h53min), adaptare după opera lui Michel Houellebecq
(Cinema, Pav. C3)

13.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Tinereţe. Scene de viaţă provincială de J. M. Coetzee
Invitaţi: Irina Horea, Cezar Paul Bădescu, Denisa Comănescu, Nicolae Manolescu

13.30-14.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansarea celor mai recente titluri din seria de autor Aurora Liiceanu: Cuvinte încrucişate; Rănile memoriei. Nucşoara şi Rezistenţa din munţi (ediţie nouă)
Invitaţi: Elisabeta Lăsconi, Cristian Teodorescu
Moderator: Adrian Şerban

13.30-14.30 Editura Art
(stand propriu, A09, Pav. C1)
Sesiune de autografe cu autorii volumului Ce poţi face cu două cuvinte, coordonat de Liviu Papadima
Inivitaţi: Adina Popescu, Simona Popescu, Dan Sociu, Dan Stanciu, Grete Tartler, Florin Bican, Florin Dumitrescu, Matei Florian, Laura Grünberg, Ioana Nicolaie, Robert Şerban, Vlad Zografi, George Ardeleanu, Fanny Chartres, Adela Greceanu, Călin-Andrei Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Doina Ruşti, Florentina Sâmihăian, Irina Dobrescu, Liviu Papadima
Moderator: Liviu Papadima

13.30-14.30 Editura Vremea
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Prezentare noutăţi din colecţia FID (Fapte, Idei, Documente): Glasul patriei – Cimitirul elefanţilor în comunism de Ana Selejan; Povestea asta este adevărată de Vasile Tănase; Lucian Blaga. Filosofia prin metafore de Geo Săvulescu
Moderator: Silvia Colfescu

14.00 Publicaţiile Flacăra
(stand propriu, A01, Pav. C1)
Lansări: Seducţia apei de Monica Ramirez; Crimă la timpul trecut de Adina Speteanu
Prezentare romanului Doi de Tony Mott
Avanpremieră: Amurg la Marea Neagră de Domnica Rădulescu

14.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Ochiul căprui al dragostei noastre. Levantul ediţia 2012, de Mircea Cărtărescu
Invitaţi: Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea

14.00-14.30 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansare: Femeia albă pe bicicletă verde de Monique Roffey
Invitaţi: Bedros Horasangian, Simona Gherghe, Ovidiu Şimonca, Mihaela Spineanu Frank

14.00-14.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Vîrstele jocului. Strada Cetăţii de Claudiu M. Florian
Invitaţi: Simona Popescu, Ioana Pârvulescu, Paul Cernat
Moderator: Bianca Burta-Cernat

14.00-15.00 Editura Casa
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare de carte pentru copii: Hoinari prin anotimpuri – primăvara şi vara, de Susanne Rotraut Berner
Invitaţi: Cornelia Ene, Adina Botiş
Moderator: Bokos Emese

14.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Estul naivităţilor noastre. Oare ne putem apăra prin cuvinte? de Gabriel Liiceanu
Invitaţi: Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu

14.30-15.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare: Arta culinară pentru studioşi de Jeff Potter
Invitaţi: Răzvan Exarhu, Matei Martin
Moderator: Aurelia Ciobanu

14.30-15.00 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Estetica lui Norman Manea de Claudiu Turcuş
Invitaţi: Ovidiu Şimonca, Paul Cernat
Moderator: Bianca Burţa-Cernat

14.30-15.30 Editura Vremea
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Prezentarea noutăţilor din Colecţia Planeta Bucureşti: Collection of Essays on Romanian History and Culture de Ernest H. Latham; Acomodanţii de Magda Teodorescu
Moderator: Silvia Colfescu

15.00 Editura Vinea
(stand propriu, C30, Pav. C4)
Lansare:  Vianu. Fereastra luminată/ La fenêtre éclairée/ Das Erleuchtete Fenster de Nicolae Tzone, album cu circa 500 de fotografii, prefaţă de Vlad Alexandrescu, ediţie în limbile română, franceză şi germană; Arcadia de Tudor Vianu, ediţie îngrijită şi prefaţă de Nicolae Tzone, ilustraţii de Tudor Jebeleanu; Shakespeare de Tudor Vianu, ediţie îngrijită de Nicolae Tzone, prefaţă de Emil Manu, ilustraţii de Vlad Ciobanu.
Invitați: Ion Vianu, Florin Mihăilescu, Maria Alexandrescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Jebeleanu, Vlad Ciobanu, Nicolae Tzone.

15.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansări: Scrisori către Monica Lovinescu 1949-1989 de Ecaterina Bălăcioiu-Lovinescu; Monica Lovinescu în documentele Securităţii de Iulia Vladimirov
Invitaţi: Astrid Cambose, Ioana Pârvulescu, Iulia Vladimirov, Dan C. Mihăilescu, Cristian Vasile

15.00 Editura Herald
(stand propriu, B01, Pav. C2)
Lansare: Psihoterapie şi consiliere cognitiv comportamentală de Frank Wills; Psihanaliza şi ştiinţele umaniste de Otto Rank & Otto Sachs; Sexualitate şi psihanaliză de Sandor Ferenczy
Invitaţi: Gabriela Deniz, Brânduşa Popa

15.00 Editura Nemira
(stand propriu, B05, Pav. C2)
Lansare și sesiune de autografe: Floarea de loldilal (Volum de povestiri SF) deAna-Veronica Mircea
Invitați: Liviu Radu, Ştefan Ghidoveanu

15.00-15.30 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Victimele inocenţei şi colaterale ale unui sângeros război cu Rusia de Liviu Antonesei
Invitaţi: Cristian Teodorescu, Ion Bogdan Lefter
Moderator: Lucian Dan Teodorovici

15.00-15.50 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansare: Ciocnirea civilizaţiilor
Invitaţi: Bedros Horasangian, Adrian Cioroianu

15.00-16.00 Editura C.E.C.C.A.R.
(La răscruce de cuvinte, Pav. C4)
Masă rotundă: Reglementări contabile naţionale – asociaţii, fundaţii, ONG-uri
Invitaţi: Mădălina Garbina
Moderator: Marcel Vulpoi

15.00-16.00 Editura Eikon
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansare de carte sub egida Institutului Cervantes din București: Claritate neostenită, de Antonio Gamoneda
Invitați: Juan Carlos Vidal, Andrei Ionescu, Dinu Flămând
Moderator: Valentin Ajder

15.00-16.00 Institutul Cultural Român
(Scena Arena, Pav. C3)
Conferinţă: Autori români la târgurile internaționale de carte
Invitați: Gabriela Adameșteanu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ana Blandiana

15.00-16.00 Editura Rao
(stand propriu, A11, Pav. C1)
Lansare: Liberi să iubim de Ana Garas
Invitați: Ana Garas, Alexandra Anghel, Ion Andrei Popescu

15.00-16.00 Sesiune întrebări-răspunsuri urmată de o sesiune de autografe cu Michel Houellebecq. Prezentarea romanului grafic al lui Cezar Petry adaptat după romanul Rester Vivants al lui Michel Houellebecq
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

15.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansări: I.L.Caragiale şi caligrafia plăcerii de Dan C. Mihăilescu; Viaţa lui I.L. Caragiale de Şerban Cioculescu
Invitaţi: Ioana Pârvulescu, Dan C. Mihăilescu, Barbu Cioculescu

15.30-16.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Planuri de viaţă de Vasile Baghiu
Invitaţi: Ana Blandiana, Nicolae Coande, Cosmin Ciotloş
Moderator: Bianca Burţa-Cernat

15.30-17.00 Editura Blumenthal
(stand propriu, C31, Pav. C4)
Lansare: În mâinile tale de Flori Bălănescu

15.45 Editura Nemira
(stand propriu, B05, Pav. C2)
Lansare: Genunea cu îngeri Dan Şanta
Invitaţi: Paul Cernat şi Octavian Buda

16.00 Editura Vinea
(stand propriu, C30, Pav. C4)
Lansare: Fiul îngerului de Dragoljub Firulović, traducere în limba română de Adam Puslojić şi Răzvan Voncu, prefaţă de Răzvan Voncu.
Invitați: Dragoljub Firulović, Răzvan Voncu, Nicolae Tzone.

16.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Intelectuali la cratiţă. Amintiri culinare şi 50 de reţete
Invitaţi: Dan C. Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Radu
Paraschivescu

16.00-16.30 Asociația Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Lansare a editurii Națiunea: Renăscut din cenușa uitării. Între Dacia Felix și Leumi Bank de Cezar A. Mihalache
Invitați: Sever Mureșan, Romeo Tarhon, Alex Pușcașu
Moderator: Ion Coja

16.00-16.30 Bookyard Company
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Lansare cărţi pentru copii din seria Pictorul Magician, cărţi ce se găsesc exclusiv prin Bookyard
Moderator: Trombitas Melinda

16.00-16.30 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase şi nu prea de Samuel Beckett
Invitaţi: Veronica D. Niculescu, Dana Pîrvan-Jenaru, Bogdan-Alexandru Stănescu
Moderator: Ana Maria Tăbârcă

16.00-17.00 Lansarea cărţii O educaţie libertină,Jean-Baptiste Del Amo (Editura Vellant, 2012). În prezenţa lui Alexandru Matei (traducător) şi Simona Răuță (editor)
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

16.00-17.00 Editura Meteor Press
(stand propriu, B10, Pav. C2)
Lansare: Vânătoare de nazişti de Guy Walters
Invitaţi: Adrian Cioroianu, Bedros Horasangian
Moderator: Iolanda Chioaru

16.00-17.00 Editura Millennium Books
(stand propriu, B26, Pav. C2)
Lansarea ultimelor noutăți ale editurii
Invitați: Liviu Radu, Ciprian Mitoceanu, Sebastian A. Corn, Narcisa Stoica, Mircea Pricăjan
Moderator: Michael Haulică

16.00-17.00 Monitorul Oficial R.A.
(stand propriu, B11, Pav. C2)
Lansare: Album Carul cu boi. Pictură în România 1800-2000 de Tudor Octavian

16.00-17.00 Ora poveştilor
(Stand francez – Spaţiu cursuri de limbă)

16.00-18.00 Editura Vellant
(stand propriu, A13, Pav. C1)
Lansare şi lectură în prezenţa autorului: O educaţie libertină de Jean-Baptiste Del Amo
Moderator: Simona Răuţă

16.30-17.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Deplasarea spre roşu de Radu Mareş
Invitaţi: Magda Ursache, Nicolae Prelipceanu, Bedros Horasangian
Moderator: Bianca Burta-Cernat

16.30 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Lansare: În apărarea pieţelor de Lucian Croitoru
Invitaţi: Lucian Croitoru, Adrian Vasilescu, Virgil Stoenescu, Stelian Tănase, Iren Arsene
Moderator: Miruna Meiroșu

16.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Marea casă de Nicole Krauss
Invitaţi: Alex  Ştefănescu, Carmen Toader, Andreea Răsuceanu, Denisa Comănescu

17.00 Editura Vinea
(stand propriu, C30, Pav. C4)
Debutul proiectului Colecţia «Vinea Internațional». «Bucarest – Paris: Huit Livres de Poesie pour la France», coordonatori: Rodica Drăghincescu, Miron Kiropol, Claudiu Soare, Nicolae Tzone.
Lansarea volumelor: Plomb de George Bacovia, ABC D’AIR deŞerban Foarţă, Les Eaux du Sourire Lunaire de Dinu Flămând, Le Livre-Varappe de Sebastian Reichmann
Invitați:  Şerban Foarţă, Dinu Flămând, Sebastian Reichmann, Mihail Gălăţanu, Nicolae Tzone, alţi invitaţi.


17.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Amintiri deghizate de Ovid. S. Crohmălniceanu
Invitaţi: Mircea Cărtărescu, Paul Cornea, Ioana Pârvulescu, Lidia Bodea

17.00 Editura Herald
(stand propriu, B01, Pav. C2)
Lansări: Noua frontieră a religiei şi ştiinţei de John Hick; Ideea de natură. O istorie a gândirii cosmologice europene de R.G. Collingwood
Invitaţi: Alexandru Anghel, Tudor Călin Zarojanu

17.00 Publicaţiile Flacăra
(stand propriu, A01, Pav. C1)
Lansări: Murder by Skype de George Arion; Greşelile trecutului de Oana Mujea; Negru de corb de Ann Cleeves
Invitat: Alex. Ştefănescu

17.00-17.30 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Până la capătul pământului de David Grossman
Invitaţi: Cristian Teodorescu, Radu Pavel Gheo, Bogdan-Alexandru Stănescu
Moderator: Claudia Fitcoschi

17.00-17.30 Editura Shambala
(stand propriu, C03, Pav. C4)
Lansare: Puterea extraordinară a rugăciunii către Dumnezeu de  Alexis Carrel
Invitați: Teodorescu Teofil
Moderator: Lazăr Mirabela

17.00-18.00 Grupul Editorial Corint – Editura Corint
(stand propriu, A05, Pav. C1)
Lansare: Noaptea de Elie Wisel
Invitați: Stejărel Olaru, Bedros Horasangian
Moderator: Roxana Petrescu

17.00-18.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare colecţia Biblioteca de matematică
Invitaţi: Solomon Marcus, Radu Gologan
Moderator: Tiberiu Stamate

17.00-18.00 Institutul Cultural Român
(Cafeneaua literară Julius Meinl, Pav. C4)
Conferinţă și lectură publică: Tandem literar. Autorii și traducătorii lor
Invitați: Floarea Țuțuianu, Angela Tarantino, Florin Manolescu

17.00-20.00 Cinema după carte
(Cinema, Pav. C3)
L’amant de Jean-Jacques Annaud (1992, 1h52 min), adaptare după romanul lui Marguerite Duras ;
Marguerite telle qu’en elle-même de Dominique Auvray (2006, 60 min., documentar)

17.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
“Poezia” – o nouă colecţie la Humanitas Fiction
Lansare: Maşina lumii şi alte poeme de Carlos Drummond de Andrade
Invitaţi: Excelenţa Sa Raymundo Santos Rocha Magno, Ambasadorul Braziliei în România, Dinu Flămând, Mihai Zamfir, Denisa Comănescu

17.30-18.00 Editura Cartea Daath
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansări: Nici zen, nici psihanaliză – cartea (care trebuie închisă) de Matei Georgescu; Gândesc, deci nu exist – 101 dulcezenii de acrit mintea de Matei Georgescu
Invitaţi: Gianina Micu, Corneliu Irimia
Moderator: Daniela Marin

17.30-18.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Fraţii Sisters de Patrick Dewitt
Invitaţi: Florin Iaru, Costi Rogozanu, Bogdan-Alexandru Stănescu
Moderator: Ana Maria Tăbârcă

17.30-19.00 Invitație unui istoric de artă. Ruxandra Demetrescu vorbește despre cărțile de artă franceză (Editura NOI)
(Scena Arena, Pav. C3)

18.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Rusia XXI – noutăţi în colecţia Byblos: Viscolul de Valdimir Sorokin; Prieten drag, tovarăş al răposatului de Andrei Kurkov
Invitaţi: Antoaneta Olteanu, Carmen Muşat, Vasile Ernu
Moderator: Ştefania Nalbant

18.00 Flash poezie
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

18.00 Publicaţiile Flacăra
(stand propriu, A01, Pav. C1)
Lansare: Şarama (vol. I) de Oana Mujea

18.00-18.30 Editura Cartea Daath
(Scena Agora, Pav. C4)
Lansare: Viaţă, adevăr, lumină de Ioan Gyuri Pascu; lansarea va fi urmată de un microrecital al cântăreţului
Moderator: Daniela Marin

18.00-19.00 Editura Eikon
(Cafeneaua Literară Julis Meinl, Pav. C4)
Lansări: Viețile cărțarilor contimporani după Magda U., de Magda Ursache; Omul din Calidor de Petru Ursache
Invitați: Magda Ursache, Radu Mareș, Petru Ursache, Lucian Pricop
Moderator: Valentin Ajder

18.00-19.00 Editura Rao
(stand propriu, A11, Pav. C1)
Lansare: Jurnalul unui călător boem de Ciprian Enea
Invitat: Ciprian Enea

18.00-20.00 Editura Blumenthal
(stand propriu, C31, Pav. C4)
Lansare: Peace Off de Daniel-Silvian Petre; lansare cu cântec – concert Acoustica, Petre & Kindlein
Invitat: Anda Niculina Pittiș
Moderator: Emil Kindlein

18.30-19.30 Editura Casa Radio
(Scena Agora, Pav. C5)
Microrecital al formaţiei de muzică veche Imago Mundi, prilejuit de prezentarea albumului: Imago Mundi, ISVOR  (Dimitrie Cantemir, Cartea ştiinţei muzicii şi Muzica tradiţională românească)apărut în colecţia ”Lada de zestre” a Editurii Casa Radio

18.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Trei săptămâni în Himalaya de Marius Chivu
Invitaţi: Marius Chivu, Alex Găvan, Vlad Mixich, Lidia Bodea

19.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Ultimul tango la Buenos Aires: O metropolă exotică pe înţelesul tuturor de Justina Irimia
Invitaţi: Excelenţa Sa Claudio Perez Paladino, Ambasadorul Argentinei în România, Justina Irimia, Radu Paraschivescu

19.00 Lansare volum poezii Mircea Dinescu
(Scena Arena, Pav. C3)

19.00-20.00 Editura Eikon
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Seară de poezie – lectură publică din volume mai vechi si mai noi apărute în editura Eikon: Cristina Climov, Iubind copaci neterminați; Daniel Moșoiu, Poeme din mers; Daniel Săuca, Cartierul vestic al iadului; Daniel Săuca, Clopotele raiului; Horia Bădescu,E toamnă nebun de frumoasă la Cluj; Mihaela Arhip,  (I)REZISTIBIL; Ștefan Doru Dăncuș, Casa memorială Dăncuș – antologie de autor; Octavian Hoandră, Jurnal la Klausenburg; Daniela Albu, Miniaturi pariziene/Miniatures parisiennes; Dinu Olărașu, Vamă; Viorel Mureșan,Buchetul de platină; Olimpiu Nușfelean, Poeme pentru cei care citesc în linişte; Vasile Dâncu,Slove rurale; Ioana Trică, Cruciadele somnului; Eliza Macadan, Transcripturi din conștient; Aurel Sasu, Elegiile răscumpărării; Grigore Pop, Balada dorului; Ioan Pintea, 50. Poeme alese; Emilia Ivancu, Jocul de a nu fi mai mult decât sunt/ Gra w to, aby nie byc niczym wiecej, niz jestem; Diarmuid Johnson, A Young Son/Un soare tânăr
Invitați: Cristina Climov, Daniela Albu, Ioana Trica, Eliza Macadan, Ștefan Doru Dăncuș, Daniel Moșoiu, Daniel Săuca, Ioan Pintea
Moderator: Valentin Ajder

19.30 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansare: Namaste: Un roman de aventuri  spirituale în India, de Sega
Invitaţi: Sega, Bogdan Enoiu, Iustina Croitoru

 

Duminică, 3 iunie

11.00-12.00 Editura Casa
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Atelier de creaţie pentru copii: figurine din hârtie
Invitaţi: Cristina Hornoiu, Talente de năzdrăvani

11.00-12.00 Lecţia de limba franceză
(Stand francez – Spaţiu cursuri de limbă)

11.00-12.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare: Aritmetica lui Pogonici de Victor Tulbure şi Stela Creţu
Moderator: Mihaela Pogonici

11.00-12.30 Editura Cununi de Stele
(stand propriu, B29, Pav. C2)
Lansare: Proverbe și cugetări sanscrite, culese și traduse de Amita Bhose
Invitați: Elena Andronache
Moderator: Carmen Mușat-Coman

11.00-13.00 Nina Yargekov în dialog cu Jean-Paul Hirsch (Editura P.O.L): Relaţia autori-editori
(Stand francez – Spaţiu conferinţă)

11.00-19.00 Ateliere şi concursuri de lectură, joc, creativitate, integrame, teatru de păpuşi, precum şi alte surprize pentru copiii care iubesc cartea.
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Animatori: Secţia Naţională IBBY, Federaţia Naţională a Comunităţilor Educative, Biblioteca pentru copii “Ion Creangă”,  Cercetaşii României, Centrul de Consultanţă pentru Victimele Rutiere, Asociaţia Telefonul Copilului, Biblioteca Dacoromanică.

11.30-12.30 Editura All
(stand propriu, A10, Pav. C1)
Lansare: Nono de Renata Carageani
Invitați: Renata Carageani
Moderator: Mario Demezzo

12.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Lansare: În ariegarda avangardei. Convorbiri cu Andrei Grigor de Eugen Simion
Invitați: Eugen Simion, Paul Cernat, Gabriel Dimisianu, Nicolae Breban, Constantin Vlad
Moderator: Miruna Meiroșu

12.00-12.30 Editura Ars Docendi – Universitatea din București
(stand propriu, C24, Pav. C4)
Lansare: Privatizarea justiţiei. O analiză filosofică de Ionuț Sterpan

12.00-13.00 Booktopia
(stand propriu, E10, Pav. C3)
Interviu filmat: Studio de citit creativ – cu Paul Balogh
Invitat: Paul Balogh
Moderator: Alexandra Rusu

12.00-13.00 Editura Eikon
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansări: Oamenii din Lande. Balade și poeme de George Dan; Elegiile răscumpărării de Aurel Sasu; Jurnale de Constantin Fântâneru: Vol. I – Halucinația ideatică, Vol. II – Semenul uitat,
Invitați: M. N. Rusu, Aurel Sasu, Dan Matei Agaton, Lucian Pricop, Florentin Popescu, M. N. Rusu, Octavian Soviany
Moderator: Valentin Ajder

12.00-13.00 Grupul Editorial Conrint – Editura Corint
(stand propriu, A05, Pav. C1)
Lansare: Ghid practic și inteligent. Cum să fii as în creșterea și îngrijirea copilului de Louise Heren și Susan McMillan
Invitați: Simona Calancea, Ștefana Zamfira
Moderator: Roxana Petrescu

12.00-13.00 Institutul Cultural Român
(Scena Arena, Pav. C3)
Atelier de traduceri: Texte pe masa de operație
Invitată: Anca Mizumschi
Moderator: Florin Bican

12.00-13.00 Editura Rao
(stand propriu, A11, Pav. C1)
Lansare: Pe tălpile României de Marian Nazat
Invitat: Marian Nazat

13.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansări: Istoriile mele. Eugen Stancu în dialog cu Lucian Boia de Lucian Boia şi Eugen Stancu; Capcanele istoriei (ediţia a II-a, adăugită) de Lucian Boia
Invitaţi: Lucian Boia, Eugen Stancu, Adrian Cioroianu

13.00-13.30 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Lansare: Cântarea asasinului
Invitaţi: Bedros Horasangian, Andreea Marin, Elisabeta Lăsconi

13.00-13.30 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: După Sodoma de Alexandru Ecovoiu
Invitaţi: Bogdan-Alexandru Stănescu, Cosmin Ciotloş, Bogdan Suceavă
Moderator: Bianca Burţa-Cernat

13.00-14.00 Editura Paralela 45
(stand propriu, B21, Pav. C2)
Lansare seria Folclorul copiilor, în cadrul colecţiei Joc şi joacă: Melc, melc, codobelc; Pisicuţă, pis, pis, pis; La moară; Căldăruşă plină; Baba-oarba
Invitaţi: Anca Ţurcaşiu, Eugen Cristea, Mădălina Radu, Simona Dudu
Moderator: Mihaela Pogonici

13.00-14.00 Editura Niculescu
Lansare: Administrația publică. Forța, independența și autonomia transformării de Radu Dan Septimiu Popa

13.00-15.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Sesiune de autografe cu Maragareta Pâslaru: Eu şi timpul. Viaţă, vocaţie, viziune

13.30-14.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Strada de Adrian Chivu
Invitaţi: Carmen Muşat, Radu Pavel Gheo, Bogdan Suceavă
Moderator: Lucian Dan Teodorovici

14.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Prezentarea noilor aparţii în colecţia Raftul Denisei: Opera sfâşietoare a unui geniu năucitor de Dave Eggers; Concubina din Shanghai de Hong Ying; Harta lumii nevăzute de Tash Aw; Şi caii se-mpuscă, nu-i aşa de Horace McCoy; Tunelul de Ernesto Sabato
Invitaţi: Elisabeta Lăsconi, Andreea Răsuceanu, Dan Croitoru, Tudora Şandru Mehedinţi, Raluca Popescu
Moderator: Denisa Comănescu

14.00 Editura Vinea
(stand propriu, C30, Pav. C3)
Sesiune de autografe: Poeme despre nimic de Constantin Abăluţă; Viaţa cealaltă şi moartea cealaltă (ediţia a II-a) de Nicolae Tzone

14.00-14.30 Editura Ars Docendi – Universitatea din București
(Scena Agora, Pav. C5)
Lansări: Sonatele pentru vioară și pian de Béla Bartók de Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu; Sergiu Celibidache privit prin Cortina de fier de Ioana-Raluca Voicu-Arnăuţoiu
Invitati: Laura Manolache, Monica Pillat
Moderator: Ioan Crăciun

14.00-14.30 Editura Litera
(stand propriu, B23, Pav. C2)
Sesiune de autografe: Sport, dietă şi vedete de Florentina Opriş
Invitaţi: Florentina Opriş, Gheorghe Mencinicopski, Ovidiu Bojor

14.00-14.30 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Şi te trezeşti râzând de Philip O’Ceallaigh
Invitaţi: Matei Martin, Dan Sociu, Bogdan-Alexandru Stănescu
Moderator: Ana Maria Tăbârcă

14.00-16.00 Animaţie copii
(Stand francez – Spaţiu mediatecă)

14.30-15.00 Bookyard Company
(Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Pav. C3)
Lansare cărţi de poveşti pentru copii în limba maghiară: Edesanyam Mesel, Edesapam Mesel, Nagymamam Mesel, Nagytatam Mesel
Moderator: Trombitas Melinda

14.30-15.00 Editura Polirom
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Mass media insider de Tudor Călin Zarojanu
Invitaţi: Daniela Zeca-Buzura, Cristian Teodorescu
Moderator: Lucian Dan Teodorovici

15.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Lansări: Cele mai frumoase poezii de Mircea Ivănescu; Măştile lui M.I. Gabriel Liiceanu în dialog cu Mircea Ivănescu
Invitaţi: Gabriel Liiceanu, Denisa Comănescu

15.00 Editura Herald
(stand propriu, B01, Pav. C2)
Lansări: Problema transcendenţei. Filosofia Pentadică I de Alexandru Surdu; Filozofia lui Pitagora de Antelme E. Chaignet.
Invitaţi: Alexandru Surdu, Bedros Horasangian, Corneliu Sterian

15.00 Editura Vinea
(stand propriu, C30, Pav. C4)
Lansare: Călare pe muşcătură de Gheorghe Iova
Invitaţi: Gheorghe Iova, Mihail Gălăţanu, Nicolae Tzone, alţi invitaţi.

15.00-15.30 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Arhivele de la Monte Negro de Octavian Soviany
Invitaţi: Luminiţa Corneanu, Nicolae Barna, Cosmin Perţa
Moderator: Bianca Burţa-Cernat

15.00-16.30 Dezbatere: Creatori români în spațiul cultural francez
(Scena Agora, Pav. C5)
Moderator: Sorin Alexandrescu

15.00-17.00 Curtea Veche Publishing
(stand propriu, B07, Pav. C2)
Sesiune de autografe Mihaela Bilic: Sănătatea are gust; Trăiesc, deci mă abţin.

15.30-16.00 Editura Cartea Românească
(stand propriu, B06, Pav. C2)
Lansare: Parohia de Dan Coman
Invitaţi: Adela Greceanu, Luiza Vasiliu
Moderator: Claudia Fitcoschi

16.00 Editura Humanitas
(stand propriu, B08, Pav. C2)
Prezentarea noilor apariţii în Seria Vintage: Din copilărie. Amintiri de Radu Rosetti; Cronica Stăicului de Sarmiza Cretzianu; Istoria românilor în chipuri şi icoane de Nicolae Iorga
Invitați: Mihai Dimitrie Sturdza, Barbu Cioculescu, Andrei Pippidi, Anca Ionescu

16.00 Editura Vinea
(stand propriu, C30, Pav. C4)
Lansări Pentru poem, descoperiţi!: Călătorie cu funicularul de Saşa Pană; Plângerea lui Nichita de Marin Mincu
Invitaţi: Ştefania Mincu, Vladimir Pană, Octavian Soviany, Mihail Gălăţanu, Nicolae Tzone, alţi invitaţi.

16.00-16.30 Asociația Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții
(Cafeneaua Literară Julius Meinl, Pav. C4)
Lansare a editurii Națiunea: Viaţă după viaţă de Silvia Urlih
Invitați: Romeo Tarhon, Alex Pușcașu
Moderator: Cezar A. Mihalache

16.00-17.00 Dezbatere: Pe limba cititorului – cum te pregătești să devii traducător
(Scena Arena, Pav. C3)
Moderator: Florin Bican
Invitați: bursierii programului pentru traducători în formare ai Institutului Cultural Român

16.00-17.00 Ora poveştilor
(Stand francez – Spaţiu cursuri de limbă)

16.00-17.00 Editura Rao
(stand propriu, A11, Pav. C1)
Lansare: Templul negru de Adrian Onciu
Invitat: Adrian Onciu

16.00-17.30 Institutul Cultural Român
(Cinema, Pav. C3)
Proiecție film: După revoluție (documentar România, 2010, 83 min.) de Laurențiu Calciu

17.00-20.00 Cinema după carte
(Cinema, Pav. C3)
Le Hérisson de Mona Achache (2009, 1h40 min). Adaptare după romanul lui Muriel Barbery;
La moustache de Emmanuel Carrère (1h26 min). Adaptare după romanul lui Emmanuel Carrère

18.00 Flash poezie
(Stand francez – spaţiu conferinţă)

19.00
Închiderea târgului

INFO

www.bookfest.ro

facebook.com/pages/Bookfest-Salonul-International-de-Carte

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: