Salonul Internațional de Artă Singulară ANARTE

 

Salonul Internațional de Artă Singulară ANARTE (SIAS ANARTE) este un eveniment organizat de Asociația Culturală Anarte în parteneriat cu Festivalul Internațional de Artă Singulară Le Grand Baz’Art din Franța.

Participanții primei ediții ai SIAS ANARTE vor fi artiști din țară și din Franța, Anglia, Australia, Iran, Rusia, Serbia, care vor expune la Palatul Culturii lucrări aparținând artei singulare, mai puțin cunoscută la noi, dar extrem de promovată în Europa și în lume.

Scopul acestui salon este crearea la Iași a unui autentic pol cultural național și internațional în domeniul artelor plastice, dar și construirea și diversificarea unor punți culturale între artiștii români (la aceste evenimente vor participa artiști români din țară, dar și din diaspora) și cei din diverse țări cu puternice tradiții și activități culturale.

PROGRAM

27 septembrie – Conferință de presă organizată la Palas Mall Iași;

28 septembrie – Vernisajul expoziției, care va avea loc la Palatul Culturii;

29 septembrie – Masă rotundă dedicată Centenarului Marii Uniri, la care vor fi invitați atât personalități istorice și artistice, cât și participanții la Salon, care va avea loc la Universitatea de Arte „George Enescu”;
– traseu cultural-istoric, în cadrul căruia invitații vor vizita obiectivele culturale și istorice reprezentative ale Iașului;
– performance la Palas Mall, în cadrul căruia vor fi invitati elevi ai Liceului de Artă „Octav Băncilă”, studenți ai Universității de Arte „George Enescu”, dar și publicul prezent în perimetrul acțiunii să realizeze picturi și lucrări grafice împreună cu artiștii invitați. Performance-uri de acest gen se realizează peste tot în lume (anul acesta, de exemplu, artiștii care au fost invitați la Iași – Goran Stojčetović și Samaneh Atef – au făcut împreună cu publicul un performance la Halle „St. Pierre” din Paris) în scopul creșterii interactivității între public și fenomenul artistic.

30 septembrie – Festivitatea de închidere cu înmânarea diplomelor de participare (Palatul Culturii). Cocktail (Elysium, Ciric).

Intrarea la toate manifestările este liberă.

INFO

Asociația Culturală Anarte

www.facebook.com/Anarte

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: