Salonul de Minerale, Bijuterii, Cristale şi Fosile – Mineral Expo Iaşi 2020

Având în vedere măsurile propuse de Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în contextul gestionării bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, privind restricţionarea activităţilor culturale cu participarea a peste 100 de persoane în spaţii închise şi pentru că Mineral Expo îndeamnă şi susţine responsabilitatea civică, evenimentul Mineral Expo Iaşi 2020 SE ANULEAZĂ, urmând să fie reprogramat pentru o dată ulterioară.

Alături de parteneri cu renume, Mineral Expo construieşte evenimente de impact, evidenţiind pasiunea, excusivitatea, caracterul educativ îmbinat cu satisfacerea nevoii de cultură a diverselor categorii de public. Mineral Expo alege să se definească ca o inițiativă de succes prin intermediul căreia este adusă în atenție geologia, știinţa care explică compoziția internă a Pământului, punând totodată accent pe artă şi frumuseţe.

În perioada 20-22 martie 2020, în foierul Teatrului „Luceafărul” din Iași vor fi expuse cele mai îndrăznețe opere ale naturii: minerale în forma lor brută, cristale şlefuite atent de specialişti din întrega lume dar şi bijuterii spectaculoase.

În cadrul evenimentului, un cristal de Tanzanit de peste 105 de carate, va fi prezentat publicului. Acesta este asemănător unuia dintre cele mai frumoase pietre preţioase, supranumite „Queen of Kilimanjaro” (Regina din Kilimanjaro). Singurul loc din lume unde a fost găsit până în prezent acest mineral este Miralani Hills, lângă Arusha, în Tanzania, în regiunea vulcanului Kilimanjaro. Privit prin transparență din diferite direcții, cristalul de tanzanit poate apărea în culori diferite, variind între albastru, roșu – grena și violet.

Accesul publicului are loc în intervalul orar 10.00-18.00 în regim de gratuitate, iar experiența poate fi competată cu achiziționarea de cristale în forma brută, bijuterii cu rubine, safire, smaralde, ametiste şi opale, aduse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii de către cei 12 de expozanți, prezenți la eveniment.

În baza unui parteneriat parafat cu scopul intensificării promovării frumuseților din adâncul Pământului, Mineral Expo alături de teatrul „Luceafărul” din Iași, crează, dezvoltă şi găzduiesc între 20 şi 22 martie 2020, o incursiune printre cele mai spectaculoase şi rare comori ale naturii.

INFO

www.mineralexpo.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: