Salonul de literatura, in Libraria Humanitas

Libraria Humanitas, de pe strada Lapusneanu, va asteapta vineri, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la Salonul de literatura – un eveniment coordonat de dl. prof. Mirel Cana.

In Franta secolului al XIX-lea, Alfred de Musset introduce in teatru ideea de spectacle dans un fauteuil (trad. teatru in fotoliu) sau théatre du fauteuil. Astfel, lecturarea piselor de teatru à lire sub formula spectacol in fotoliu incepe treptat sa se raspindeasca si sa aiba succes. Inspirati de dramaturgul francez, am numit aceasta editie a Salonului Théatre du fauteuil. Vom avea parte, asadar, de un spectacol-lectura sustinut de un grup de studenti care vor interpreta piesa Consilier Part-time, de Bogdan Vintila.

Mirel Cana (n. 1957), absolvent al Universitatii “Al. I. Cuza“ din Iasi, Facultatea de Filologie, profesor de limba si literatura romana pana in 1990, redactor la Editura Junimea (1990-1992), apoi muzeograf in cadrul Muzeului Literaturii Romane. A publicat, sub pseudonimul Serban Alexandru, romanele Zgomotul de fond (Editura Junimea, 1992), Omul e mort (Editura Eurocart, 1999; editia a II-a, Editura Junimea, 2001) si primele doua volume, Mallarmé si Albedo, din tetralogia Benedict si Maledict (Editura T, 2005). Diagnostic, povestea adevarata a unei experiente-limita traite de autorul insusi, este, nu intamplator, prima lui carte semnata cu numele real.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Comedy Night | Dead Soldier

Tur ghidat cu Tudor Pătrașcu | Bordeline Art Space

Catan Social Night | Arte Cafe

Clubul Lunaticilor – Ajunul Anului Nou

Scrie un comentariu: