Salonul de Carte Bookfest Iasi, 25-27 octombrie

Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru si alte personalităti de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iasi. 30.000 de volume cu reduceri substantiale îi asteaptă la standuri pe vizitatorii primei editii a Salonului de Carte Bookfest Iasi. Cinematograful de artă Bookfest va fi deschis în fiecare zi, gratuit pentru vizitatori.

Între 25-27 octombrie 2013, în Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea Al. I Cuza din Iasi cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărti, la cele mai bune preturi, dar si cu unii dintre cei mai renumiti autori ai momentului.

Circa 30.000 de volume îi asteaptă pe vizitatorii Bookfest Iasi, majoritatea cu reduceri de circa 50% fată de pretul din librării, aduse de cele mai importante edituri din tară –Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar si puternice edituri locale ca Gama, Doxologia sau Adenium.

Bookfest îi asteaptă pe cititori să se întâlnească cu nume sonore de pe scena literară românească si internatională. Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine ca să prezinte editia de colectie a volumuluiCapcanele istorieiîn compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universitătii Cuza. Poetul Emil Brumaru îsi va prezenta volumul Rezervatia de îngeri, iar Ioana Pârvulescu, laureata Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul Viitorul începe luni.Profesorul Ștefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul Universitătii Cuza, le va vorbi cititorilor despre volumul său Privind altfel lumea celor absurde, proaspăt lansat la editura Humanitas.

La169 de ani de la nasterea lui Friedrich Nietzsche (n. 15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta noile aparitii din seria dedicată filosofului:Ştiinţa voioasă, Filozofia în epoca tragică a grecilor si Ecce Homo; evenimentul va fi sustinut de George Bondor, asistat de Ștefan Afloroaei, Liviu Antonesei si Alexandru-Florin Platon.

Istoricul Larry Watts vine la Iasi ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, Fereste-mă, Doamne, de prietenisiCei din urmă vor fi cei dintâi, apărute la editura RAO. Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Iasi cu volumul Maresali ai României, pe care l-a coordonat si pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iasi. Gen.-lt. Frunzetti a fost, în perioada 2002-2003, loctiitor al comandantului Corpului 10 Armată cu sediul la Iasi.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări: Richter 8.9, romanul politist al tânărului autor Andrei Călăras si monografia Jung. Îndrăgostit de suflet, deprof. dr. Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea si ei parte de momente dedicate lor, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lecturăpentru cei mici si lansarea colectiei „Cărtile Copilăriei”.

Nu în ultimul rând, cinematograful de artă gratuit Bookfest îi asteaptă pe cei interesati ca să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internationale, precum Poligamy (2009, comedie, Ungaria), Examenul (2011, dramă, Ungaria), Ungaria sălbatică (2011, documentar, Ungaria).

Intrarea în cadrul salonului, cât si la toate evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10:00 si 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Iasi se desfăsoară în cadrul Festivalului International de Literatură si Traduceri Iasi – FILIT. Evenimentul se desfăsoară sub egida Federatiei Editorilor din România, în parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iasi, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti.

„Clasicii repovestiti. Atelier de lectura pentru copii isteti”

Duminica, 27 octombrie, incepand cu ora 11.00, Curtea Veche Publishing, in parteneriat cu Libraria Carturesti si Teatrul de Buzunar Puppets Art Time, invita copiii la „Clasicii repovestiti. Atelier de lectura pentru copii isteti”, in cadrul Salonului de carte Bookfest Iasi. Alaturi de actorii trupei Puppets Art Time, copiii vor citi din „Cocosatul de la Notre Dame si se vor juca pe baza personajelor din poveste. Repovestire dupa romanul lui Victor Hugo”, carte ce face parte din colectia “Cartile Copilariei”, o colectie pentru incurajarea lecturii in randul copiilor. Durata atelierului este de o ora si jumatate si va avea loc la Sala Pasilor Pierduti a Universitatii A. I. Cuza. INTRAREA ESTE LIBERA!

Colectia “Cartile copilariei” include repovestiri dupa volume consacrate din literatura universala, prezentate intr-o forma atractiva si adaptate nivelului de intelegere al copiilor cu varste intre 8 si 14 ani. Scopul colectiei este sa readuca in atentia cititorilor tineri operele clasice, repovestite pe intelesul copiilor. Citind „Cocosatul de la Notre-Dame”, cei mici vor afla povestea trista a lui Quasimodo, clopotarul grotesc al Catedralei Notre-Dame, a arhidiaconului chinuit de o dragoste fara speranta, Claude Frollo, a Esmeraldei, frumoasa tiganca dansatoare si a chipesului capitan Phoebus, care o pacaleste pe Esmeralda facand-o sa creada ca o iubeste.

Sponsor principal: Volksbank; Parteneri media: Europa FM, Hotnews.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit să capete o dimensiune internatională marcantă. Anul trecut invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franta, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq. Anul acesta circa 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul International de Carte Bookfest (29 mai – 2 iunie), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice, evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană prin participarea Austriei, Elvetiei si Germaniei în cadrul proiectului Trei tări, aceeasi limbă. La această editie au fost prezente nume cu răsunet international precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich, Jolanda Pinel.

INFO

www.bookfest.ro/

www.facebook.com/BookfestRomania

 


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: