“Salonul de Arte Vizuale al elevilor”, editia a VI-a

salonul 2015 copy

Ateneul Tatarasi in colaborare cu Scoala „B. P. Hasdeu”, Primaria municipiului Iasi, Astra Despartamantul Mihail Kogalniceanu, Cercul de arta plastica „N. N. Tonitza” si Colegiul National de arta „Octav Bancila” organizeaza expozitia de pictura, grafica si artadecorativa intitulata „Salonul de Arte Vizuale al elevilor”, editia a VI-a.

Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 12 octombrie 2014, ora 17.00 in sala Galeriile de Arta, etajul 1, de la Ateneul Tatarasi si va fi prezentat de Prof. univ.dr. Mihai Pastragus.

Forma si culoarea sunt, simultan, subiecte de mare interes pentru artele vizuale – esenţa picturii, iar acest cuplu de valori, este si ceea ce descopera  copilul la contactul  inevitabil cu lumea, iar azi, la prezentul  salon, este dominanta valorica a expresiei. Atat pedagogii formatori de vizualitate artistica, dar si fidelii salonului, insoţiţi de debutanţi au performat in expresie artistica si au conferit evenimentului, intrat deja in tradiţie, inalţime, popularitate cat si o autentica autoritate artistica.”, a mentionat Prof. univ.dr. Mihai Pastragus.

Aflat la cea de a VI a ediţie, Salonul anual de arte vizuale al elevilor prilejuieste o noua confirmare a potenţialului creativ al copiilor de varsta scolara. Cei peste 60 de participanţi, cele peste 80 de lucrari ofera universul copilariei, exprima un fond de sensibilitate specifica, o reala preocupare pentru forma si culoare. Tematica plastica abordata include peisaje, portretistica interpretativa, compoziţie abstracta sau narativa, stilizari decorative cu vibrante rezonanţe cromatice.”, a spus Prof. Mihai Zaiţ, coordonatorul proiectului.

La vernisaj va fi prezentat un moment artistic sustinut de elevii Colegiului National de arta „Octav Bancila” din Iasi, prof. Coordonator Nina Munteanu. Lucrarile pot fi admirate de public in perioada 7-20 octombrie 2015, in intervalul orar 08.00-20.00.

Intrarea este libera.

Acest eveniment face parte din proiectul „Sarbatorile Iasilor” 2015.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. ION CREANGĂ nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Web: www.ateneutatarasi.ro

FB: www.facebook.com/ateneultatarasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: