Salonul de arta naiva “Policarp Vacarciuc” / Ateneul Tatarasi

Ateneul Tatarasi si Revista “Galeria naiva” va invita la Salonul de arta naiva “Policarp Vacarciuc” care poate fi vizitat in Galeriile de Arta Ateneul Tatarasi in perioada 3 – 30 septembrie 2012.

Vernisaj: joi, 6 septembrie, ora 17.00
Prezinta
criticul de arta Aurel Istrate
Organizatori:
Revista “Galeria naiva” si Ateneul Tatarasi

Deschiderea la Iasi a Salonului de Arta Naiva “Policarp Vacarciuc” purtand numele unui artist trecut in nefiinta, este o dovada de unitate si recunoastere in acelasi timp a pionierului care a udat samanta naivitatii, facand-o sa incolteasca pe plaiurile celor Sapte coline. Astazi numarul artistilor plastici care imbratiseaza acest mod de exprimare libera ce poarta denumirea de arta naiva este in continua crestere, atat numeric cat si valoric.

Expozitia cuprinde lucrarile artistilor naivi: Gheorghe Durac, Jana GhemeS, Ana Grunzu, Costel Iftinchi, Maria Lupu, Profira Mihai, Mircea Mihailescu, Nicolae Popa, Calistrat Robu, Paul Razvan Robu si Octavia Vizitiu.

In album mai sunt prezenti artisti ce au parasit simeza: Lucica Eudochia Julean, Aurora Nafornita, Adrian Pascaru, Petre Silion si Policarp Vacarciuc.
Costel Iftinchi
, Revista “Galeria naiva”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: