Salon exclusivist “ART, WINE & GASTRONOMY” la PROVINO

Invitatii serilor “Art, Wine & Gastronomy” iau parte la degustari de vin (12-14 tipuri de vin),  show-uri gastronomice cu bucatari internationali, spectacole de muzica live si o expozitie de pictura, sculptura si grafica, cu lucrari ale artistilor ieseni.

Programul serilor de 4 si 5 noiembrie: 18.00 – 22.00 /  6 noiembrie: 14.00 – 18.00

Art, Wine & Gastronomy

Amfitrionii serilor „Art, Wine & Gastronomy” sunt Adrian & Catalin Paduraru

Amfitrionii serilor „Art, Wine & Gastronomy” sunt Adrian & Catalin Paduraru. Actorul si Criticul de Vin va asteapta sa ciocniti un pahar de vin intr-o atmosfera relaxanta, cu muzica buna si o expozitie de arta cu lucrari de pictura, sculptura si grafica ale artistilor ieseni.

Somelierii, degustatorii si bucatarii vor adauga un plus de savoare fiecarei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare rafinate. Crama Averesti lanseaza “Zghihara”, un vin crescut pe langa Husi, in unicul tinut care produce acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului romanesc.

Show-uri gastronomice realizate in premiera la Iasi:

Vineri, 4 noiembrie, gatesc pentru invitati Adrian Lucian Sipoteanu si Cristi Zamfir, bucatari sefi la unul dintre cele mai noi si rafinate restaurante din Iasi, care detin mai multe medalii la sectiunea “Creatie” si “Asocierea vinului cu preparatul culinar”.

Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului” si „Chaine des Rotisseurs”, va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.

Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va realiza la Iasi un show gastronomic de exceptie. Chef-ul scolit in Italia a gatit pentru numeroase personalitati din  showbiz-ul romanesc iar vedete precum Nicholas Cage si Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale.

Creatii de pictura, sculptura si grafica expuse pe simezele Festivalului PROVINO

Iubitorii de arta pot admira lucrari inedite prezentate de pictorii Constantin Tofan (presedintele Uniunii Artistilor Plastici, Filiala Iasi – n.r.), Ioan Vanau, Doru Constantin Cernea, Daniela Grapa, Gabriel Gheorghiu, Eugen Mircea, Florin Morun, Romeo Ionescu, sculptorul Sorin Purcaru si graficianul Atena Simionescu, decan al Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design a Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi.

Locurile sunt limitate, pentru a  rezerva un loc din timp, intra pe site-ul provino.ro, unde gasesti datele de contact ale agentilor Festivalului PROVINO.

Cost bilet: 50 lei.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: